AcasăCORONAVIRUSAvem dovada. Ministerul Sănătății și spitalele ascund medicamentele anti-Covid

Avem dovada. Ministerul Sănătății și spitalele ascund medicamentele anti-Covid

Cseke Attila a ieșit lipsă la inventarul medicamentelor Covid

Din 14 octombrie până în prezent au intrat în țară 34.271 doze de anticorpi monoclonali, care ar fi putut salva peste 17.000 de vieți. La pacienți însă au ajuns doar 2.552 de doze, pentru 1.276 de bolnavi. Tot din 14 octombrie până în acest moment au decedat 15.064 de români. Pe lângă faptul că Ministerul Sănătății a distribuit doar 11.803 doze către spitale, din raportări au dispărut aproape 7.500 de doze, donate de sârbi și italieni.

Bilanțul interimatului de la Ministerul Sănătății, asigurat de Cseke Attila, a scos la iveală lucruri extrem de grave, care dovedesc că numărul excesiv de morți din România a fost cauzat de faptul că medicamentele salvatoare de vieți au fost dosite prin depozitele Ministerului Sănătății și prin spitale. Este vorba despre cel mai eficient tratament anti-Covid existent pe piață, anticorpii monoclonali, despre care chiar ministrul Sănătății spunea că previn cu succes trecerea la stadii severe.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceştia se fixează de proteina virală de suprafaţă (Spike) şi blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane. Potrivit raportului oficial al ministrului interimar al Sănătății, Cseke Attila, din 14 octombrie până în prezent au fost aduse în țară 26.803 doze de anticorpi monoclonali.

”Prin contractul subsecvent nr. 123/20.10.2021 între MS și Roche Romania s-au achiziționat 10.000 doze de produs (DCI Casirivimab/ Imdevimab), iar în 2 noiembrie au fost livrate și distribuite către spitale 7.700 de doze. Au mai fost primite si distribuite 2.603 doze anticorpi provenite din donație din Italia prin Mecanismul European de Protecție Civil și 1.500 doze anticorpi primite tot ca donație din Serbia. Tot ca donație, în cadrul mecanismului european au fost primite în data de 19.11.2021, un număr de 12.700 doze de anticorpi monoclonali din Germania”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Unde s-au evaporat?

Tot în comunicatele Ministerului Sănătății, de data aceasta din luna octombrie, se stipula că donația de anticorpi monoclonali din Italia a fost de 5.206 doze, iar cea din Serbia, de 6.365 de doze, dispărând, astfel, din inventarul ministerului, 7.468 de doze.  Astfel, numărul total de doze ar fi trebuit să fie de 34.271 de doze, și nu 26.803, cum se arată în bilanț. ”Până la această dată au fost distribuite către aproximativ 150 de spitale 11.803 doze de anticorpi monoclonali, din care la pacienții cu Covid-19  au fost  administrate 2.552 doze de anticorpi monoclonali (casivirimab/imdevimab)”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății. Concluzionând, doar o treime din doze au fost trimise către spitale, iar din acestea, puțin peste 20% au fost administrate bolnavilor. În ce privește tocilizumab, un medicament vital pentru cazurile severe, dacă în perioada 1.01.2021- 1.09.2021 au fost distribuite către spitale 48.390 de flacoane, în perioada valului 4, 1.09-20.11, au fost achiziționate doar 24.180 de flacoane, după o perioadă lungă în care acest medicament a lipsit din spitale.

Remdesivir în exces

Potrivit bilanțului ministrului Sănătății, dacă în primele opt luni ale anului au fost cumpărate 170.000 de flacoane de remdesivir, ultimele două luni și jumătate au fost achiziționate 172.000 de flacoane, urmând a se mai aduce încă 70.000 de unități până în 15 decembrie. De precizat că toate țările europene au renunțat la acest medicament, pe care l-au considerat foarte scump și ineficient, România fiind singura țară care îl cumpără în exces.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
10.364 afisari

34 COMENTARII

  1. unguroiul asta falcos a inchis spitale si pe vremea lui Satan , si a fost iarasi pus sa mai distruga ce se mai poate . nu-i clar despre ce plan este ?

      • Uneori când ai o șansă de a schimba imaginea ta și percepția lumii ,trebuie să o faci cu toate riscurile..Dacă însă planul tău este altul ,atunci îți poți găsi scuze oricând.

      • Aici nu este cazul de ură pentru un ministru ungur.Sistemul este urît si vicios.De fapt fiecare are constiinta.Dumnezeu contabilizează faptele.Plata vine la final.Inca o clipă si se va face judecata.Sigur cei care nu cred,au o mare pagubă.

  2. johannes i-a spus asa. Asa pedepseste nevaccinatii. Adica ori te vaccinezi ori mori. Eu spun demult ca-i genocid. Si vine si… 22 decembrie.

  3. SE vede din stratosfera ca tre’ sa scape de presiunea pe bugetul de pensii ! Restul sunt victime pentru propaganda . Oculta satanica este in Romania

  4. Un tratament din 6 doze de remdesivir costa 2500 de euro. Un medicament inventat pentru Ebola ce trebuia aruncat la gunoi, ca nu avea nici un efect împotriva Ebolei. Cum nu are nici un efect nici împotriva covidului, dar este scump, pharma dau comisioane mari sa isi vândă mendicamentatia. Europenii, toti cu mic cu mare au inteles ca nu are nici un efect si mor oameni, din cauza acestui tratament, nu il mai folosesc, singura țara din Europa este România, unde cei de la minister nu dau nici doi bani pe viata romanilor, daca isi umplu buzunarele. Experții spun ca pretul de cost a unui tratament, remdesivir, costa 8 dolari. Deci e loc sa mănânce multe guri. Construiam 4 spitale regionale cu banii ce sau dat pe acest medicament

  5. Am spus-o si repet din nou,in Romania ministerul sanatatii impreuna cu toti doctorii care se ocupa de covid ar trebui pusi la zid si executati fara proces.Astia au comis cel mai mare genocid din istoria Romaniei.Urmaresc situatia din tara si má mira faptul ca la noi in fiecare zi din cei confirmati cu covid mor 10 la suta ceea ce in comparatie cu alte tari si mai precis in Cehia unde locuiesc mortalitatea este de 0,5 la suta.Acest lucru arata limpede ca este vorba de omucidere in masa cu buna stiinta.Sper din suflet ca cei vinovati sa plateasca.Sa fiti sanatosi oameni buni

    • La Targoviste e zidu’ cam mic, nu merge decat pt 2 odata… Trebuie un zid mai lung… sa incapa mai multi deodata…

    • Vă doresc să rămâneți fără medicii pe care îi blamați și să vă tratați cu Google!
      Dar atunci când sunteți disperați , când moartea vă dă târcoale și medicii fac tot posibilul să vă salveze, ei( medicii) devin din nou eroi….
      Cine v-a împiedicat să faceți medicina? De ce urâți atâta medicii? Pentru că sunteți niste frustrați ,capabili doar să acuze și să judece…

      • „De ce urati atata medicii” ??? Pentru ca te trateaza ca de la „Dumnezeu” la nevrednic traitor, pentru ca oricate recompense ar primi pentru munca pe care ar presta-o si pentru care s-au pregatit, platiti fiind din banii tuturor, NU le este suficient, pentru ca fiecare se crede atotstiutor pe „felia”lui, fara sa consulte si alti colegi de alte specialitati, pentru ca se „faulteaza” unii pe altii, eliminati din „teren”, sistem ,fiind intotdeauna cei merituosi, iar pe noi ne trateaza „pilele”… si mai stiu si altele, vare ne fac sa fugim de medici ca de …. „doamne pazeste”…

  6. Astszi tocmai a depus din nou juramant pe cartile de rigoare ca va lupta pt sanatstea si integritatea romanilor dar el e un criminal pt ca au murit multi oameni pe mana lui si pe altii
    i a umilit cand inchidea spitale si ii scotea pe targi. Sa raspunda criminalul!!!

  7. Atila draga,ce ai facut ,
    Ai ucis oameni nevinovati.
    Tu ,iohanus si catz cel urat
    II ucideati, nu i tratati si i ardeati

    Catzule draga nu i frumos
    Ce ai facut cu parintii mei,
    De ce ai dat medicatia la dos
    In ce baza si cu ce temei?

    De ce mi ai omorat prieteni si frati
    Domnu iohanis ,zici ca esti presedinte!
    Dupa ce ca sunteti prosti si ratati
    Ia ti bagat pe romani in morminte

    Nu doresc decat ca legea sa si spuna cuvantul
    Iar cei ce ati ucis cu ura nestinsa
    Sa platiti ca ati sapat la ai mei frati mormantul
    Ca mi ati bagat in pamant parintii!

    • Voi, cu prostia și inconștiența voastră, voi, care ați ” pus botul” la teoriile conspiraționiste, voi i-ați omorât pe ai voștri…Asumati-va și nu mai dați vina pe alții!

      • Dar eu am facut vaccinul de trei ori si totusi Catzu a ascuns Anticorpii monoclonali, a cumparat 120 000 000 de milioane de doze de vaccin luand spaga Vaccinul a ajuns aproape de expirare si din cauza asta nu vor sa mai aduca medicamente de ultima generatie cum este in tarile civilizate Vreti o tara ca afara dar numai la lucruri rele ,droguri si homalealaVaccinarea se facea in scarba ,daca se face se face daca nu ,nu Nu au fost capabili sa organizeze o vaccinare De asta suntem ultimii Ei au condus tara nu noi Spitalele de ce au ars ?Pentru ca ,,seful statului ”nu stie ce i cu el Se ducea la ski iar ai nostri ardeau cu paturi cu tot De ce nu au bagat la bolnavi medicamentele primite ca donatii?Croatia ,Serbia ,Italia au donat medicamente monoclonale iar ei dadeau Remsidivir ,un rahat fara valoare exact ca ai nostri iohanusi si Catzi Scarbelor,Siktir!Criminalilor incompetenti!

        • Daca exista medicamente eficiente ,de ce la noi nu se achizitioneaza ,de ce nu sunt in spitale Vreti vaccinare cu orice pret?De ce ?Ca sa va imbogatiti voi ?Putori nebune ,criminale si hoatePeste tot sunt si oameni care nu vor sa se vaccineze De ce?Pentru ca s a dovedit ca cei care conduc nu sunt credibili ,sunt corupti si se preteaza la crime fara scrupule doar ca ei sa si umple conturile De ce asta exista atata neincredere pentru ca exista atata coruptie De asta au murit ai nostri bai postac CATZU pentru ca tu ai dosit 56 miliarde de euro ,i ai furat cu ai tai bai Catzule hot si corupt De asta au murit ai nostri bai postac Catzist pentru ca voi faceti investitii doar cu clanta In realitate nu ati investit decat in ai vostri lingai Gasca de hoti limberali ,criminali Va urasc pe voi si pe molaul si coruptul iohanus curdefer

      • Noi am dat foc la spitale bai nazi nebun?Nu voi cu prostia voastra din nastere ,nu voi cu hotia si lacomia voastra De ce ati furat medicamentele care salveaza vieti In tarile civilizate medicamentele acestea se folosesc de ani buni Aici in colonie furati si ce primiti ca ajutoareAti furat si din ajutoarele pentru Republica Moldova Bai criminali incompetenti mi ati ucis parintii bai boaite nebune NAZISTILOR!

  8. Eu am crezut în medici până la plandemie. Acum îi consider mult peste nivelul de ticăloșie al doctorului Mengele. Acești indivizi ar trebui închiși pe viață. Mie îmi este frică să mă apropii de spitale indiferent ce problemă de sănătate am. Mă rog la Dumnezeu să mă ferească de vreo boală care să necesite tratament în spital pentru că prefer să mor cu zile decât să mă internez. Probabil că spitalele se vor numi după plandemie măcelării iar doctorii lucrători la măcelărie și vor trece în subordinea ministerului agriculturii.

  9. La asemenea intrebari nu poate raspunde decat DNA.Faptele sunt foarte grave prejudiciul nu se poate calcula in vieti omenesti.

  10. Voi vedeti mecla incruntata de buhai hun care cere douzeci de bocanci militari cu glod peste rat ? Banditul nu este de capul lui la Ministerul Mortii si executa niste directive ..

  11. A ha ha, numai acum si-au dat seama si cobaii aia mai sarantoci, care dupa ce ajung in spitalele abator numite Soylent Green ale criminalilor in negru, ca nu exista doze de anticorpi mono-clonali !! Pai si normal ca nu exista, alea dupa ce au intrat in colonia din Walachistan, deja erau date mai departe pe sub mana la toti bogatasii care isi permit sa le cumpere, doar nu credeti ca alea sunt pentru saraci !! Bai, astia, adica elitele globaliste intai au dat drumul in octimbrie 2019 la virusul chinezesc, iar in 2021 ianuarie au dat drumul si la arma biologica numita de ei pompos cica vaxxin !! Asa ca aia e, scapa numai cine si care poate, acum e bine sa nu prea umblai prin multimi mari, ca astia imprastie virusul din aer, cu avioanele lor mici si cu helicopterele !! Vine razboiul, cand o sa opreasca astia lumina si gazul mai mult de 3 zile, in a 4-a zi incepe automat macelul, speram ca sunteti cu totii pregatiti in colonie !! Ha ha ha 🙂 Imbratisati haosul, ca altfel va ia drakul, si nu va faceti griji de cobaii astia vaxxinati in cap,aia oricum o sa fie taiati primii de pe lista, cum ar veni, o stiu si o simt si ei, dar da-i drakului, ca merita sa ajunga in Iad, sclavetii regimului nazist din Walachistan !! Jos Maskarada Nazista-Progresista !! Jos cu Plandemia Globalista !! Nazi Vaxxin Macht Frei 🙂

  12. Rata mortalitatii produsa de acest virus este in jur de 1,4 la suta de cazuri. In SUA este de aprox 1,5, in India de aprox 1,3.
    In Romania mortalitatea in randul celor infectati se mentine de saptamani bune la aprox 10 decedati la suta de bolnavi, adica de aprox 5 ori mai mare decat in lume. Aceasta mortalitate absolut exagerata, nu se poate manifesta in mod natural.
    Cauza acestei mortalitati mari in randul romanilor poate fi in sistemul sanitar unde pot fi grave nereguli in ce priveste medicatia si procedurile aplicate bolnavilor, in ce priveste actul medical in sine sau conditiile de sterilizare si igiena din spitale.
    O alta cauza ar putea fi in alimentele pe care le consuma romanii, alimente care pot contine o substanta care ne afecteaza raspunsul imunitar in fata acestui virus, ca in lume sunt tari cu un sistem sanitar mai precar decat cel din Romania si nu au mortalitatea de 5 ori mai mare decat in lume

    • Rata mortalitatii, vorbind STRICT de covid, este de 0.5 %, MAXIMUM – cu precădere la vârstnici si / sau cei cu co-morbidități. ACESTA ESTE ADEVARUL. RESTUL SUNT CRIME.

    • Da ce se da ,spaga?Ia intreaba l pe handicapatul catzu ,el ce a primit ,spaga sau comision !

  13. Articolul are doua teme : 1) unde s-au topit dozele de anticorpi monoclonali ?,cine gestioneaza acesti anticorpi ?,ce retea subterana are controlul acestora ?.
    2) desi Remdesivirul este deja catalogat de majoritatea ca apa de ploaie la tratamentul covid !,ROMANIA IMPORTA IN PROSTIE LA COMANDA !!!,REMDESIVIR BAGAND MILIOANE IN BUZUNARUL AMERICANILOR.
    IRESPONSABILITATE !,INCOMPETENTA! ,INALTA TRADARE !,GENOCID!,POATE AVEM DNA !,CARE SA VADA CE SI CUM ROMANIA ESTE SCOASA LA MEZAT !.

  14. Daca nici o institutie a statului, nu mai este independenta, sa-l ia pe unguru asta de turul pantalonilor, toate institutiile tremura, astepta ordin de la omu care face rau tarii astia, cel ce vrea puterea absoluta in tara

  15. Rata mortalitatii, vorbind STRICT de covid, este de 0.5 %, MAXIMUM – cu precădere la vârstnici si / sau cei cu co-morbidități. ACESTA ESTE ADEVARUL. RESTUL SUNT CRIME SI MINCIUNI.

    • Corect,asta a fost scopul raspandirii acestui virus in plan mondial,da rnu au prevazut ca acest virusu nu a afectat doar varstnicii,exista in presa declaratia lui Cristin Lagard [ in acel moment erea sefa F M I ] in care a declarat ca pensionarii din ziua de astazi traiesc cam mult si asta a fost in 2019 septembrie,deci cu 2-3 luni inainte sa apara virusul !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger