AcasăCORONAVIRUSAre Trump un plan anti-Covid?

Are Trump un plan anti-Covid?

Prezentarea unei strategii pentru combaterea coronavirusului ar putea fi cel mai important factor pentru realegerea lui  Donald Trump.

Trump a repornit informațiile privind coronavirusul de la Casa Albă. El i-a îndemnat pe americani să poarte măști, dar nu e suficient. Președintele continuă să ofere mesaje contradictorii. Susține redeschiderea școlilor, în ciuda preocupărilor oficialilor de sănătate publică. Nu a prezentat niciun plan specific de soluționare a reclamațiilor cu privire la așteptarea îndelungată a rezultatelor testelor și a lipsei de urmărire a contacților, o cheie majoră pentru reducerea răspândirii bolii. Și el a susținut că administrația sa a completat toate cererile de la state pentru aprovizionare, deși guvernatorii contestă asta.

Cu doar 100 de zile înainte de alegeri, deoarece pandemia ucide 1.000 de americani pe zi, Trump rămâne în urma candidatului democrat Joe Biden. La începutul anului 2020, republicanii erau din ce în ce mai siguri că Trump ar putea câștiga un nou mandat, pe fondul șomajului istoric scăzut și al perspectivei economice pozitive. Dar pandemia a stricat toate socotelile. Politico îl citează pe un consilier al Casei Albe: „Trump împotriva lui Trump va garanta o pierdere. Trump împotriva lui Biden va câștiga”. Biden – care a rămas în mare parte acasă la Delaware, dirijând evenimente online – a încercat să facă din cursa prezidențială un referendum pentru răspunsul lui Trump la coronavirus.

Președintele, care continuă să aducă laude la adresa administrației sale pentru „munca sa extraordinară” de gestionare a virusului, le-a spus reporterilor că știe că va fi judecat în noiembrie cu privire la răspunsul său la pandemie, dar a insistat că alegătorii vor avea în vedere și alte realizări, precum creșterea economiei și finanțărilor militare. Totuși, Trump și-a reiterat afirmația că virusul va dispărea în cele din urmă și a indicat că încă dezvoltă o strategie de recuperare la șase luni după ce primul caz Covid-19 a fost detectat în SUA.

Dar “speranța nu este o strategie”, a comentat Michael Steel, politician republican. Un fost oficial al Casei Albe a declarat că Trump are un simț politic puternic despre ce ar trebui să vorbească, ceea ce l-a ajutat să câștige președinția în 2016, când puțini au crezut că o va face. Fostul oficial a recunoscut însă că “americanii în acest moment ar putea să caute altceva și că Trump ar trebui să se axeze pe un plan de coronavirus”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate

În 2020 Nicușor Dan, candidat la primăria Capitalei, promitea, printr-o serie de mesaje electorale, rezolvarea rapidă a problemei termoficării și a traficului din București....

Burduja depune plângere penală, după ce i-au fost vandalizate panourile electorale: „De cine le este frică nu vor scăpa”

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a anunțat că depune plângere penală. Totul, după ce i-au fost vandalizate panourile electorale. „De cine le...
proger