AcasăCORONAVIRUSAsimptomaticii, un pericol în răspândirea COVID-19. Ce au descoperit oamenii de știință

Asimptomaticii, un pericol în răspândirea COVID-19. Ce au descoperit oamenii de știință

covid

Cercetătorii din Coreea de Sud au descoperit că aproximativ 30% dintre cei infectați nu dezvoltă niciodată simptome, dar probabil că au răspândit virusul.

Dintre toate caracteristicile coronavirusului, poate cea mai surprinzătoare a fost aceea că persoanele aparent sănătoase pot răspândi boala și altora. Această trăsătură a făcut ca virusul să fie greu de izolat și continuă să îngreuneze eforturile de identificare și izolare a persoanelor infectate. Majoritatea dovezilor pentru răspândirea asimptomatică s-au bazat pe observație (o persoană fără simptome, totuși, le-a îmbolnăvit pe altele) sau pe eliminare (oamenii s-au îmbolnăvit, dar nu ar fi avut contact cu persoane simptomatice).

Un nou studiu efectuat în Coreea de Sud, publicat joi în JAMA Internal Medicine, oferă dovezi mai clare că persoanele asimptomatice poartă o cantitate la fel de mare de virus în nas, gât și plămâni ca și cei cu simptome și pentru aproximativ aceeași perioadă, potrivit New York Times. „Sunt date importante, asta este sigur. Și confirmă ceea ce am bănuit de multă vreme – cazurile asimptomatice pot transmite infecția”, a declarat Benjamin Cowling, un epidemiolog de la Universitatea din Hong Kong, care nu a fost implicat în cercetare.

Discuțiile despre răspândirea provocată de asimptomatici au pornit de la confuzia cu privire la persoanele care sunt „presimptomatice” – ceea ce înseamnă că în cele din urmă devin vizibile bolnave – față de cei cu adevărat asimptomatici, care par a fi sănătoși în toată perioada în care au infecția.

30 % dintre persoanele infectate nu dezvoltă niciodată simptome

Echipa sud-coreeană a analizat probele prelevate între 6 și 26 martie de la 193 de persoane simptomatice și 110 persoane asimptomatice izolate la un centru de tratament comunitar din Cheonan. Dintre pacienții inițial asimptomatici, 89 – aproximativ 30% din total – au părut a fi sănătoși pe tot parcursul timpului, în timp ce 21 au prezentat simptome.

Participanții erau în mare parte tineri, cu o vârstă medie de doar 25 de ani. „Adevărata forță a studiului este că a fost implicat un număr foarte mare de pacienți și că i-au monitorizat foarte bine. Când vorbesc despre pacienți asimptomatici, ei știu cu adevărat că acestea au fost într-adevăr asimptomatice”, a declarat doctorul Gaglia. Persoanele asimptomatice au avut rezultate negative la testele de coronavirus cel mai devreme: în jurul zilei 17, în comparație cu ziua 19 sau 20 în cazul celor cu simptome.

Studiul estimează că 30 % dintre persoanele infectate nu dezvoltă niciodată simptome, acest fapt fiind confirmat și de alte studii. Într-un interviu televizat, miercuri, doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a precizat că ar fi vorba de 40% din persoanele infectate.

author avatar
Andreea Vlad
242 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ia mai sugeți voi scãrbavnicul mădular, cu cercetătorii voștri și studiile voastre! Sanchi, ” persoanele asimptomatice poartă o cantitate la fel de mare de virus în nas, gât și plămâni ca și cei cu simptome și pentru aproximativ aceeași perioadă ”. S-o ia puțin pe la Gura Humorului și Ză Niu Iorc Porc Taimz. Ca să te raportezi la ăia, indiferent de ce zic și pe orice speță, trebuie să fii și prost și neprecáut. De asemenea, ” față de cei cu adevărat asimptomatici, care PAR a fi sănătoși în toată perioada în care au infecția ”. Să moară mă-ta? Vasazică, cât tine PLANdemia, sunt sănătos tun, zburd, dar nu sunt sănătos, doar par, pent’ că așa zic vânduții pulii. Dacă doar par, atunci de par să ne sugă ăștia și cine le propagă manipulările criminale. Hai, s-aveți spor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger