AcasăCORONAVIRUSAutorităţile au adăugat o nouă categorie de pacienţi cu prioritate la vaccinarea...

Autorităţile au adăugat o nouă categorie de pacienţi cu prioritate la vaccinarea anti-Covid. Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit cine sunt aceşti oameni

Valeriu-GheorghițăAutorităţile au adăugat o nouă categorie de pacienţi cu prioritate la vaccinarea anti-Covid. Valeriu Gheorghiţă a dezvăluit cine sunt aceşti oameni

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării acestor pacienți.

O nouă categorie de români va avea prioritate la imunizarea cu serul anti-COVID. Potrivit autorităților sanitare, pacienții cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant vor primi cu prioritate vaccinul anti-COVID. Mai mult, această categorie primește suport pentru etapa a-II-a de vaccinare.

Vaccinarea în regim de urgenţă

Aceşti oameni sunt consideraţi cu grad ridicat de risc. Prin urmare, această categorie se va imuniza împotriva COVID cu produsul a cărui schemă de vaccinare se realizează în cel mai scurt interval de timp între doza 1 și doza 2.

Vaccinarea împotriva COVID-19 poate fi efectuată după un consult medical prealabil: înainte de transplant, în cazul pacienților aflati pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant.

Pacienții care sunt transplantați sau se află pe lista de așteptare pentru transplant pot declara pe proprie răspundere și datele persoanelor care locuiesc la același domiciliu, respectiv însoțitorii acestora, pentru a fi incluși pe lista celor care solicită vaccinarea, după caz.

Unde se vor vaccina aceşti pacienţi?

Valeriu Gheorghiţă a explicat procedura prin care pacienții cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant vor primi cu prioritate vaccinul anti-COVID.

Persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate, fără a fi necesară o programare în platforma informatică, sens în care reprezentanții centrelor de transplant trebuie să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore înainte de data la care persoanele doresc să se vaccineze și să pună la dispoziție și lista nominală a celor care solicită vaccinarea.

author avatar
Andrei Ștefan
389 afisari

1 COMENTARIU

  1. Propun domnului colonel sa includa la categoria de risc si handicapatii liberalii, ca e multi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger