AcasăCORONAVIRUSApar dovezile. Bolnavii Covid, ”tranchilizați” cu doze uriașe de morfină

Apar dovezile. Bolnavii Covid, ”tranchilizați” cu doze uriașe de morfină

Consumul de morfină în secțiile Covid s-a dovedit a fi unul imens. Un exemplu în acest sens este Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, unde s-au folosit 11.000 de doze la cele 54 de paturi de pe secțiile ATI. Rudele celor decedați, care au depus plângeri penale pe bandă rulantă împotriva medicilor și a unității sanitare, au acuzat faptul că pacienții erau sedați în exces înainte de a muri. 

Scandalurile izbucnite în mai multe zone din țară din cauza sedării și imobilizării bolnavilor Covid revin, din nou, în atenție, prin dezvăluirile făcute de presa arădeană. Atât TV Arad, cât și Arad online au dat publicității informații șocante despre cantitățile uriașe de morfină consumate de Spitalul Județean Arad. ”Astfel, în intervalul 1 aprilie 2020-1 mai 2021, pe trei secții de terapie intensivă ale Spitalului Clinic Județean de Urgență, destinate pacienților infectați cu virusul Covid, s-au folosit aproape 11.000 de doze de morfină. La ATI I – secție cu 27 de paturi – s-au folosit, în acest interval, aproape 3.000 de doze de morfină, la ATI II – secție cu 15 de paturi – s-au folosit în jur de 2.000 de doze de morfină, în timp ce pe secția ATI IV – o secție cu doar 12 paturi – s-ar fi folosit, în același interval, peste 6.000 de doze de morfină – adică aproape triplu decât consumul înregistrat la secția ATI II, de exemplu, scrie Arad online”. Potrivit site-lui arădean, morfina se administrează, de regulă, în combinație cu diazepam și, conform unor surse medicale, descărcările din farmacie ridică și aici semne de întrebare, pentru că există informații cum că s-ar fi descărcat, în zile consecutive, în jur de 30 de doze de diazepam/pacient. Un alt analgezic opioid, fentanylul, a fost și el folosit din greu pe secțiile ATI Covid de la Spitalul Județean: astfel, la ATI I s-au folosit circa 5.000 doze, la ATI II – 100 de doze, iar la ATI IV – în jur de 1.500 de doze, susțin jurnaliștii din Arad.

Se fac rapoarte și analize

Răspunzând presei arădene, directorul medical interimar al Spitalului Județean Arad a declarat că a cerut diferite rapoarte pentru perioada aprilie 2020-mai 2021 referitoare la consumul de morfină la nivelul secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul spitalului, care au tratat pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2. ”Situațiile primite vor fi analizate de către medici specialiști care, la final, vor înainta concluziile acestei analize, a spus dr. Lenuta Timiș, director medical interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Conform reglementărilor din registrul național al stupefiantelor, morfina se administrează în doze de câte 20 mililitri, la 4 ore, ceea ce înseamnă un maximum de 6 fiole în 24 de ore pentru un pacient. ”Or, aceleași surse certifică faptul că sunt cazuri în care ar fi fost depășită cu mult limita maximă acceptată. De exemplu, un pacient care a stat internat timp de trei săptămâni pe secția ATI IV ar fi primit peste 250 de doze de morfină. Ceea ce, dacă facem un calcul matematic simplu, ar însemna administrarea a 12 doze de morfină pe zi, adică dublul admis pentru 24 de ore”, arată Arad online.

Parchetul a intrat pe fir

Ziarul Național a prezentat la începutul acestui an o serie de materiale care dezvăluiau ororile din spitalele Covid din Arad și dramele prin care treceau rudele celor decedați în aceste unități sanitare. Multe dintre acestea au depus plângeri penale împotriva medicilor, iar acum dosarele au început să fie instrumentate de către Parchet. ”Rudele celor decedați în spitalele din Arad au început să fie chemate la audieri, în calitate de părți vătămate. Din depozițiile acestora tot mai mult se conturează ideea că pacienții care au decedat au fost sedați. Cei mai mulți dintre aparținătorii decedaților care au depus plângeri penale spun că au putut discuta cu ei la telefon, că au fost lucizi, până când, subit, li s-au luat telefoanele și apoi, într-o zi, două, s-a instalat decesul. Mai mult decât atât, cadrele medicale au spus că starea pacienților s-a degradat și că li s-au administrat substanțe psihotrope. Din fișele medicale pe care le-am citit, marea majoritatea a pacienților decedați primiseră morfină, sedarea bolnavilor Covid fiind una dintre acuzațiile aduse de rudele celor decedați. Avem fotografii la dosare cu pacienții legați, iar explicația medicilor a fost că pacienții deveneau agitați și că de aceea erau nevoiți să îi sedeze. Oricum, oamenii continuă și acum să depună plângeri împotriva Spitalului din Arad”, ne-a declarat Oana Lăzărescu, avocatul care îi reprezintă pe cei care și-au pierdut rudele în secțiile Covid din Arad.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
4.161 afisari

10 COMENTARII

  1. Asta intra in ” schema de tratament” ? Nu cred ca medicii, din initiativa proprie, ar fi facut astfel de gafe.
    Dadeau alte medicamente, din ” schema aia de tratament „, asa agitatii, incat apelau la morfina cu doze care puteau fi mortale ?
    Pentru ca s a dovedit ca boala nu da agitatii psihomotorii.Daca vorbim in procente, asa cum le place, 95% din cazuri s au vindecat.

    • Exact, glonțul sau ghilotina. Sau băgați la terapie intensivă si sufocați cu oxigen prea mult și pe ei. Sa moară înecați cu banii luați.. Javrele!!!!!

  2. Pacienții se zbăteau in ghearele Morții în care-i bagase oxigenoterapia aplicata la limite insuportabile pentru corpul uman. Asa ca trebuiau aduși în starea de leguma. Sa nu cunoști valorile normale ale acestei terapii, sau sa nu întrebi furnizorul oxigenului despre aceste valori, atunci nu ești medic de terapie intensiva și nu ai ce cauta în spital. Chiat și din prostie tot crima se cheama. Afara din medicina cu prostii si cu cei fără vocație de medic. Mulți nu sunt în stare sa facă o injecție dar se fandosesc în halate albe și mai iau și o groaza de bani. Fac școală pe bolnavii din Ro și când prind și ei putina meserie fug afara să-i trateze pe occidentali pe bani mulți. Atunci să-i scolarizeze Occidentul și sa învețe meserie pe bolnavii lor.

    • Stai calm, boss. Medicii eroi nu pot fi acuzati de malpraxis prin reglementare in protocolul medical, asa ca sunt acoperiti.
      Cu un salariu de 2-3 ori mai mare, fiind erou, ai bani de pastile de somn daca ai insomnii pe motiv constiinta.

      Ei sunt acolo, zi si noapte, pregatind valul 4 cu tulpini Delta.

  3. Eroii din linia intai de rahat ca si al lor Arafat…lepre si criminali. Arafat la puscarie! Cu toti ca el…duca-se dracu de unde l-a adus ciuma pe capul romanilor…credeati ca vrea binele romanilor? Nepotul contrabandistului Omar Hayssam sa vrea binele Romaniei?!

  4. Bai, v-au zis toti inca din toamna trecuta ca doktorii Mengele din auschwitz-urile din Bukale, adica criminalii in alb, cu asta se ocupa, cum ai intrat acolo, cum te-au luat la ochi, erai victima aproape sigura !! Slugile lui Arahat palestinianul si ala Cultului Covidian trebuia sa mentina numarul de statistici cerut de miliardarii care conduc planeta, ca doar nu credeti ca sefii de stat o conduc, ei sunt pusi acolo ca si marionete !! Asa ca atentie maxima, astia se pregatesc inca de pe acum pentru sezonul de toamna – iarna, daca ai o raceala, o gripa, o pneumonie, si te prezinti la ingerii in negru din Bukale, apoi aia e, te rezolva aia de nu te vezi !! 🙂 Bai, toti v-au zis ca astia sunt niste criminali, nu sunt prosti, sunt criminali, si atat !! Asa ca, scapa care poate, iar selectia naturala e deja la rotatie maxima, oentru cei care inteleg despre ce este vorba !! 🙂 Bai Gheorghita, vzi sa ai pregatit bunkarul ala, ca nu se stie ce idei le vin la romanasii tai, te manca astia de viu, bai trantorule dus cu pluta pe Dambovita !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger