AcasăCORONAVIRUSAnunțul care îngrozește întreaga lume! OMS: Avem o lipsă acută de fonduri...

Anunțul care îngrozește întreaga lume! OMS: Avem o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Anunțul care îngrozește întreaga lume! OMS: Avem o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID-19Anunțul care îngrozește întreaga lume! OMS: Avem o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID-19

Directorul Organizației Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut luni un anunț îngrozitor pentru întreaga lume – există un decalaj imens între fondurile necesare pentru combaterea pandemiei de COVID-19 şi fondurile promise la nivel mondial.

La nivel mondial, au fost raportate aproximativ 20.000 milioane de infectări cu SARS-CoV-2 și peste 730.000 de decese ale unor persoane infectate cu virusul. În această situație, majoritatea țărilor se bazează pe realizarea unui vaccin care să diminueze semnificativ rata de transmitere în rândul populației.

Anunț îngrijorător: Avem o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID-19

„Doar vaccinurile necesită peste 100 de miliarde de dolari”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

De asemenea, acesta a vorbit și despre o iniţiativă internaţională de accelerare a accesului la asistenţă medicală, precizând că „următoarele trei săptămâni reprezintă o perioadă crucială pentru ACT (Access to COVID-19 Tools – Acces la instrumentele COVID-19). Cu toate acestea (trebuie) să creştem finanţarea”. În plus, acesta a anunțat că a observat „semne de speranţă”.

„Niciodată nu este prea târziu să schimbăm cursul pandemiei”, a mai punctat oficialul OMS.

Ce finanțări primește OMS

OMS își primește finanțarea din două surse principale: statele membre care își plătesc contribuțiile evaluate (cotizații ale țărilor) și contribuții voluntare din partea statelor membre și a altor parteneri, potrivit site-ului oficial.

Contribuțiile evaluate (AC) reprezintă un procent din Produsul Intern Brut al unei țări (procentul este convenit de Adunarea Generală a ONU). Statele membre le aprobă la fiecare doi ani la Adunarea Mondială a Sănătății. Ele acoperă mai puțin de 20% din bugetul total.

Restul finanțării OMS este sub formă de contribuții voluntare (VC), în mare parte oferite statele membre, precum și din alte organizații ale Organizației Națiunilor Unite, organizații interguvernamentale, fundații filantropice, sectorul privat și alte surse.

Fundația OMS a fost lansată 27 mai 2020. Este separată din punct de vedere local de OMS și va facilita contribuțiile publicului larg, donatorilor majori individuali și partenerilor corporativi ai OMS și partenerii de încredere pentru a implementa programe cu impact mare.

Anunțul care îngrozește întreaga lume! OMS: Avem o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID-19
Anunțul care îngrozește întreaga lume OMS Avem o lipsă acută de fonduri pentru combaterea pandemiei de COVID 19

Președintele Donald Trump a retras în cursul acestui an SUA din OMS motivând că organizația a gestionat greșit pandemia de coronavirus.

 

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
114 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger