AcasăCORONAVIRUSAutoritățile confirmă: imunitatea românilor a învins pandemia

Autoritățile confirmă: imunitatea românilor a învins pandemia

Valeriu Gheorghiță și-a adus aminte că este, totuși, medic

Șeful Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19, colonelul Valeriu Gheorghiță, a recunoscut public că în România imunitatea colectivă s-a produs deja. Acesta a confirmat informațiile deja apărute în ziarul Național, care arătau că, în afara celor 4 milioane de vaccinați, mai există alte 5 milioane de persoane imunizate natural.

România a avut până acum cel puțin 5 milioane de persoane care au contactat virusul Covid, au admis autoritățile. Adăugate la cele 4 milioane de persoane vaccinate și raportat la o populație reală de aproximativ 15 milioane, având în vedere că avem 5 milioane de români plecați peste granițe, rezultă o imunitate de peste 60%. Fapt care înseamnă că pandemia s-a încheiat.

”Vorbim de peste un milion de cazuri de infecție SARS-CoV-2 raportate la nivel național. Probabil că în mod real sunt de cel puțin 2 până la 5 ori mai multe. Deci, dacă am lua de două ori mai multe cazuri, ar însemna cel puțin 2 milioane de persoane care au trecut prin infecție și care au un grad de imunitate, la care adăugăm deja 4 milioane de persoane vaccinate. În situația aceasta, deja vedem că vorbim de circa 6 milioane de persoane, mai mult sau mai puțin, care au un anumit grad de imunitate, or din acest punct de vedere, ajungem la circa 35-40% rată de imunitate”, a declarat dr.Valeriu Gheorghiță, care a preferat să ia în calcul aproximarea minimă, reducând, astfel, impactul recunoașterii oficiale. Declarația însă rămâne explozivă, din mai multe puncte de vedere. În primul rând se recunoaște clar că pandemia s-a sfârșit, iar în al doilea rând, la fel de important, se recunoaște faptul că cei imunizați natural sunt cel puțin la fel de imuni ca cei imunizați prin vaccinare. Lucruri care vor trebui să schimbe cât mai urgent optica autorităților privitoare la discriminarea aberantă dintre vaccinați și cei care au trecut prin boală. Mai ales că, potrivit specialiștilor din domeniul medical, dacă imunitatea prin vaccinare durează de la 6 luni până la 8 luni, imunitatea naturală rezistă o viață.

S-au prăbușit cifrele

Ultima raportare a Grupului de Comunicare Strategică arată doar 618 cazuri noi de Covid, care menține trendul descendent din ultimele săptămâni. În secțiile ATI mai sunt încă 663 de persoane la nivel național, iar în spitale numărul internaților a ajuns la 4.137. Totodată, rata de incidență a cazurilor pe județe în ultimele 14 zile a scăzut la sub 1 la mie, în afara județelor Alba, cu 1,12, Cluj, cu 1,11, și Prahova, cu 1,01. Datele arată că aproape toate spitalele Covid și suport Covid sunt goale, însă autoritățile nu dau niciun semn că ar permite ca zecile de mii de paturi să fie utilizate pentru internarea bolnavilor care suferă de alte afecțiuni. Probabil scopul guvernanților este să împiedice în continuare accesul la tratamente și la intervenții chirurgicale, blocând locurile la secțiile de Terapie Intensivă. La începutul lunii aprilie, fostul ministru Vlad Voiculescu a decis să mai aloce pentru Covid 70 de paturi cu oxigen și 14 paturi de Terapie Intensivă la Institutul Fundeni, 5 paturi de Terapie Intensivă și alte 5 paturi pentru terapie acută la Institutul Oncologic București, 35 de paturi la Spitalul Colentina, două paturi de ATI la Spitalul Gerota, 16 paturi cu oxigen la Spitalul Colțea. În plus, a fost crescut și numărul de paturi la Spitalul Pantelimon și la Victor Babeș din Capitală.

S-au resemnat cu vaccinarea în masă

Scăderea abruptă a numărului de cazuri a provocat și o reducere a românilor care vor să se vaccineze, astfel că Guvernul a renunțat la ideea fixă de a avea 5 milioane de imunizați până la 1 iunie. „E predicția asumată de campania de vaccinare. Însă, dacă mă uit la ritmul de vaccinare din ultimele două săptămâni, mă refer strict la numărul de persoane care s-au vaccinat cu doza 1, predicția ne arată că e puțin probabil să atingem 5 milioane de persoane vaccinate la 31 mai”, a afirmat dr. Valeriu Gheorghiță.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.077 afisari

14 COMENTARII

  1. Si atunci de ce nu se renunta la imbecila stare de alerta? Ca sa mai poata fura putin? De ce nu se revine la normal? De ce spitalele nu-si reiau rolul conform specializarii lor?

      • Sanatatea oamenilor o respecti dand dreptul constitutional la sanatate tuturor pacientilor, nu numai covizilor.Ca d ‘ aia platim asigurari de santatate.Suntem egali in fata legii.
        S a incalcat dreptul la sanatate.
        Au murit oameni.

  2. Sa multumim regimului trecut.Asa ,comunist cum era,avea grija de sanatatea oamenilor ,totul in sistemul sanitar era gratuit si sanatos,medicii isi faceau cu dragoste meseria pentru un salariu putin mai mare ca al unui muncitor,aproape orice boala se putea trata aici .Oamenii care au trait atunci au dezvoltat prin alimentatia sanatoasa si traiul in natura un sistem imunitar puternic pe care l-au transmis urmasilor care din prezent.Acum ne place ce avem?Impostura si hotie generalizate,mor oamenii cu zile in timp ce putinii medici adevarati care ii mai avem sunt tarati prin tribunale.Sa fie ticalosie sau tradare?

    • Serios ???? De la regimul ala au ajuns romanii cu frica de foame în gene, in regimul ala in care se duceau la medic cu tot felul de atenții și bani. In regimul ala in care scarba de Ceaușescu a asasinat cel mai bun cardiolog chirurg din Tg. Mureș pentru ca a refuzat sa o consulte pe cățeaua de Elena pana iese din operație. Asa ca…taci, bade masochist. Eu nu spun ca e bine acum dar de la putregaiul ala au pornit multe și ce e cel mai trist e ca românii nu si-au invatat încă lecțiile.

      • Dacă atunci când spitalizarea era gratuită si accesibila tuturor românilor , când în toate comunele erau dispensare cu servicii încadrate cu medici de toate specialitățile , sistemul medical era putregai , acum este iadul pe pământ . Serviciul stomatologic era gratuit , iar acum o consultație banală si o plombă te costa cât te costa atunci protezarea întregii danturi.Atunci rata mortalității din erori medicale era infima si se lăsa cu anchteserioase …Decesul unui copil era anchetat deosebit de sever , si erau anchete , îndeosebi la nou născuți în care intervenea și securitatea . Medicamaetele pentru internați erau hratuite , nu trebuia sa vi cu „traista” de acasă .Spaga în spitale era pe atunci pachetul de Kent , nu ca acum cu sutele de € iar medicii specialisti erau inclusiv în dispensarele de la țară ; Nu asteptai trei luni pentru o programare la un consult , ca acum.Probabil coane Jorj ca ai informație despre medicina din regimul trecut, de la Europa Liberă si asta explica totul .

  3. Bai Gheorghita, sa ne prinzi tu pe toti rebelii de c-o-i-t-a 🙂 ce ai facut cu cifrele, bai ? 🙂 Nici macar ele, cifrele nu vor sa te asculte, cand tu vroiai vaxinati record pe hectar !! 🙂 Omule, pentru ca ai gresit, si ai intinat nobilele idealuri ale covidismului si idiot utilismului progresist, e cazut sa iti faci in mijlocul stadionului mea culpa, iar apoi sa te impusti la o ora de maxima audienta fix in putzulika !! 🙂 Omule, rad toti de voi, de trepadusii de la gubernare, e cazul sa te pensionezi de urgenta la 42 de ani, o sa fii un tanat pensionar cu pensie speciala de nadejde a patriei din Bukalistan !! 🙂 Ha ha ha 🙂

  4. Colonele vad ca ai dat haina jos ,haina aia cre n-o meriti si pe care ai facut-o de ras :aduna-ti interviurile,luarile de cuvant si poate mai gasesti ceva bun simt si iti dai demisia de sef la o mascarada . I-ati umplut de bani pe nesatuii pharma ,ati aruncat banii din buget pe prostii,v-ati caciulit la porti straine . DEMISIA ESTE SINGURA ALEGERE CINSTITA PE CARE POTI S-O FACI .

  5. Sunt medic. Si vad lucrurile diferit de colegul meu. Consider ca ne asteapta un val 4 sever. Singura modalitate de evitare ar fi,in opinia mea, relaxarea totala a tuturor masurilor, astfel incat pe timpul verii sa fie imunizati natural majoritatea copiilor si tinerilor sub 18 ani. Fara masca peste tot. Fara restrictii.
    Daca ne asiguram ca in toamna tinerii sunt trecuti prin boala, forma optima de imunitate, atunci scapam usor. Daca nu , vom numara esec dupa esec.
    Este o opinie bazata pe ce am invatat la facultate la imunologie, optica diferita de ce vad ca se propaga in mediile stiintifice actuale. Vaccinul in pandemie e bun doar partial. Pentru ca face si rau, favorizand raspandirea tulpinilor mutante mai putin sensibile. Deci favorizeaza cazuistica din ce in ce mai grava .

    • Cred ca valul 4 o sa fie artificial.Daca va fi.Cu pacienti cronici din cauza altor boli, testati gresit prin laboratoare neacreditate, cu laboranti angajati pe pile, cu teste proaste si ieftine care dau erori, in concluzie daca tusesti sigur ai Covid.Daca mori, sigur e din cauza testului ” pozitiv”. Fara autopsie sa nu se afle contrariul. Daca ai doua teste negative si unul pozitiv, cel bun e ala pozitiv.
      Asta ne va darama.Realitivitatea in diagnostic.Pus de medici.

    • Sunt mulți medici dashtepti ca tine si valu 4 e doar in capul tău de semidoct cu pretenții.

  6. O sa ne lamurim in toamna,pentru ca circul cu plandemie o sa continúe!
    Valul4 ,valu’ 99,crima perpetrata acum doi ani,din pacate …o sa continúe!
    Cu acceasi complicitate:guvernul criminal nazist,asasinii in halate albe,más media ,la ordinul din exterior!

  7. Cine să se sesizeze? ” Autoritățile ” – în fond, niște slujbași jegoși, furajați vîrtos din banii publici? ” Autoritățile ” lui pește, la prohabul cărora stă presa, cu gura căscată, și din vorba cărora românii nu ies, în loc să iasă din case și să se ducă să le crape capul? Chiar nu pricepe nimeni că România este condusă, de 30 de ani, direct în abis, de niște tîlhari și criminali care, în afară de burdihan și funcții, nu au nimic sfînt? Plătește, totuși, cineva pentru ruinarea României sau își vor trăi ăștia traiul, bine-mersi, pentru cine stie cîte generații de acum încolo?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger