AcasăCORONAVIRUSAnchetă epidemiologică la Constanța. Focar de COVID-19 la DSV. Autoritățile sunt în...

Anchetă epidemiologică la Constanța. Focar de COVID-19 la DSV. Autoritățile sunt în alertă

Creștere constantă a numărului de cazuri COVID-19 în România! 1.119 de noi infectări și 24 de decese în ultimele 24 de oreCreștere constantă a numărului de cazuri COVID-19 în România! 1.119 de noi infectări și 24 de decese în ultimele 24 de ore

O amplă anchetă epidemiologică a început la Constanța, după ce trei angajați ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au fost depistați pozitiv și internați la Spitalul de Boli Infecțioase.

Potrivit legilor în vigoare, cele trei persoane au fost izolate, precum și toți contacții direcți.

La un control care s-a realizat ulterior la Compania Națională Canalele Navigabile au mai fost depistate și  alte cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

„A fost făcută o anchetă epidemiologică, s-a făcut izolarea tuturor persoanelor, s-au testat contacții direcți și cei trei angajați sunt internați în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. De asemenea, sunt cinci cazuri de coronavirus la Compania Națională Canalele Navigabile”, au dezvăluit surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Înainte de a se descoperi persoanele infectate, cu două săptămâni înainte , ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a efectuat o vizită de lucru în județul Constanța.

Scopul vizitei a fost de verificare a felului în care este gestionată situația pe plaje și la terase, în contextul epidemiei de coronavirus. Nelu Tătaru a explicat că există posibilitatea ca zonele de pe litoral unde se crează aglomerări, precum distracțiile tinerilor din Vama Veche, să devină focare.

Avertismentul ministrului  Sănătății

„În acest moment sunt cetățeni din țară care se reîntorc în județele din țară, nu trebuie să gestionăm neapărat Constanța, ci tot ce se întâmplă la Constanța în acest sezon estival”, a declarat ministrul.

„Există această posibilitate.Tot ceea ce înseamnă contact fizic prelungit, nepăstrarea unei distanțări fizice, pot face o transmitere. Simptomatologia într-o infecție Covid începe din a doua până în a zecea zi”, a mai precizat Nelu Tătaru.

„Turiștii trebuit să știe că chiar dacă nu mai există cadrul legislativ pentru o perioadă, noi sperăm ca la jumătatea săptămânii viitoare să avem acest cadru legislativ, trebuie să respecte aceleași reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care solicită externarea, să meargă în izolare voluntară la domiciliu măcar 14 zile. Cei care se simt rău, să se prezinte la unitățile de primire urgențe, să evalueze starea lor de sănătate. Un simptom respirator trebuie tratat și trebuie suspicionat ca o infecție cu Covid”,  a declarat Nelu Tătaru, potrivit cancan.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger