AcasăCORONAVIRUSDEZVĂLUIRI BOMBĂ! Anthony Fauci, acuzat că a ascuns adevărata origine a Covid-19!

DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Anthony Fauci, acuzat că a ascuns adevărata origine a Covid-19!

Anthony Fauci ar fi ascuns adevărata origine a Covid-19. Dezvăluiri în Congresul SUA

Liderii republicani din Comisiile de Supraveghere respectiv Juridică din Camera Reprezentanților au prezentat, marți, extrase din e-mailuri despre care spun că dezvăluie că directorul Institutului Național pentru Alergie și Boli Infecțioase (NIAID), Anthony Fauci, știa de la început că Covid-19 ar fi putut fi modificat intenționat de om și s-a scurs de la Institutul de Virusologie din Wuhan.

Într-o scrisoare adresată secretarului pentru Sănătate și Servicii Umane (HHS), Xavier Becerra, reprezentanții James Comer (președintele Comisiei de Supraveghere) și Jim Jordan (președintele Comisiei Juridice), au subliniat o conferință telefonică din 1 februarie 2020 care i-a inclus pe Fauci și pe fostul șef al Institutului Național pentru Sănătate, Francis Collins și în care s-a discutat despre originile virusului.

„La această conferință telefonică, doctorii Fauci și Collins au fost avertizați pentru prima dată că Covid-19 s-ar fi putut scurge din Institutul de Virusologie din Wuhan și, în plus, ar fi putut fi manipulat genetic în mod intenționat”, indică scrisoarea republicanilor, scrie Fox News.

Cine îl ține în brațe pe Fauci

Congresmenii au spus că „nu este clar dacă dr. Fauci sau dr. Collins au transmis vreodată aceste avertismente altor oficiali guvernamentali sau dacă pur și simplu le-au ignorat”.

Scrisoarea indică faptul că la teleconferință au participat și alți oameni de știință, dintre care patru au scris o lucrare intitulată „Originea proximă a SARS-CoV-2”, pe care le-au trimis-o lui Fauci și Collins la trei zile după discuție. Articolul nu a susținut că virusul își are originea în laborator.

Republicanii se întreabă acum dacă teoria scurgerilor din laborator a fost abandonată din cauza influenței lui Fauci și/sau a lui Collins.

„Nu este clar ce dovezi noi, dacă există, au fost prezentate sau dacă știința de bază s-a schimbat în acea perioadă scurtă de timp, dar după ce au vorbit cu doctorii Fauci și Collins, autorii și-au abandonat teoria că Covid-19 a fost rezultatul unei scurgeri de laborator”, au spus Comer și Jordan, adăugând că nu știu dacă Fauci sau Collins au editat (a se citi intervenit) articolul înainte de a fi publicat în Nature Medicine.

Potrivit Comer și Jordan, e-mailurile conțin note de la conferința telefonică din 1 februarie 2020. Una dintre ele, de la Dr. Jeremy Farrar la Collins, Fauci și la actualul director interimar al NIH, Lawrence Tabak, menționa că „o explicație probabilă” ar putea implica „crearea accidentală a unui virus care ar fi pregătit pentru transmiterea rapidă între oameni”.

Discutând asemănările cu un coronavirus al liliecilor și diferențele foarte specifice, Farrar a spus că „pur și simplu nu își poate da seama cum se realizează acest lucru în natură”.

Ca răspuns, Collins a scris că „estimează că o origine naturală este mai probabilă”.

„Este timpul pentru răspunsuri”

Până în aprilie, Collins, Fauci, Tabak și alții trimiteau e-mailuri despre o „conspirație foarte distructivă”, făcând legătura cu un articol despre teoria scurgerii de laborator.

„Speram că articolul din Nature Medicine despre secvența genomică a SARS-CoV-2 va rezolva acest lucru. Dar probabil că nu a obținut prea multă vizibilitate”, a spus Collins.

„Nu aș face nimic în acest sens acum. Este un obiect strălucitor care va dispărea în timp”, a scris Fauci.

În aceeași zi în care Fauci a scris acel e-mail, potrivit scrisorii lui Comer și Jordan, Fauci a menționat articolul din Nature Medicine în cadrul unui discurs la Casa Albă, „probabil într-un efort de a înăbuși și mai mult ipoteza că Covid-19 s-a scurs din Institutul de Virusologie din Wuhan”.

Comer și Jordan cer acum HHS informații pentru a ști dacă Fauci și Collins au avertizat pe cineva de la Casa Albă despre teoria scurgerii de laborator, dacă au existat noi dovezi între 1 februarie și 4 februarie 2020 care i-au convins că nu a fost o scurgere și dacă au intervenit în conținutul articolului din Nature Medicine.

Congresmenii îi cer și lui Fauci să se prezinte pentru un interviu transcris unde să poată discuta această problemă.

„Este timpul pentru răspunsuri”, au scris Republicanii Comitetului de Supraveghere al Camerei pe Twitter marți dimineață.

 

author avatar
Tudor Borcea