AcasăCORONAVIRUSAtenţie, părinţi: schimbări pentru copiii de 12-17 ani, anunţate de Valeriu Gheorghiţă!

Atenţie, părinţi: schimbări pentru copiii de 12-17 ani, anunţate de Valeriu Gheorghiţă!

moderna vaccinAtenţie, părinţi: schimbări pentru copiii de 12-17 ani, anunţate de Valeriu Gheorghiţă!

Veşti bune pentru părinţii care doresc să-şi vaccineze copiii adolescenţi. Valeriu Gheorghiţă a spus că tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani se vor putea imuniza şi cu Moderna, din 2 august.

Pe data de 23 iulie Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani.

Ca atare, din 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă. În aceste zile se optimeaază platforma naţională de programare care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul de la compania Moderna.

Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu populaţia de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată constă în două doze administrate la interval de 28 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Părintele trebuie să-şi dea acordul

El a precizat că pentru vaccinarea acestei grupe de vârste este nevoie de acordul părinţilor sau al tutorelui legal.

Vaccinarea va avea loc în centre unde există vaccin de la Moderna şi în cabinetele medicilor de familie.

Din septembrie, vaccinarea cu a 3-a doză

Personalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză împotriva COVID.

O decizie ar urma să fie luată în septembrie, în condițiile creșterii numărului de infectări cu varianta Delta. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani”, a spus Gheorghiță.

author avatar
Andrei Ștefan
282 afisari

3 COMENTARII

  1. Domnul asta Andrei Stefan pare rupt de orice realitate. Cred ca nu citeste propriul ziar. Cred ca se informeaza doar de la digi.

  2. In plus, articolele lui au invadat ziarul. Individul, ziarist din Brailita, este tonomatul imbecililor, excrocilor, hoților, tradatorilor care la comanda fac un ultim efort sa dărâme si ultimele vestigii economice și sociale. Individul asta, face eforturi sa cenzureze in comentarii, pana și referințele la articolele colegilor lui. Aveti grije..

  3. TERMINATI CU PROPAGANDA ASTA IDIOATA !.
    NU SUNTEM COBAII NIMANUI ,SUNTEM OAMENI SI AVEM DREPTURI ,CUM VA PERMITETI SA NE CALCATI DREPTURILE IN PICIOARE MAI IRESPONSABILILOR ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger