AcasăCORONAVIRUSAnthony Fauci, avertisment tulburător! Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite până la...

Anthony Fauci, avertisment tulburător! Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite până la 9 luni de la infectare

Anthony FauciAnthony Fauci, avertisment tulburător! Simptomele de Covid-19 pot fi resimţite până la 9 luni de la infectare

Noi date oficiale, venite de la oamenii de știință, arată că persoanele care au suferit de Covid-19 pot resimți simptomele până la nouă luni de la infectare.

Celebrul medic infecționist Anthony Fauci a citat cercetătorii Universităţii din Washington, care au constatat, recent, că 30% dintre pacienţi au declarat simptome o perioadă de până la nouă luni, potrivit CNBC.

Printre aceste simptome se află oboseală, dificultăţi de respiraţie, tulburări de somn şi altele, pe parcursul multor luni.

Covid de lungă durată

Cercetătorii numesc simptomele „Covidului de lungă durată” sechele post-acute ale Covid-19 (Post-Acute Sequelae of Covid-19 sau PASC). Acestea pot apărea cu mult după infectare, iar gravitatea poate varia de la uşoară la incapacitate, a mai spus Fauci.

„Magnitudinea problemei nu este cunoscută pe deplin”, a explicat acesta, adăugând că PASC a fost observată la persoane care nu au avut nevoie spitalizare şi la oameni care au avut simptome care nu au făcut parte din infecţia iniţială.

Peste o jumătate de milion de persoane au murit din cauza COVID-19 în Statele Unite de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate luni de universitatea americană Johns Hopkins. De asemenea, au fost confirmate peste 28 de milioane de cazuri cu Covid-19.

author avatar
Andreea Vlad