AcasăCORONAVIRUSAnunțul specialiștilor din Sănătate: boosterele antiCovid, necesare în fiecare iarnă!

Anunțul specialiștilor din Sănătate: boosterele antiCovid, necesare în fiecare iarnă!

vaccin

Vaccinul anti-Covid va deveni la fel de normal ca cel antigripal, după cum reiese din cele mai recente atenționări transmise de specialiștii din Sănătate. Amanda Pritchard, șefa NHS (Serviciul Naţional de Sănătate Anglia) arată că instituția pe care o conduce pregătește deja planurile, pentru cazul în care i se va cere să livreze o campanie anuală de vaccinare.

Campanie anuală de vaccinare anti-Covid

Campania anuală de vaccinurare va fi similară cu programul anual de vaccin împotriva gripei de iarnă.

„Am avut ieri cel mai recent sfat de la JCVI cu privire la extinderea (rapelurilor) la persoanele de peste 40 de ani, precum și a administrării a doua doze tinerilor de 16 și 17 ani , și cred că ne putem aștepta la noi extinderi în viitor. Ne gândim deja la cum putem face vaccinuri de rapel anual, dacă sunt necesare”, a declarat Pritchard, într-un discurs la conferința anuală a furnizorilor NHS.

Populația, îndemnată să se vaccineze cât mai curând posibil

Aceasta a lansat și un îndemn la adresa populației, de a accepta invitațiile de vaccinare „cât mai curând posibil”, atunci când sunt sunați.

Ideea unei campanii anuale de vaccinare este susținută și de profesorul Mike Tildesley, membru al grupului Scientific Pandemic Influenza Modeling (Spi-M), care a anunțat că vaccinările repetate ar putea fi oferite „în anii următori” pentru a menține Covid-19 la distanță.

author avatar
Alina Costache