AcasăCORONAVIRUSAu pus la punct un sistem! Oamenii poti fi recunoscuți fără probleme...

Au pus la punct un sistem! Oamenii poti fi recunoscuți fără probleme și dacă poartă mască! VIDEO

Au pus la punct un sistem! Oamenii poti fi recunoscuți fără probleme și dacă poartă mască!

De luni bune deja, masca de protecție – că este de tipul celor sanitare sau din material textil – se numără printre accesoriile nelipsite în rândul oamenilor din mai toate colțurile lumii.

Purtarea măștii a devenit, pentru cei mai mulți, un gest reflex deja, dat fiind faptul că se numără printre măsurile dispuse de autoritățile din multe state, în lupta contra răspândirii noului coronavirus, laolaltă cu igiena mâinilor, păstrarea, pe cât posibil, a distanței fizice precum și evitarea aglomerațiilor.

În acest context, nu puține sunt situațiile în care persoanele sunt mai greu de recunoscut, chiar și pentru apropiați, în momentul în care trec unii pe lângă alții pe stradă, de exemplu. Sau la cumpărături, într-un supermarket.

(sursa foto: Facebook/Prefectura Sălaj)

Cât durează verificarea

Mai nou, s-a aflat că o companie japoneză care dezvoltă sisteme de recunoaștere facială a lansat o variantă care poate identifica persoanele chiar și când acestea au masca pe față, anunță BBC. Compania se numește NEC, iar sistemul în cauză are în vedere analiza părților feței care nu sunt acoperite de mască, spre exemplu ochii, pentru a verifica identitatea unei persoane.

Procedura este una de foarte scurtă durată. În mai puțin de o secundă s-a și făcut verificarea. Iar rata de precizie este considerabilă – mai mare de 99,9%, din câte susțin reprezentanții companiei japoneze în cauză.

Sistemul ar fi folosit deja de companii aeriene cunoscute: Lufthansa și Swiss International Airlines, potrivit sursei amintite.