AcasăCORONAVIRUSAutoritățile europene cer vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Autoritățile europene cer vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19

Din cauza eșecului campaniei din această toamnă, autoritățile europene cer statelor UE să ia măsuri de constrângere a populației pentru a se vaccina anti-Covid. Totodată, se solicită implicarea activă a medicilor pentru promovarea vaccinării anti-Covid. ”Trebuie depuse toate eforturile pentru a se asigura că mesagerii utilizați în activitățile de comunicare a riscurilor sunt cunoscuți și de încredere”, a transmis Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Pe motiv că ar exista o transmitere susținută a virusului Covid, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) cere statelor UE accelerarea, prin toate mijloacele, a campaniei de vaccinare împotriva acestui virus.

Deși aproape toate țările UE/SEE au emis recomandări pentru campaniile de vaccinare din toamna anului 2023, procentul atins în ce privește grupurile vulnerabile a variat de la 20% până la maximum 70%. Limitele de vârstă ale recomandărilor naționale pornesc de la 50- 65 de ani, în funcție de țară. Alte grupuri cu risc ridicat pentru care se recomandă vaccinarea includ persoanele cu vârsta de șase luni și mai mult cu boli de bază (adică boli respiratorii cronice, cardiovasculare, hepatice și renale, diabet, obezitate, boli neurologice cronice, imunosupresie) și rezidenții din instituțiile de îngrijire pe termen lung.

”Pentru a maximiza absorbția vaccinului Covid în rândul grupurilor țintă, țările ar trebui să ia în considerare cu atenție factorii care au limitat anterior absorbția vaccinului de rapel. Campaniile de comunicare trebuie să ofere informații clare, prin oameni de încredere și canale pentru grupurile vizate. Campaniile ar trebui să includă, de asemenea, implicarea cu lucrătorii din domeniul sănătății, deoarece aceștia sunt surse de încredere în ceea ce privește informațiile despre vaccinare. Trebuie depuse toate eforturile pentru a se asigura că mesagerii utilizați în activitățile de comunicare a riscurilor sunt cunoscuți și de încredere”, se arată într-un raport al ECDC.

Mulțumire și constrângeri

Autoritatea europeană cere țărilor din Uniunea Europeană ca, pentru o promovare mai eficientă a adoptării vaccinurilor recomandate, să se aplice „modelul de diagnostic 5C pentru vaccinare” (încredere, mulțumire, constrângeri, responsabilitate colectivă și calcul).

Totodată, ar trebui implementate activități de comunicare a riscurilor pentru public, inclusiv îndrumări specifice pentru grupurile de risc, lucrătorii din domeniul sănătății și îngrijitorii grupurilor vulnerabile. Recomandările cheie includ vaccinarea conform recomandărilor naționale, starea acasă atunci când este bolnav, eticheta respiratorie și o bună igienă a mâinilor, ventilarea adecvată a spațiilor interioare și promovarea măsurilor adecvate de sănătate publică și sociale, numite și intervenții non-farmaceutice, susțin reprezentanții ECDC.

Persoanele cu risc ridicat de boală severă (precum și persoanele care le îngrijesc și persoanele apropiate) ar trebui să ia în considerare utilizarea unei măști de față atunci când se află în spații publice agglomerate, consideră ECDC. De asemenea, în perioada actuală de transmitere a virusului comunitar ridicat, se recomandă ca, pe lângă igiena adecvată a mâinilor și a căilor respiratorii, personalul, vizitatorii și pacienții din instituțiile de asistență medicală primară și secundară să poarte măști medicale de față sau aparate respiratorii FFP2 în zonele comune ale spital, camerele pacienților și alte zone în care se asigură îngrijirea pacientului.

Internările în spital, doar după testare

Pentru a facilita atât gestionarea admiterii pacienților, cât și alocarea adecvată a camerelor și paturilor de spital, precum și tratamentul acestora, ECDC cere testarea rapidă pentru depistarea precoce a Covid-19, gripă și RSV (virus respirator sincițial) și testarea în general pentru viruși.

”În mod ideal, pacienții cu infecție virală respiratorie confirmată sau infecție virală respiratorie probabilă cu rezultatele testelor de confirmare în așteptare, ar trebui plasați într-o singură cameră. Dacă numărul de cazuri depășește capacitatea single-room, pacienții cu aceeași infecție virală pot fi plasați în aceeași cameră. Ca alternativă, lucrătorii din domeniul sănătății în contact cu pacienții ar trebui să poarte o mască medicală de față în timpul întregii îngrijiri de rutină a pacientului. Deciziile privind implementarea mascării clinice universale sau direcționate ar trebui să ia în considerare beneficiul așteptat, precum și povara pentru resurse, personal, pacienți și vizitatori”, se mai precizează în raportul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
5.994 afisari

35 COMENTARII

 1. Prostia îngroapă România!
  Autoarea nu a învățat până la maturitate că între „recomandare” și, respectiv, „obligație” este o diferență semantică esențială. Altă maculară, marca Claudica…

  • Neuron simplu și unic, nu te mai zbate tu atâta că și așa nu poți pricepe ce a vrut doamna să scrie. Tu marș la băgat al șaselea booster în vene.

  • Care autoritati europene?? Cine recunoaste vre-o autoritatea europeana?? Hai UE mars si plimba ursul in alta parte…. Astia care conduc Europa habar nu au pe ce lume traiesc, astia nu vad ca autoritatea europeana scade pe zi ce trece din cauza lor…..

 2. autoritatile europene nu exista!
  suntem in legitima aparare cu oricare individ din sistemul medical si din sistemul de sanatate care ne vrea raul.
  cu ce mana dati, cu aceea veti primi.
  pana aici!!!

  • Vr3m sa aflam dacă clasa politica românească și presa globalista împreună cu mulți medici care au îndemnat plebea spre serul experimental, au făcut pe bune acest maglavait, sau la chiuvetă ,apoi puși sa facă cele trei doze din lotul cel mai sigur și eficient

 3. Eu vreau sa fac si doza a noua, deoarece eu merg zilnic la mol ca sa beau fracipino machiliato freconato parmigiano latte machiato con dolce si cabana. Doza a noua vreau s-o fac sa nu-mi interzica astia accesul in interiorul molului…

 4. Sa se vaccineze ei si cu o mie de doze daca le place atat de mult „vaccinele” anti Covid.
  Bai Mengele ai anului 2023, nu va ajunge cati oameni au murit din cauza efectelor secundare ale „vaccinelor” „sigure si eficiente”anti covid?
  Locul vostru este in fata plutoanelor de executie sau in streanguri.

  • Faptul că s-a mai primenit societatea nu-i chiar un lucru rău, Ce mă supără este faptul că s-au folosit și de banii celor care au cugetat la ce au vrut ăștia să facă și nu au pus botul la „narativul” lor.

   • Barbule, nu te mai lauda ca nu ai cu ce! Pentru cei ca tine trebuie legi speciale sa va apere de voi insiva!

 5. Vaccinarea „obligatorie” este semnul depe frunte si depe brat fara de care nimeni nu va putea nici vinde si nici cumpara asa cum scrie in Cartea Apocalipsei. Fiti atenti ca vaccinarea nu este fortata, este obligatorie deci este implicat necesitatea acordului personal; in Apocalipsa scrie ca semnul este primit nu imprimat fortzat. Vaccinarea obligatorie inseamna supunere fata de Guvernul Mondial Secret si fata seful acestuia, Anticrist care se para ca a venit. Oricum, mai devreme sau mai tirziu toti murim – Ce dracu’ avem de pierdut?!?

 6. Va astep cu drujba la usa, CRIMINALILOR !

  Daca romanii sunt IDIOTI si vor muri minim 13 milioane in maxim 5 ani, este foarte bine, pentru ca GUNOAIELE trebuie sa dispara, dar daca va prind ca veniti sa ma vaccinati adica sa ma eutanasiati cu arma biologica numita vaccin, va tai mainile si picioarele, ca sa nu va omor sa fac pacate cu niste CRIMINALI RETARDATI.
  Si daca nu este suficient stiu ce am de facut…

  Romaniii IDIOTI sa se vaccineze pentru ca nu merita sa traiasca intr-o tara atat de frumoasa !

  Mai IDIOT popor ca poporul roman nu exista in UNIVERS !!!

 7. Sa i vaxxinam primii pe aia de la ce si pe si daca mai raman pe restul !!!Stiintificii zic oricum ca sunt criminale!!

 8. Nu CONSTRÂNGETI voi pe nimeni ca va ia mama dracu .O sa va trimitem la un nou Nurenberg,criminalillor!!! Nici macar nu va mai ascundeti obraznicaturilor, ne-o spuneti pe fata !RO-EXIT !

 9. O PRIMĂ CONCLUZIE ESTE CĂ
  DISPERAREA E MARE !
  SE STRÂNGE FRÂNGHIA PE PARUL GLOBALIȘTILOR. DIN DISPERARE ÎN COLORADO GÂNDACII L-AU SCOS 0E TRUMP DE PE LISTĂ, DIN DISPERARE SE INSISTĂ 0E VAX-CINARE. ÎN ANUL 2024 VA ÎNCEPE MAREA CU-RĂ-ȚE-NI-E !!!

  • Serios?
   Primo: Recomandări „prin orice mijloace”? Pe bune?!
   Secundo: Dacă „vaxxinu'” era / este minunat, efectiv și garantat și alte tribombe, cum s-a ajuns astăzi la „recomandarea” despre care scrii?

 10. Blestemati sa fie acesti criminali care omoarā cu sânge rece miliarde de oameni. Blestemati sa fie cu toata descendentza lor !

  Eu prefer sa mor cu ei de gât, decât sa ma las vaccinat !

 11. @ Emilia Sercan a găsit susținere publică, să fie mai, ”animalică” , ? Claudia Marcu și-o fi uzat arcul, ”trăgând prin boscheți”, după ”mistreți”, ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri