AcasăCORONAVIRUSAsimptomaticii, interziși în spitale! Noi reguli anunțate de ministrul Sănătății. Ce se...

Asimptomaticii, interziși în spitale! Noi reguli anunțate de ministrul Sănătății. Ce se întâmplă cu acești pacienți

asimptomaticiAsimptomaticii, interziși în spitale! Noi reguli anunțate de ministrul Sănătății. Ce se întâmplă cu acești pacienți

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a spus că pacienții infectați cu Covid-19, și care nu manifestă forme grave ale bolii, să fie tratați acasă, sub stricta supraveghere a medicilor de familie, care vor trebui să îi consulte zilnic. Doar în caz de agravare a bolii ei vor putea să sune de urgență pentru a solicita ajutor de specialitate.

Astfel, Tătaru ia în calcul să modifice strategia de acțiune în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus, strategie care a fost adoptată acum câteva luni prin ordin de ministru.

„Luăm în calcul o astfel de decizie. Noi avem evaluarea asimptomaticului sau relativ asimptomaticului până în 48 de ore. El nu trebuie să stea neapărat internat în spital. Trebuie să facă acea evaluare, apoi, urmând cu un aviz de la DSP şi cu decizia medicului curant care l-a evaluat, să meargă în izolare la domiciliu. Orice pacient trebuie evaluat, fiindcă această boală are o evoluţie imprevizibilă”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.

Asimptomaticii, puși în cârca medicului de familie

Ministrul a mai spus că săptămâna viitoare va participa la o ședință, alături de reprezentanții medicilor de familie, care vor fi informați că vor trebui să supravegheze cazurile ușoare dar și de cei asimptomatici, existând posibilitatea ca aceștia să fie plătiți pentru serviciile efectuate.

„Noi vom avea o discuţie şi luni cu medicii de familie. Am găsit şi soluţii atât vizavi de Casa de asigurări de sănătate, cât şi cu DSP-urile din localitate pentru a putea participa atât pentru monitorizarea celor aflaţi în izolare, cât şi pentru anchetele epidemiologice”, a spus ministrul Sănătăţii.

Stimulente financiare pentru medicii de familie

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că alături de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, caută soluţii pentru a motiva implicarea medicilor de familie în urmărirea stării de sănătate a pacienţilor care au forme uşoare de COVID-19.

„Am discutat cu domnul ministru Tătaru. Căutăm inclusiv o soluţie de a găsi o posibilitate de motivare a medicilor de familie pentru implicarea în anumite… Am să vă dau un exemplu. Nu pot medicii din spital, care au cazurile persoanelor ce sunt internate în spital, care fie sunt în ATI, fie sunt în alte secţii, dar au forme de manifestare – e foarte greu să urmărească starea de sănătate şi evoluţia bolii pentru pacienţii cu forme uşoare. Şi atunci trebuie să existe o evaluare a evoluţiei stării de sănătate, inclusiv vindecarea sau apariţia unor simptome noi, care să nu necesite un telefon la urgenţe, la 112. Şi aici eu cred că medicii de familie – mai ales că orice cetăţean are un medic de familie – am convingerea că medicul de familie poate fi implicat şi, evident, trebuie răsplătit, în baza legislaţiei privitoare la COVID-19, trebuie răsplătit pentru activităţile pe care le desfăşoară în relaţia cu pacienţii lor care sunt pozitivi”, a afirmat premierul, la finalul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

author avatar
Andreea Vlad
205 afisari

5 COMENTARII

  1. vezi sa nu vina cu taxiul medicul de familie sa il viziteze pe cel infectat ……hai ca-i tare.Eventual vorbeste cu el la telefon…

  2. Adica ce a facut UE, GERMANIA,FRANTA,SPANIA, MAREA BRITANEI ,SUA încă de la început doar cei in stare grava internati,iar ce ce au forme ușoare sau nu au deloc sa stea acasa fac și nepricepuții aștia tocmai acum! Deși li sa atras atenția zilnic de mulți oameni ca nu e normal sa internezi și sa blochezi/umpli spitalele cu așa zișii asimtomatici,ei s-au facut ca n-aud și de abia acum in luna Octombrie 2020 și-au dat seama că greșesc! Pînă acum îi internau cu forța,alt lucru ilegal! Bolnavii spuneau ca vor sa stea acasa și nu erau lasați de guv.orban,ba li se mai facea și dosar penal ca nu vroiau sa se interneze forțat! Îi luau cu jandarmii pe sus și la spital-,,pușcarie” cu ei ! Nu trebuie sa fie deștepți nici n-au cum, dar macara sa se ia după deciziile luate majoritar in lume,UE etc ar putea sa se orienteze.Caci aici nu e CHINA sa fim luați pe sus și internați forțat. Aici e România,Europa, UE , bă incapabililor ! Vă place dictatura? marș în Koreea de nord !

  3. Corect se scrie Coreea de Nord.Am aflat de la o ruda indepartata care lucreaza in presa si a fost acolo in 2015 ca Phenianul e deasupra Dubaiului ca arhitectura urbana iar educatia ,bunul simt ,politetea si amabilitatea oamenilor cu care s-a intersectat este de mii de ori superioara cocalarilor „europeni ” de pe aici.Nu mai vorbim de curatenia pe care in Romania nu o gasesti nici macar in farmacii , de magazinele pline cu produse de calitate -made in Japan ,nu China,atentie! ,de grija uluitoare acordata educatiei copiilor si sanatatii oamenilor.De ,au si ei un fix,le place sa isi aduleze pana la fanatism conducatorul.Insa putini dintre noi ne punem intrebarea daca omul chiar nu merita.Intr-un final fata noastra jurnalista s-a intrebat daca nu cumva timp de 4 zile a fost in Rai dupa care a inviat in avionul spre Bucuresti.Asa ca nu mai huliti o tara si un popor care nu v-au facut nici un rau si pe care nu ii cunoasteti.

  4. Acum ce mai face scârba de Arahat, ca el vrea poporul român sa fie sub papucul lui? Bine ca și-au dat seama și ăștia din Guvernul sulii ca ocupa paturile din spitale iar alți grav bolnavi nu au unde sa se trateze. Cine răspunde pentru asta? Normal, nimeni ca la români merge si-asa

  5. I s-a urcat la cap paganului.Ce nu a reusit Mahomed al II-lea isi inchipuie fatalaul ca va realiza el.S-ar putea sa ii reuseasca fiindca nu ii mai avem pe Stefan cel Mare si Sfant sau pe Vlad Tepes.Si nu mai avem nici popor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger