AcasăCORONAVIRUSAutoritățile europene au luat-o pe arătură. Vor să vaccineze anti-Covid cu 3...

Autoritățile europene au luat-o pe arătură. Vor să vaccineze anti-Covid cu 3 doze copiii sub 5 ani

Bebelușii, luați în vizor pentru vaccinarea anti-Covid

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au cerut statelor UE să administreze trei doze de vaccin anti-Covid, adaptat la noile subvariante Omicron, copiilor cu vârste mai mici de 5 ani. Totodată, ținte principale ale campaniei de vaccinare trebuie să fie femeile însărcinate și cadrele medicale.

Numeroasele studii solide, care au arătat riscurile vaccinurilor anti-Covid, nu par să fi ajuns pe masa autorităților europene. În plus, nici vestea că pandemia s-a încheiat și numărul de cazuri Covid a devenit insignifiant nu a pătruns în birourile celor care dictează politica de sănătate din UE.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au cerut producătorilor un vaccin anti-Covid adaptat subvariantelor Omicron, pentru demararea campaniei de vaccinare din toamnă. Autoritățile europene cer ca acest vaccin să fie administrat și copiilor cu vârste de sub 5 ani, care ar trebui să primească trei doze. Această limită de vârstă s-a bazat pe date epidemiologice care indică faptul că copiii mai mari de 5 ani au fost în mare parte expuși la SARS-CoV-2, fie prin infecție, vaccinare sau ambele și, prin urmare, au creat deja un răspuns imun specific SARS-CoV-2, susțin reprezentanții EMA.

”Pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani, când vaccinarea este recomandată conform ghidurilor naționale, este indicată o singură doză de vaccin nou adaptat. Pentru copiii cu vârsta sub 5 ani, fără antecedente de vaccinare sau infecție anterioară cu SARS-CoV-2, se recomandă o serie primară compusă din 2 sau 3 doze în funcție de vaccinul specific ce urmează a fi administrat. Se așteaptă ca utilizarea la copii și adolescenți să respecte ghidurile naționale. La persoanele cu imunitate compromisă, ar putea fi necesare doze suplimentare. Numărul de doze și intervale trebuie adaptate la fiecare pacient, în funcție de severitatea afecțiunii și în conformitate cu recomandările naționale”, se arată într-un comunicat al EMA.

De la vaccinarea la 3 luni, la vaccinarea la 4 luni

Potrivit Agenției Europene pentru Medicamente, aprobarea de reglementare a vaccinurilor Covid-19 permite revaccinarea cu un interval de până la 3 luni după doza anterioară, dacă se consideră necesar.

Cu toate acestea, intervalul de timp dintre doze poate varia în funcție de epidemiologie și de populația vizată. Intervale mai lungi de cel puțin 4 luni pot fi luate în considerare în campaniile de vaccinare, pe baza dovezilor reale ale nivelului ridicat de protecție împotriva bolilor severe, menținut timp de cel puțin 4 luni după revaccinare, consideră agenția.

”Conform considerentelor de sănătate publică emise recent de ECDC, pentru viitoarele campanii de vaccinare din toamnă, o prioritate ar trebui să fie vizarea persoanelor care sunt expuse riscului de progresie la boală severă odată infectate, din cauza factorilor de risc, cum ar fi adulții în vârstă (de exemplu, cu vârsta peste 60 de ani), persoanele imunodeprimate, cele cu afecțiuni medicale subiacente, indiferent de vârstă, și femeile însărcinate. Lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să fie, de asemenea, considerați de autoritățile de sănătate publică drept o prioritate pentru revaccinarea împotriva Covid-19. Scopul vaccinării lucrătorilor din domeniul sănătății ar fi de a oferi protecție împotriva noilor infecții, având în vedere expunerea lor crescută la virus, și de a maximiza capacitatea sistemelor de asistență medicală de a funcționa în cazul unui val semnificativ de SARS-CoV-2 în lunile mai reci”, se mai precizează în comunicatul EMA.

Anti-Covidul, ca și antigripalul

Oficialii Agenției Europene pentru Medicamente anunță că vaccinarea anti-Covid va deveni una sezonieră, ca și vaccinarea antigripală, și cer producătorilor să adapteze compoziția vaccinului la intervale regulate, pentru a permite autorităților naționale să realizeze o campanie de vaccinare în timp util.

”De exemplu, o recomandare în jurul lunii aprilie/mai în fiecare an ar trebui să asigure timp suficient pentru ca majoritatea dezvoltatorilor să își adapteze procesul de producție și să genereze datele necesare în sprijinul aprobării vaccinului până la sfârșitul verii. Autoritățile de Sănătate Publică ar avea apoi autorizațiile necesare pentru pregătirea campaniilor de vaccinare care vor începe în toamnă în funcție de situația epidemiologică locală. Acest plan ar trebui considerat ca fiind orientativ, deoarece se bazează pe situația actuală și pe înțelegerea caracterului sezonier al virusului, dar poate fi revizuit în continuare pe măsură ce se acumulează dovezi și date”, mai arată EMA.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.526 afisari

24 COMENTARII

  1. chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://www.cdep.ro/proiecte/2023/000/40/7/se22.pdf

    • ”Anti-Covidul, ca și antigripalul”. Nu m-am vaccinat niciodata cu antigripal si nu o voi faca nici cu ”anti” cocovid.

      • ZIARE.COM SITE-UL MILITIENILOR ANALFABETI TE IA VOMA SI GREATA CAND INTRI PE SITUL EXCREMENTELOR ZOAIE.COM

        EXCREMENTELE ZIARE.COM SUNT RUSINEA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETISMUL SI PROSTIA PE SITEUL ZIARE.COM ESTE INDUBITABIL LA APOGEU

        DEJECTIILE UMANE CE AU AJUNS SA SE CREADA JURNALISTI

        NU ESTE ZI IN CARE SA NU LINGA IN KOOR CLASA POLITICA SI SA ELOGIEZE BUNASTAREA ROMANILOR DATORITA CONDUCATORULUI SUPREM

        ZIARUL „SCANTEIA” DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ERAU MICI DILETANTI PE LANGA SCARBELE ACTUALE DE PE ZIARE.COM CE IN PLUS IMPUN CENZURA SI DICTATURA

  2. M ue are grija de sanatatea noastrá,adica a plebei!
    Cel mai mare GENOCID la nivel planetar,dupá cel de-al doilea razboi mondial, deasemenea provocat si montat de satanisti!
    Au inceput din nou cu circul din ucraina!
    Timpurile dificile deabía incep !
    REZISTENTA,e única solutie!

  3. Când se uita la cate reacții adverse au unele grave scrise prospect mizeriilor astea cum ii mai duce capul sa vaxx obligatoriu copiii??? Ăștia treb dusi la nurdmburg.

  4. Nu a luat-o pe aratura….ei stiu exact ce fac , agenda e clara , s-au inmultit sclavii si sunt greu de controlat. Nici nu mai ascund, pe fata, o spun ei public : net zero

  5. vaccin,rapel,booster
    clopotina,cimitirol.

    -au renuntzat la J&J
    doza unica devenita dubla
    nu a performat:
    se pare ca intre doza 2 si doza 3 apare efectul
    SIGUR SI EFICIENT!

    • Ba au. La noi au. Să-i vezi pe alde măCiucă și ciolanu ce vor aplauda și executa toate ordinele ăstora.

  6. As avea si eu o opinie ,dna Marcu ,dar sunt sigur ca ma cenzurati asa cum v-ati obisnuit.La articolele dvs au mare trecere invectivele si golaniile de tot felul pe care le publicati cu mare generozitate.Eu,unul,nu mai cred nimic din ce scrieti.

    • Faraoane, pentru cei ca tine există tăpălabă cu ge4poulimedia. E simplu… Hoținiuși… Proteveaua și hantenele, UM Digi teve

  7. Deja Naționalul a devenit globalist, si șterge orice comentariu ce este împotriva globalistilor

  8. Toata tevatura se face pentru profit, nu pentru grija de sanatatea oamenilor ! Patronatul producatorilor a cumparat opinia politicului.

  9. Daca tot au promovat agresiv vaccinarea sa o faca cadrele medicale ,,neinsarcinate” ! Pruncii nenascuti nu au nici o vina.

  10. sa inceapa cu shpagasina catinca nistor, absolventa de skul&bones, apoi stelian nistor si cu tot neamul lor de la maimuta la robot. si odata cu astia, marea famiglie si caracatita masoneriei cu toata adunatura de la loji si subloji masonice. pana la doza a 7-a, pentru banii furati cu osârdie de vreo treij’ de ani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger