AcasăCORONAVIRUSAnti-vacciniştii primesc alternativă. OMS tocmai a recomandat tratamentul!

Anti-vacciniştii primesc alternativă. OMS tocmai a recomandat tratamentul!

oms regeneronAnti-vacciniştii primesc alternativă. OMS tocmai a recomandat tratamentul!

OMS a luat în calcul şi un tratament pentru Covid-19, în afară de vaccinuri. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, pentru prima dată, o combinaţie de medicamente pentru a preveni formele severe de COVID-19 la pacienţi infectaţi din categoriile cu risc crescut.

OMS a făcut referire la studii care demonstrează că o combinaţie de Casirivimab şi de Imdevimab, produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche, pot îmbunătăţi şansele de supravieţuire ale pacienţilor.

Ce sunt casirivimab şi a imdevimab?

Cele două medicamente pe care OMS le recomandă sunt casirivimab şi a imdevimab. Ele ar fi potrivite pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus care prezintă afecţiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă şi să aibă nevoie de tratament în unităţile de terapie intensivă. OMS a publicat noile recomandări în British Medical Journal.

Pacienţii cu un risc crescut de spitalizare şi cei care nu au dezvoltat anticorpi naturali împotriva COVID-19 sunt cele două grupe pentru care această combinaţie de medicamente va fi cea mai benefică, a precizat OMS într-un comunicat.

OMS a atras atenţia asupra Regeneron

De asemenea, OMS a tras un semnal de alarmă asupra companiei Regeneron: preţul ridicat şi producţia limitată a combinaţiei de anticorpi Regeneron şi a precizat că au loc negocieri cu Roche cu privire la preţuri mai mici, o posibilă donaţie şi o distribuţie echitabilă în întreaga lume.

Organizaţia Doctors Without Borders a semnalat că Regeneron a făcut deja solicitări de brevete în cel puţin 11 ţări sărace şi a făcut apel la companie să se abţină de la impunerea brevetelor în ţările cu venituri mici.

author avatar
Andrei Ștefan
1.060 afisari

3 COMENTARII

  1. Cred ca termenul „anti vaccinist” este gresit. Presupun ca cei care nu vor sa se vaxineze, nu vor si gata; nu sunt impotriva vaxinului. pentru ca nu arunca cu bombe in cei vaxinati sau care vor. Deci ei nu neaga vaxinul, nu vor sa-l foloseasca deoarece considera ca nu ajuta la nimic altceva decat la cresterea bogatiei companiilor producatoare si a sclavilor care le cumpara cu milioanele.

  2. Asta nu e vaccin ei doar leaga cuvintele dar serul experimental e un rahat nedefinit iesit de la big farma sa adune lovele !!!

  3. Medicamentul se adreseaza tuturor bolnavilor de covid. Faptul ca unii spun ca e adresat antivaccinistilor e doat o denigrare fara fundament a celor care nu doresc vaxinarea. Sa va fie rusine!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger