AcasăCORONAVIRUSAnchetă la centrele de vaccinare: Mai multe persoane au fost imunizate cu...

Anchetă la centrele de vaccinare: Mai multe persoane au fost imunizate cu AstraZeneca la doza a treia

medici

Două centre de vaccinare sunt în vizorul anchetatorilor, după ce patru persoane ar fi primit AstraZeneca la cea de-a treia doză de vaccin. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că a 3-a doză se face numai cu vaccin ARNmesager, inclusiv pentru persoanele care au primit la primele doze serul AstraZeneca, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță.

Informațiile au apărut în buletinul de vaccinare transmis de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19. Din primele informații, reiese că cele patru persoane ar fi cerut să li se administreze la doza a treia tot AstraZeneca.

Situațiile se vor documenta punctual

”Au fost 3 situații la Neamț și una la Brașov. CNCAV a emis instrucțiunea care reglementează administrarea vaccinurilor pentru doza de rapel (booster), astfel încât răspunsul imun să fie maximal pentru beneficiari. Situațiile punctuale trebuie documentate în centrele respective”, arată Valeriu Gheorghiță pentru Libertatea.

În ultimele două zile au fost imunizate peste 39.000 de persoane numai în București. Dintre acestea, aproximativ 17.000 s-au vaccinat în cadrul  „Maratonului pentru viață”, care a început vineri de dimineață și se va încheia luni, a anunțat CNCAV.

Record de vaccinări în ultimele 24 de ore

Maratonul se desfășoară în șase centre de vaccinare din București unde vor fi disponibile toate tipurile de vaccin aprobate. Centrele de vaccinare sunt la Romexpo, Circul Metropolitan, Biblioteca Națională, Palatul Copiilor, Liberty Mall și la Clubul Seniorilor Mihai Eminescu.

De asemenea, CNCAV anunță că România a înregistrat, sâmbătă, un nou record în campania de vaccinare: cel mai mare număr de persoane imunizate cu prima doză într-o singură zi. La nivel național, peste 127.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, dintre care peste 91.000 au primit prima doză, arată sursa citată.

author avatar
Alina Costache
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger