AcasăCORONAVIRUSAnunț important pentru locuitorii Capitalei care vor să se programeze pentru a...

Anunț important pentru locuitorii Capitalei care vor să se programeze pentru a fi vaccinați antiCovid. Varianta Ilfov

Anunț important pentru locuitorii Capitalei care vor să se programeze pentru a fi vaccinați antiCovid: varianta Ilfov (sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătății)

În condițiile în care au anunțat că în București gradul de ocupare este de 100%, la nivelul locurilor de vaccinare pentru etapa a doua a campaniei naționale, autoritățile au transmis că locuitorii Capitalei au posibilitatea să se programeze la vaccinare și în județul limitrof, Ilfov.

”Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile. Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%”, au anunțat, sâmbătă, oficialii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Și în contextul în care s-a discutat intens, în ultimele ore, pe acest subiect, reprezentanții CNCAV au confirmat că au fost probleme la nivelul funcționării platformei pe care se pot face aceste înscrieri, venind, totodată, cu explicații. ”Platforma de vaccinare a avut câteva disfuncționalități pe o perioadă de aproximativ 3 ore din cauza transferului datelor înregistrate în aplicația folosită în Etapa I de vaccinare în aplicația folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situația este sub control iar specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia”, se menționează în comunicatul oficial.

CNCAV: Locuitorii Capitalei se pot programa la vaccinare și în judetul Ilfov

Cu precizarea că în Capitală sunt deschise publicului, pentru a se face programări, șapte centre de vaccinare, având disponibile 25 de cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare a 1.500 de persoane cu prima doză și cu rapel, iar la nivelul întregii țări sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză și cu rapel, CNCAV menționează faptul că, ”suplimentar, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acestea asigură vaccinarea personalului din rețeaua proprie, conform Etapei a II-a din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România”.

Cetățenii din București au posibilitatea să se programeze la vaccinare și în centrele de vaccinare disponibile la nivelul județului Ilfov”, anunță aceeași sursă, cu precizarea că în Ilfov au rămas 7.397 locuri libere, 9.300 locuri de vaccinare fiind deja ocupate din cursul zilei de vineri.

Vă amintim că etapa a doua a campaniei de vaccinare a început vineri, 15 ianuarie, autoritățile stabilind că aceasta este destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, celor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și lucrătorilor care desfășoară activități în domenii esențiale, inclusiv la nivelul Președinției, Guvernului și ministerelor.

Deja președintele Iohannis a fost vaccinat antiCovid în cursul dimineții de vineri, iar sâmbătă la prânz și premierul Cîțu a primit prima doză de ser, din cele două presupuse de această procedură de imunizare.