AcasăCORONAVIRUSAutoritățile europene cer, din nou, vaccinarea Covid a personalului medical și a...

Autoritățile europene cer, din nou, vaccinarea Covid a personalului medical și a vârstnicilor

Portugalia și Islanda, procente uriașe de copii vaccinați

Deși recunosc că nici subvariantele Omicron nu produc cazuri severe, autoritățile europene insistă asupra faptului că doar persoanele vaccinate sunt protejate și că riscurile mari sunt pentru cele care nu au schema primară și boosterele. În acest sens, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a transmis statelor membre să facă presiuni asupra populației pentru vaccinare Covid, dar în special asupra cadrelor medicale și a vârstnicilor.

Datele oficiale publicate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) arată că populația din UE și din Spațiul Economic European a răspuns cel mai bine campaniei de vaccinare. Astfel, în Europa, dintre persoanele de peste 18 ani, 82,4% au schema completă de vaccinare, 65,4% au trei doze, 16,5% au patru doze, iar 1,7% au făcut chiar și doza a 5-a. În ce privește persoanele de peste 60 de ani, 91,1% au schema completă, 84,8% au trei doze, 34,4% au patru doze și 2% au cinci doze de vaccin făcute. Cu asemenea procente unice în lume este cel puțin curios faptul că autoritățile europene cer continuarea vaccinărilor Covid, în special la categoria de vârstă de peste 60 de ani. Și poate că au dreptate, că vârstnicii din Europa s-au cam lăsat pe tânjeală, astfel că la doza a treia au fost cu circa 20% mai puțini, iar la doza a patra procentul a scăzut cu aproape 70%. Acum nu se știe clar care au fost motivele acestei scăderi, ori oamenii s-au trezit la realitate, ori nu s-au mai trezit deloc ca să mai apuce o porție din serul magic. Pe lângă vârstnici, ECDC cere și vaccinarea personalului medical, pe motiv că ar fi la risc cu atâția omicroni pe lângă ei. Păi nu au fost medicii și asistentele primii vaccinați ai campaniilor, iar în unele țări europene chiar și obligați să se injecteze? Sau au început să se prindă că personalul medical, cu ceva excepții, a umplut canalizările cu ARN mesager?!

Copiii au scăpat. Deocamdată

De o bună bucată de vreme, nimeni, pe plan mondial, nu mai vorbește despre vaccinarea copiilor, semn că, deocamdată, i-au lăsat în pace. Și totuși, răul a fost făcut. Raportările UE arată cele mai mari procente de copii vaccinați cu vârste între 10 și 14 ani s-au înregistrat în Spania, 75,8%, în Portugalia, 73,8%, în Islanda, 71,1% și în Danemarca, 63,5%. La categoria de vârstă 5-9 ani, cei mai mulți au fost vaccinați anti-Covid în Portugalia, 33%, în Spania, 32,1%, în Islanda, 28,6% și în Austria, 22,5%. Austria este singura țară din UE și Spațiul Economic European care și-a vaccinat și copiii cu vârste cuprinse între 0 și 4 ani, într-un procent de 1,7%. În România, din 21 noiembrie 2022, niciun copil între 5 și 11 ani a mai fost mai vaccinat. La această categorie de vârstă, în total, 10.089 copii români au fost injectați cu o doză, 8.930 cu două doze, 49 cu trei doze și un singur copil a primit și doza a patra. În statisticile europene, România apare doar cu un procent de 7,1% la persoane vaccinate între 17 și 18 ani, însă nu este cunoscut numărul copiilor și adolescenților vaccinați cu vârste între 12 și 17 ani.

Imunitate hibridă

ECDC arată că vaccinurile Covid diponibile ar continua să protejeze împotriva cazurilor severe, inclusiv la subvariantele Omicron, dar că eficiența ar fi scăzută în timp. ”Imunitatea hibridă ar putea oferi un strat suplimentar de protecție, dar, din cauza lipsei de studii în acest moment, acest aspect este neclar. Obiectivul campaniilor de vaccinare Covid-19 continuă să fie reducerea numărului de spitalizări, boli grave și decese și protecția sistemelor de sănătate. Persoanele eligibile trebuie să fie la zi cu vaccinarea, pentru a se asigura cea mai puternică protecție”, se precizează într-un comunicat al ECDC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.468 afisari

35 COMENTARII

  1. Sa si le injecteze cei care insista cu mizeria asta si sa ne lase pe noi sa murim daca se va intampla asta. Sa aiba ei grija de ei, de familiiile lor de vecini (eventual daca n-o iau pe cocoasa), de prieteni (daca mai au). E rau sa fii prost, dar sa fii prost si sa nu-ti dai seama e catastrofal. EI NU STIU ASTA , iar ghioceii nostri imita ca moimele din copac.

    • Asta cer Autoritățile europene! Cine anume? Un om? Numele! Un consilui? Numele celor care formeaza consiliul.
      Claudia Marcu scrie fa in p ula mea datele exacte!

  2. ECDC poate sa incalce dreptul la viata si sanatate al cetatenilor si dreptul la propriile decizii, obligand la vaccinare? Cu alte cuvinte, are dreptul sa ma oblige sa imi risc viata, sanatatea, vaccinandu-ma cu un vaccin care s-a demonstrat ca nu confera protectie impotriva virusului?
    Are dreptul sa ma oblige sa testez pe mine un vaccin experimental care nu confera protectie impotriva bolii?
    Este mai importanta testarea decat sa imi risc viata si sanatatea mea?

        • Cea mai curata si eficienta organizare ar putea fi facuta daca multi dintre cei ce ne opunem, am alege o zona, sa formam comunitati in afara marilor orase, mai ales cei ce pot sa lucreze de oriunde prin intermediul internetului, zone cu aer curat, mancare curata, liniste, etc.
          In cazul celor ce nu au suficienti bani dar detin proprietati sa le vanda si sa ne strangem in comunitati, unii langa ceilalti, la ce vremuri se anunta chiar vreau sa vad autoritatile cum au curajul sa vina sa oblige cu forta un numar de 100 sau mai multi care stau in acelasi loc…..ploaie de cocktail molotov, cutite-n gati, arbalete, arcuri si alte alea!
          Dupa noua lege a securitatii cibernetice, comentariile de acest gen se incadreaza la campanii de propagandă si/sau dezinformare care pot afecta bunul mers al statului, in concluzie INCEPTI SA VA ASCUNDETI IP-URILE ca vin vremuri tulburi! #Dormi liniştit! Statul veghează pentru tine!

          • Eu am o casa intr-un oras. Incapem lejer cam 8 persoane. Putin inghesuiti intram si 15. Langa mine in zona putem cumpara si alte locuinte. Pretul e cam 50.000 euro.

  3. Acuma este clar ca vaccinul nu este impotriva covidului, nu e necesar si nici nu functioneaza pe langa riscurile de sanatate enorme care le are. Dar nu cred ca e vorba de covid cat de modificarile genetice care le fac injectiile. Probabil asta e motivul pentru care se insista ca toata lumea sa se vaccineze.

  4. Corpul medical, da, poate sa-si faca din 6 in 6 ore. La fel si sefii de stat si de guvern. Nu sunt ,,bune” cifrele mortii ?!

    • Scrieti petitii, mergeti in audiente, sunati parlamentarul. Dati din barba ca babele la coltul strazii!

  5. @ Probabil că la medici și personalului medical sunt utile, indicate, diagnostice de imunitate, de prezență de anticorpi specifici, care să stabilească despre apariția de necesități de vaccinare cu seruri de imunitate, observând și condițiile de lucru, ? Se zbat probabil ăștia cu vaccinuri ca rasa albă să nu fie „înlăturată” de la deciziile importante, chestii evidente că, în vreme ce unele societăți cresc, cum sunt societățile, arabe ,asiatice, albii se războiesc între ei, cum au mai făcut-o și în războaie anterioare, și cu campanii de vaccinare, care le-au „șubrezit” statutul,?

  6. Chiar astăzi m-am întâlnit cu o doamnă distrusă ce plângea că i-a murit soțul, un frate, un nepot iar soacra și mama ei sunt bolnave grav. De asemenea un vecin din locurile natale și o cunoștință a unei vecine au murit recent. Toți vaxinati. Eu, neavând încredere în știința faucista, bilgatista s.a. nu m-am vaxinat deși am vazut că noi ăștia nevaxinatii suntem trecuți pe lista celor cu un IQ redus, maxim 2 neuroni. Dar le urez sa le dea Dumnezeu sănătate tuturor și cum spunea Iisus : ,, Iarta-i Doamne , că nu știu ce fac ! „

  7. Hai da-o-n masa, da nimeni nu a scăpat în familia doamnei? Nici macar finul soacrei?

  8. Varstnicii se stie ca vor sa scape de ei sa nu le mai dea pensii dar tot asa si de medici sa scape ca sa nu mai avem cine sa ne ingrijeasca?!!

  9. Nu se executa decat ordinul de la Davos. Europa trebuie decimată de vreo 150 de milioane de știuleți

  10. AUTORITATILE EUROPENE FIIND, CINE? HOATA DE URSULA VON DE PFIZER? BOURLA, GRECUL JEGOS SI CRIMINAL? VALERIU GHEORGHITA S.R.I. CU RAED ARAFAT SAU PUSCARIABILA MONICA MACOVEI, CRIMINALA CU INTENTIE..CIUCA? CÎTU, LUDOVIC ORBAN? CUM SE EXPLICA FAPTUL CA NU SE AUDE CA DOCTORII AU COMPLICATII DE LA VAXINARE? NICI POLITICIENII? PENTRU CA NU SUNT VACCINATI PE BUNE!!! ARDE-I-AR FOCUL IADULUI PE TOTI CEI CARE AU CHINUIT POPORUL CU HOTIA COVID! SI PE JEGUL CARE NE INVATA SA NE SPALAM PE MAINI, EL CARE E O PUTOARE DIN NASCARE!

  11. Kafka. Dupa atatea decese si reactii adverse, chiar mediatizate, astia reapar cu tupeu. Parca e un cosmar care nu se mai termina.

  12. Mananca si gura lu’ Claudia Marcu! Da’ un ca cat nu vrea sa manance? Sa-i umplem gura cu pu li!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger