Cauta

Aplicația care îți va spune dacă ai sau nu Covid-19 atunci când tușești

aplicatie

Tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome ale infecției cu Covid-19. Oamenii de știință susțin însă că aceasta va putea furniza o informație prețioasă. Mai exact, ne va putea spune dacă avem sau nu temutul virus chinezesc.

Un cercetător din India pregătește o aplicație, finanțată de Fundația Bill și Melinda Gates, care va putea ajuta la depistarea pacienților infectați cu Covid-19. Proiectul se numește „Tuse împotriva Covidului”, potrivit analyticsindiamag.com.

În acest moment, sunt strânse date de la pacienți infectați cu noul coronavirus, prin colaborări cu instituții din întreaga lume. Aplicația se va folosi de sunetul celui care tușește, dar va ține cont și de simptomele descrise de acesta și de date contextuale, precum numărul de cazuri din regiunea respectivă.

Scopul este de a crea o soluție și de a dezvolta algoritmi pentru testarea Covid-19. Dr. Rahul Panicker, de la Wadhwani Institute for Artificial Intelligence, speră că setul de date va ajuta la construirea instrumentului și va fi disponibil gratuit pentru cercetătorii de pe tot globul.

Aplicație identică, lansată de cercetători mexicani

Un grup de cercetători mexicani a lucrat la un algoritm capabil să detecteze infecția cu noul coronavirus, prin intermediul tusei. Totul se realizează în doar 15 secunde, notează explica.co. Mai exact, tehnologia dezvoltată de echipa cu specialiști din mai multe țări poate identifica dacă o persoană este bolnavă de Covid-19 doar prin ascultarea tusei acesteia, de pe telefonul mobil, fără a fi nevoie ca acea persoană să se afle fizic în acel loc.

Cercetătorii, coordonați de experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), au creat o bază de date ce conține mii de tipuri de tuse, de la persoane de toate vârstele, sănătoase sau purtătoare ale virusului.

Studiul a debutat în urmă cu două luni, la Hospital Clinic de Barcelona și la Ospedale Luigi Sacco Hospital din Milano, în diverse centre și clinici din Statele Unite ale Americii și acum continuă în Mexic, prin intermediul unor spitale civile și prin intermediul campusului Universității din Guadalajara.

Ultimele stiri

  • Va ajunge Ceaușescu și la 80%?
  • UPDATE. Incendiu la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași: A fost activat Planul Roșu de Intervenție/Peste 220 de pacienți, evacuați – VIDEO
  • Insula iubirii: oglinda unei generații pierdute între TikTok, lacrimi false și „ispite” care-și caută soț
  • Matei Ursăchescu obține Aur la Olimpiada Internațională de Chimie și spune NU exodului academic
  • VIDEO. Călin Georgescu, întâmpinat de susținători la semnarea controlului judiciar: „Sistemul s-a năpustit asupra mea”
  • Admitere liceu 2025. Au fost afişate rezultatele repartizării computerizate. VEZI la ce liceu ai intrat!
  • VIDEO. Ucraina se ridică împotriva lui Zelenski! Proteste masive în marile orașe, tonul l-a dat capitala Kiev!
  • Stenograme din dosarul lui Piedone. „Spune la recepție să-mi pregătească trei camere pe un etaj. Țiplă”/Șeful ANPC, sub control judiciar
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 23 iulie 2025 – Astăzi vei avea ocazia să faci ceea ce ți-ai dorit
  • Exit mobile version