AcasăCORONAVIRUSAu apărut cifrele. Ultima variantă Covid, doar 0,06% mortalitate

Au apărut cifrele. Ultima variantă Covid, doar 0,06% mortalitate

Oficial, Omicron devine o viroză de sezon

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor a publicat primele cifre legate de varianta Omicron, arătând că rata de mortalitate este de 0,06%, iar rata de internare în secțiile ATI, de 0,16%. Totodată, din totalul celor infectați cu ultima variantă Covid, 90% erau vaccinați cu una, două sau trei doze, și doar 10% erau nevaccinați, aceștia din urmă intrând probabil în procentul de 24% asimptomatici.

Începând cu 20 ianuarie 2022, varianta Omicron a fost identificată în toate statele Uniunii Europene și ale Spațiului Economic European. Din 20 decembrie 2021 până în 9 ianuarie 2022, au existat 23 de țări cu un volum adecvat de secvențiere care au raportat o valoare estimată a prevelenței variantei Omicron de la 57% până la 99,9%, cu peste 20% mai mare decât în săptămâna precedentă, potrivit unui comunicat al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Studiile au arătat un risc de spitalizare mai mic pentru Omicron decât pentru Delta.

Cu toate acestea, imunitatea anterioară de la infecția naturală, vaccinarea, inclusiv dozele de rapel și opțiunile de tratament îmbunătățite contribuie la rezultate mai puțin severe, ceea ce face dificilă estimarea riscului inerent de infecție severă pentru Omicron, susține ECDC. Cele mai multe studii au constatat totuși reducerea riscului de evoluție severă în cazul Omicron cu 50-60%. Dintre cazurile Omicron raportate, 1,14% au fost spitalizate, 0,16% au necesitat suport respirator și doar 0,06% au decedat. Cele mai recente studii sugerează că vaccinurile actuale pot fi mai puțin eficiente împotriva infecției cu Omicron, deși oferă încă protecție împortiva spitalizării și a formelor severe de boală.

Țările în care Omicrom a devenit varianta dominantă sunt Austria, cu 95,4%, Belgia, cu 99,7%, Cipru, 93,9%,  Cehia, 66,7%, Danemarca, 98,8%, Finlanda, 99,9%, Franța 90,8%, Germania 62,5%, Grecia 85,6%, Ungaria 64,7%, Islanda 90%, Irlanda, 89,2%, Italia 81%, Liechtenstein, 88,5%, Lituania 40,5%, Luxemburg 89,6%, Malta 99,3%, Olanda, 95,3%, Norvegia 93,8%, Portugalia, 86,3%, Slovenia 67%, Spania, 87,4%, și Suedia, cu 91,8%.

Cele mai multe infectări, în rândul vaccinaților

Țările în care varianta Omicron este prezentă, dar nu dominantă sunt Bulgaria, cu 43,5%, Estonia, 45,8%, Letonia, 5,8%, Polonia, 26,2%, România, 37,8%, și Slovacia, cu 29,9%. Creșteri cu peste 20% ale cazurilor Omicron în ultima săptămână s-au raportat în Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Luxemburg, Malta, Spania și Suedia. Potrivit ECDC, vârsta medie a cazurilor de Omicron a fost de 30 de ani, 7% au fost la persoane de peste 60 de ani și peste, iar 50% au fost la bărbați. Din totalul cazurilor de Omicron raportate, 76% au fost simptomatice și 24% asimptomatice. Dintre persoanele infectate pentru care s-a obținut statusul vaccinal, 9% erau vaccinate cu o doză, 69% cu două doze, 11% cu trei doze, 10% erau nevacinate, iar 1% vaccinate cu un număr necunoscut de doze.

În România, Delta, încă dominantă

Ultima raportare a Institutului Național de Sănătate Publică arată că în săptămâna 17/01/2022-23/01/2022 au fost confirmate 281 cazuri cu varianta Omicron, ajungându-se la un total de 898 de persoane infectate cu această variantă. Până în prezent, România nu a raportat niciun deces provocat de Omicron. Dominantă în țara noastră rămâne varianta Delta, care mai produce încă spitalizări și decese. ”Cazuri grave avem în continuare cu tulpina Delta, care nu este eliminată complet din circulaţie din România. Este o tulpină care mai reprezintă undeva între 20% şi 25% dintre îmbolnăviri”, a afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.487 afisari

11 COMENTARII

    • Se știa doar de la adevărați specialiști virusologi și dare au fost cenzurați de media vasal globalistilor sataniști, ca vaccinați sunt raspandaci vb unui clasic dobitoc și încă în viața, ce este trist încă, ca mai este destulă plebe spălată pe creier care merge după fenta progresistilor neomarxisti

      • Si nevaccinarii pot fi asimtomatica si raspandaci. Spalat pe creier sunt si unii ne vaccinati. Lipsa tolerant ei, a acceptati liberi lui arbitru denota limite.

  1. si totusi lumea se testeaza in draci , se indoapa cu vaccinuri , trebuie sa mergi cu fel de fel de hartii si certificate peste certificate . milioane de oameni vor ramane nebuni fara scapare .

  2. deci tulpina Delta reprezintă 20-25% din îmbolnăviri, 37,8% reprezintă tulpina omicron, deci în total 57,8-62,8% din covidați. Atunci restul de până la 100% cu ce se îmbolnăvesc? Oare n-or fi simple răceli (date în general de coronaviruși, că-s de multe feluri și ăștia) care intră la numărul de covidați la hectar? Că testele mnu pot face diferența între tipurile de viruși.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger