AcasăCORONAVIRUSAnthony Fauci este optimist. „Nu aș ezita o clipă să iau vaccinul”

Anthony Fauci este optimist. „Nu aș ezita o clipă să iau vaccinul”

După ce rușii au anunțat descoperirea unui vaccin împotriva COVID-19, pe care l-au denumit Sputnik V, iată că americanii vin și ei cu o veste bună. Bine, nu e chiar vestea lor, fiindcă la mijloc vorbim despre producătorul britanic de medicamente AstraZeneca. Luni, aceștia au anunțat că s-au început studiile de fază 3 ale vaccinului său experimental împotriva coronavirusului în Statele Unite.

Desigur, există suspiciuni ale oamenilor de știință care afirmă că nu poate fi folosit un vaccin pe scară largă până nu va fi autorizat.

La rândul său, Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, spune că nu ar ezita să-şi facă vaccinul după ce acesta va fi aprobat.

Anthony Fauci vrea un vaccin „sigur și eficient”

„Mă uit la date și aș presupune și sunt destul de sigur că așa va fi, că un vaccin nu ar fi aprobat pentru publicul american decât dacă ar fi atât sigur, cât și eficient , și mai subliniez odată, atât sigur, cât și eficient. Dacă aşa ar sta lucrurile, nu aș ezita o clipă să iau vaccinul chiar și eu și să-l recomand familiei mele”, a spus Anthony Fauci.

Producătorul britanic de medicamente AstraZeneca a declarat luni că a început studiile de fază 3 ale vaccinului său experimental împotriva coronavirusului în Statele Unite, devenind a treia companie care a început studiile finale ale unui vaccin Covid-19.

Pentru finalizarea testărilor, guvernul american a promis tot sprijinul cercetătorilor de la AstraZeneca, ce lucrează în parteneriat cu specialiști de la Universitatea Oxford.

Rivals Moderna și Pfizer / BioNTec au deja în curs studii de fază 3, cu finanțare guvernamentală federală.

„Lucrurile par că merg într-adevăr în direcția bună”

AstraZeneca a declarat că recrutează până la 30.000 de adulți cu vârsta de peste 18 ani din diverse grupuri rasiale, etnice și geografice care sunt sănătoși sau au condiții medicale stabile, inclusiv cei care trăiesc cu HIV și care prezintă un risc crescut de infectare cu SRAS -CoV-2 virus.

Procesul prin care voluntarii pentru aceste testări prezintă că aceștia vor primi două doze active sau placebo, pe o perioadă de patru săptămâni. În prezent, studiile de fază 3 ale vaccinului AstraZeneca se desfășoară în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud.

„Acum avem trei vaccinuri în faza 3, suntem pe drumul cel bun, lucrurile par că merg într-adevăr în direcția bună”, spune Fauci optimist, potrivit edition.cnn.com

author avatar
Eli Dan Davidescu