AcasăCORONAVIRUSAutorităţile au aflat data la care va ajunge la noi şi a...

Autorităţile au aflat data la care va ajunge la noi şi a doua tranşă de vaccin, după ce s-a anunţat întârzierea ei

valeriu gheorghitaAutorităţile au aflat data la care va ajunge la noi şi a doua tranşă de vaccin, după ce s-a anunţat întârzierea ei

România a demarat campania de vaccinare anti-COVID, dar lucrurile n-au fost puse la punct 100 la sută. Deocamdată, nu este sigura data la care va ajunge în România cea de-a doua tranşă de vaccin împotriva noului coronavirus.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, spune că întârzierea celei de-a doua tranșe de vaccin a fost cauzată de o problemă de organizare și soft a companiei Pfizer.

Am fost înștiințat de compania Pfizer că din cauza unor probleme care țin de fabrica din Belgia, o problemă care ține de organizare și de soft, vaccinurile vor fi livrate cu o zi întârziere. Se începe din 29 decembrie și, respectiv 30 decembrie.

În opt țări europene există această întârziere. O parte din țări au primit astăzi (duminică – n.r.), o altă parte vor primi mâine și poimâine.

De asemenea, în România pe 29, în România vor ajunge tranșele pentru București, pentru Timișoara și Cluj, și pe 30 decembrie ajung tranșeele alocate pentru Iași, Brașov, Constanța și Craiova”, a spus el.

29 și 30 decembrie sunt cele mai probabile date

În opt țări s-a întârziat livrarea din cauza unor probleme tehnice ale producătorului, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

„La acest moment, știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara, iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași”, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, luni vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în București, Cluj și Timișoara, iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași.

În România ar fi trebuit să ajungă luni 144.000 de doze de vaccin, pentru peste 370 de centre regionale de vaccinare din țară.

author avatar
Andrei Ștefan
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger