AcasăCORONAVIRUSAnunțuri despre zonele carantinate noaptea și închiderea magazinelor la ora 18. Cîțu:...

Anunțuri despre zonele carantinate noaptea și închiderea magazinelor la ora 18. Cîțu: ”Aş vrea să le spun românilor că…”

(sursa foto: Facebook)

Până să înceapă ședința de Guvern de joi, premierul Florin Cîțu a făcut referire la două subiecte de interes pentru români, mai ales în contextul creșterii numărului cazurilor noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), situație în care oamenii stau cu ochii pe autorități să afle ce decizii se iau cu privire la eventuale noi restricții.

Unul dintre ele ține de închiderea magazinelor la ora 18, raportat la incidența cazurilor dintr-o localitate.

”Astăzi vom avea o şedinţă de guvern la prânz, pentru a adopta hotărârea de guvern, care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Aş vrea să le spun românilor că nu se vor închide magazinele la ora 18:00 la peste 4 la mie.

Vom elimina această cerinţă și vom merge până la 6 la mie, iar propunerea mea – şi sper că aşa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificate de vaccinare pot să iasă din casă. Deci, nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare, să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea”, a declarat Cîțu, de la Palatul Victoria, în cadrul unei dezbateri online.

Cîțu: Sunt lucruri pe care le corectăm

Totodată, premierul a mai anunțat un aspect important, de această dată referitor la testarea copiilor. Și a ținut să sublinieze, totodată, că vrea ca economia să rămână deschisă. ”Am cerut ca hotărârea CNSU să includă acestă modificare și copiii între 6 şi 12 ani nu vor mai fi testaţi, peste 3 la mie. (…) Deci, sunt lucruri pe care le corectăm.

Eu am spus din primul moment că vreau ca România să rămână deschisă, economia să rămână deschisă, doar aşa putem să avem resurse să plătim pentru tot ceea ce trebuie să plătim în această iarnă şi în viitor, iar cei care sunt vaccinaţi nu pot să fie restricţionaţi, pentru că unele dintre persoanele din România nu vor să se vaccineze. Trebuie să mergem mai departe”, a susținut Cîțu.

324 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sat numai sa vezi cat de departe o sa mergem noi de acum incolo, bai Matule, nu o sa iti vina ochilor tai de ageamiu prost sa vada ce o sa si vezi, bai trepadusule de partid nazist din Bukalistan !! Vine ceea ce trebuie sa vina, ai bunkarul pregatit ? 🙂 Numai vezi sa nu stai in camera cu arabul ala de Arahat, ca umflatul ala e pe invers, si iti face vre-o supriza ala noaptea !! Sa nu zici ca nu ai fot prevenit la timp 🙂 Vaxin Macht Frei, sa nu uiti, bai Mutuel, pe tine o sa te vaxineze romanasii tai in cap cu altceva, cu ceva mai plastic !! 🙂 Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger