AcasăCORONAVIRUSAnunţ pesimist pentru românii care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson: de...

Anunţ pesimist pentru românii care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson: de ce ar putea avea nevoie de încă un vaccin?

johnson vaccinulAnunţ pesimist pentru românii care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson: de ce ar putea avea nevoie de încă un vaccin?

Românii care s-au imunizat cu Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, ar putea fi nevoiţi să mai facă un vaccin de rapel cu unul dintre serurile pe bază de ARN mesager Pfizer / BioNTech sau Moderna, pe măsură ce varianta Delta, mai contagioasă, devine dominantă, sunt de părere UNII experții în boli infecțioase din SUA.

Specialiştii susţin că au făcut-o deja ei înșiși, chiar și fără date publicate cu privire la siguranța și eficiența combinării a două vaccinuri diferite sau fără susținerea autorităților de reglementare a sănătății din SUA.

De ce ar fi nevoiţi să facă un rapel?

Această ipoteză a fost luată în calcul de experţii în medicină din cauza gradului ridicat de periculozitate pe care-l prezintă varianta Delta de Covid-19.

Delta, care a fost asociată și cu boli mai severe, ar putea deveni rapid versiunea dominantă a virusului în Statele Unite, a avertizat directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

J&J a declarat că testează dacă răspunsul imun al vaccinului său este capabil să neutralizeze varianta Delta în laborator, dar deocamdată nu sunt date disponibile.

Ambele vaccinuri ARNm au prezentat rate de eficacitate de aproximativ 95% în studiile mari din SUA, în timp ce vaccinul J&J a fost 66% eficient în prevenirea formelor COVID-19 moderate până la severe la nivel global, când circulau variante mai contagioase.

Merkel a preferat Moderna la rapel

Angela Merkel a primit o a doua doză de vaccin anti-Covid de la Moderna după o primă doză de la AstraZeneca, a anunțat marți cancelaria.

Da, confirmăm” că liderul german a fost injectat recent cu o a doua doză de vaccin ARN mesager de la compania americană Moderna, după ce a primit o primă injecție pe 16 aprilie cu vaccinul anti-Covid de la AstraZeneca”, a declarat un purtător de cuvânt al cancelariei.

author avatar
Andrei Ștefan
313 afisari

2 COMENTARII

  1. Măi, dar cine și cum a stabilit că alfa/beta/gama/delta sunt mai periculoase? De unde și până unde? De când și până când?
    Nici dracul nu mai strănută dar ăștia inventează tulpini și încrengături.

  2. Bai, cobailor, adica cei 4 milioane din Bukale, nici acum nu v-ati dat seama ca astia chiar se folosesc de voi, chiar sunteti niste cobai micuti cu care astia chiar fac ce vor ? 🙂 Bai, dar prosti si idioti utili mai sunteti, ceea ce e chiar foarte bine, ca doar oricum sunt prea multi cimpanzei pe Planeta celor 7 Miliarde de Maimute !! 🙂 Bai, astia au dat drumul la arma biologica chinezeasca, astia au sarit rapid cu vaxinurile lor otrava, e clar ca asistam la cea mai mare Plandemie din istorie, asa ca fara comentatii cobailor, alinierea peste 3-4 luni la inca o runda de vaxinare in cap la voi toti astia cu capul prea mare !! 🙂 Ha ha ha 🙂 Scapa numai cei care chiar si gandesc critic, si nu vreau cu tot dinadinsul sa fie sclavi – cobai !! 🙂 Covid Macht Frei, bai bezmeticilor, locul vostru in Imparatia Iadului este demult asigurat !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger