AcasăCORONAVIRUSAmericanii confirmă vaccinul românesc. Imunitate de 17 ani

Americanii confirmă vaccinul românesc. Imunitate de 17 ani

Prof.dr.Virgil Păunescu: ”Imunitatea celulară ne protejează de toate tulpinile Covid”

Un studiu al cercetătorilor de la Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite a confirmat că activarea imunității celulare, pe care se bazează vaccinul românesc anti-Covid, este cea mai eficientă în lupta cu virusului. Mai mult, acest tip de imunitate poate dura până la 17 ani, ne spune prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.

Americanii au descoperit că imunitatea celulară este cea mai bună în fața Covid, dar și a mutațiilor pe care le suferă virusul. Pentru prof.dr.Virgil Păunescu, care lucrează împreună cu cercetătorii români la vaccinul anti-Covid, acest lucru nu este decât o nouă confirmare a faptului că produsul la care lucrează este cel mai bun.

”Aproape toți specialiștii din România au contribuit la campania de denigrare a vaccinului românesc sau, în orice caz, nu au susținut în fața factorului politic, care nu avea de unde să știe cum este cu imunitatea celulară, cu T-urile. La nivelul la care am ajuns noi, cu tehnologia de ultimă generație pe care o folosim, sunt doar doi-trei în lume. Dar nu înțelege nimeni, pentru că tehnologia este atât de avansată, încât nu ai cu cine să te consulți. Nu te sprijină nimeni și, pe deasupra, din invidie, vine și te înjură. Dacă apare unul cu o chestie la care nu te pricepi și ăia despre care crezi tu că se pricep spun, cum spunea Rafila în aprilie anul trecut, că n-a auzit și că nu-l interesează, atunci nici factorul politic nu se implică. Și tehnologia pe bază de ARN este foarte nouă și nu se auzise de ea. Doar că vaccinurile pe bază de T-uri, care stimulează imunitatea celulară, sunt infinit mai bune decât cele pe care le-au făcut ei până acum. Iar tehnologia noastră mai are un avantaj, că pe piață mai sunt doi-trei care fac așa ceva, dar fac o chestie foarte complicată. Noi puteam fi gata cu vaccinul, pentru că este simplu și elegant. Și noi și cei de la Universitatea Tubingen am văzut articolele din 2019 și 2020 care spuneau două lucuri: că imunitatea cu anticorpi SARS și MERS, în aceste zoonoze, nu ține suficient, ține un an, un an și jumătate, iar imunitatea cu lifocite T citotoxice este prezentă și la 17 ani și poate asigura timpul necesar acoperirii cu vaccin a întregii populații”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.

Protecție totală

Limfocitele T protejează împotriva tuturor tulpinilor de Covid, pentru că limfocitele T văd antigene care nu sunt la suprafață, sunt ascunse și nu sunt atât de supuse mutațiilor, ne spune prof.dr.Virgil Păunescu. ”Mai exact, ele văd structuri proteice ascunse în zona internă a virusului și a regiunii spike-urilor, care nu pot fi atacate de anticorpi”, afirmă prof.dr.Virgil Păunescu. Studiul realizat de cercetătorii de la Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite a demonstrat că răspunsul celulelor T la Covid-19 în cazul persoanelor infectate cu variantele virale iniţiale pare să recunoască pe deplin noi variante importante identificate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia.

Fabrică de vaccinuri în România

Banca Europeană de Investiții (BEI) vrea să finanțeze o fabrică în România care să producă vaccinul anti-Covid dezvoltate de Institutul Oncogen Timișoara. ”Banca va suporta jumătate din banii necesari construirii unei fabrici de vaccinuri și integral faza a III-a a studiului clinic, care este și cea mai scumpă. Din împrumuturile pe care le luăm pe planul de reziliență am putea finanța cealaltă jumătate, i-am scris deja premierului Florin Cîțu, să-mi repartizeze un consilier pe probleme economice. BEI asigură consultație gratuită totală, de la finanțare până la punerea în funcțiune, dar trebuie să se ia hotărârea, pentru se pot face facilități de 5 milioane de doze de vaccinuri sau de 10 milioane de doze. Ceea ce prezentăm noi acum este un vaccin pe o platformă de vaccinare nouă, care poate fi aplicat în multe alte lucruri, nu numai în SARS-Cov-2, deci nu rămâi într-un singur produs”, ne-a precizat vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, prof.dr.Virgil Păunescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
233.771 afisari

97 COMENTARII

  1. De ce nu se ia taurul de coarne , sa iasa specialistii romani si sa confirme ca Paunescu nu bate campii . Sau bate campii si e un farsor ?

    • La noi se merge ok e un principiu dăunător.Foarte multi zic așa: dacă n-au făcut americanii, francezii, englezii,etc.,facem noi?
      E mai simplu sa nu te implici ca factor de decizie într-un produs creat de români, și să accepți importul produsului chiar daca e mai slab calitativ și cu preturi mai mari.
      Cu aceste concepții nu ne vom dezvolta niciodată.

      • Mai avem exemple trecute în care am fost pionieri în multe domenii! Dacă guvernul doarme de ce nu exista inițiativa privata pt ducerea la capăt a proiectului.
        Poate facem o cheta publica dați 1 leu pt vaccin?!

    • dacă ne luam dupa Ciuvica care spune la tv că dl Păunescu e farsor, ca pretinde că are și leacul cancerului avem de ales între 2 declarații. Dacă apar studii, este altceva!

  2. Vaccinu românesc care de fapt nu exista! Cantacuzino a fost inchis și falimentat de băsescu&boc.Cum? Din banii Institutului CANTACUZINO au cumparat vaccinurii antigripale din afara in loc sa le produca,alea nu s-au vîndut românii nedorind sa se vaccineze antigripal cu toate gunoaiele de vaccinuri, apoi fara bani au intrat in blocaj nu mai putea fabrica vaccinuri! De urmarit și cine era numit manager și a facut toata operațiunea asta! Azi nu mai fabrica NIMENI VACCINURI ÎN ROMÂNIA!

    • Mokele , subscriu , lepra asta mancurta , jegul asta antiroman , face propaganda bolsevica la toate articolele si haleste de zor in National ! Institutul Cantacuzino a fost preluat de MApN . in curand vom produce vaccinuri .

    • SA-tz FMM! și ție și lu sugiuk veniti cu familia pe tancurile ruse in 44.Unde e vaccinu ca vrea sa-mi fac din asta românesc? La măta-n poeniță? Măta e la ia-mă neneeeee-n plLLă!

      • Asa e , mamuska e pe centura , face autostopul la ia-ma neneeeee-n plLLa la tanchistu rus , ii face vaccinu in poenita zburlita si ii clateste laringele cu laptisor de matca !

      • Mă dar idiot mai ești descriu in halul asta. Dar ce sa.i ceri unui analfabet și fără cei șapte ani …..

    • Gresit. Institul Cantacuzino a fost preluat de armata când ministrul apărării era Fodor. Institutul este in tr o faza foarte avansată de repornirea a peoduxtiei după ce s a încercat distrugerea lui de fosta conducere în folosul mafiei imobiliare. .cine nu stie unde se află institul Cantacuzino- Splaiul Independenței lângă Facultatea De Medicină Veterinară.
      Nu înseamnă că dacă Institul Cantacuzino nu functioneaza nu se pot produce vaccinuri in alt loc din tara.
      Cei de la Timișoara lucrează la acest vaccin intr-adevar revoluționar bazat pe celule și nu pe tulpina de viruși de i bl trecut. Au solicitat guvernului suma de 500000€ pentru terminarea testării și au fost refuzați.
      De ce sa nu important pe bani grei vaccin de la partenerul strategic și să l producem noi mult mai eficient și să aducem bani in tara?

      • Acest Vaccin trebuie NEAPÄRAT fabricat in Rominia , pt cä este cel mai BUN , in comparatie cu TOATE celelalte.De ce romini cumpärä si sustin finaciar alte Firme si Produsele lor de calitate inferioarä?! Sint in Rominea multi Milonari, unitivä inteligenta si participati fiecare cu citeva milioane si ve-ti avea succes.Dacä fiecate Cetäten care lucrezä sau CISTIGÄ bani sä cotribuie cu 1EURO s-ar aduna cel putin 10.000.000.de EURO färä sä se inprumute la nici o Bancä internä sau extern.Cu aceastä sumä s-ar putea finanta Fabrica pt Vaccinuri.Faceti din nou POLIDINUL care era un Prepararat Extraordinar. Terminati cu CORUPTIA si INSELOTORIA si cäutati sä fiti corecti si sänätosi la Minte. EU doresc sä cumpär acest VACCIN pt mine si Familia mea de acea as pläti 100 Euro pro Dozo

      • Vai, habar n ai de nimic . Institutul Cantacuzino se afla in Baneasa pe Ionescu Sisesti. A fost trecut la srmata de dracniia ca altfel disparea fizic din peisaj , metru patrat in zona aia e ff mare . N am incredere in acest doctor , a fost consilierul lu basexu pe probleme medicale , l a durut la banana ca se inchidea Institutul. Un vaccin serios se face in 2 sau 3 ani nu in 6 luni cum a reusit” marele savant . Daca era ceva de capul lui evreii il duceau in Israel si ii ofereau toate conditiile din lume ptr a face asa ceva . Am impresia ca e si puti dus cu pluta

    • si totusi are dreptate, sau tocmai d-aia e antiroman ca zis adevarul? cantacuzino a fost falimentat iar azi in romania nimeni nu mai fabrica vaccinuri

      • Boc basinescu , antipesedistule , dracnia l a trecut la armata , ca pusese ochii pe el Udrea , Cocos ,Pinalti ,Niro , toata crema pedelista

    • Inst Cantacuzino s-a inchis „pe vremea PSD” . Din pacate noi avem.oameni f destepti dar cei care ar putea sa cobfirme acest vaccin se vand ieftin sau mai putin ieftin pt vaccinurile de import si plandemia OMS

  3. Daca avem un vaccin in tara si e bun, de ce nu il folosesc ca sa nu mai moara atata lume si cred ca lumea ar fi deacord sa se vaccineze.

    • De ce moare lumea, fraiere? În afară de prostie, din ce cauză mai moare lumea? De covid, așa crezi? Atunci esti un bou. Câți și cine moare de covid? Ai macar o vagă idee?

      • Continuare 17:59:24 – Am o vanga idee , lumea moare de ras cand vede ce bou panarama sunt .

  4. As participa la „studiile clinice”, nu numai din patriotism dar și după intuiție! De când am citit despre vaccinul profesorului de. Virgil Păunescu am sperat că într-o zi să putem avea acces la el.

    • Participă. Zeița Botniței, Moldovan, sau Zeița Flăcărilor, Mahler, de dreptcredincioase ca tine au nevoie!

  5. IMBECILILOR , LASATI SPECIALISTII ROMANI IN PACE SA PRODUCA VACCINUL ! CE NU MAI PUTETI LUA SPAGA ?

    • Cei de la conducere ar trebui linșați. Germanii și belgienii au luat ideile noastre. Avem un președinte și un guvern de căcat. Naziști(Iohannis și Bârnă), antiromâni (tot UDMR și USR PLUS), milogi in fata străinilor, securiști de cariera(Ciolos),spagari și hoti care pun interesele personale in fața intereselor naționale. Niste împuțiți cu I mare!!!!??

        • Cred ca avem o clasa politica f eterogena: valori și mediocri. Nu avem anti-romani! Refuz sa cred asa ceva! Sper ca cercetarea românească sa învingă, pt salvarea oamenilor de rand – și cei mai valoroși! – de oriunde!!!

  6. Pai daca se pune pe piata acest vaccin, moare industria farmaceutica. Cum imunitate pe 17 ani si nu pe 6 luni? Ele, concernurile farmaceutice din ce isi mai ingroasa conturile? Dar Bill saracul? Nu se poate asa ceva! Oricum bine ca aprecierea a venit de la partenerul strategic, o voce autorizata si nu de la Sputnik (ziarul). Carcotasii nu mai au nimic de spus, cred.

  7. Nici medicii nu s-au gindit să apeleze la Europa Liberă , să ne instruiască , ptr a-l alege președinte pe CORNERLIU MĂNESCU ! !

  8. A trecut 1 Aprilie. Buna ziua. Dacă tot scrieți, puteți cita și o sursa autentica ce are credibilitate?

    • Scize. Acelas mesaj adresat individului care presupune ca munca colectivului de la oncogen este o gluma proasta de 1 aprilie, a fost publicat si mai jos.

      Modul in care iti formulezi mesajul presupune o tentativa de inselare a celebrului cap gol din mai putin celebra comunitate stiintifica curul de jos.

      Daca tot imprastii acuzatii de ce nu aduci si dovezi? Ar trebui sa gasesti dovezi fara dificultate, tu marele cap gol infipt in fruntea ministerului sanatatii chiar si fara diploma prin bunavointa partidului poporului USR.

      https://www.ox.ac.uk/news/2021-03-25-university-oxford-study-nasal-administration-covid-19-vaccine

  9. Ce prestigiu, ce câștiguri ar avea țara noastră , dacă am avea conducători patrioți și s-ar implica și decide urgent fabricarea vaccinului românesc anti-covid,din pacate, avem niște marionete, niște slugi, niște amatori, niște curve politice, niște „vinituri”, care n-au decât un singur interes și acela este pur personal ! Vai si-amar de capul nostru, am crezut că ăștia vor face ceva și pentru popor, dar se pare că sloganul psd-pnl-usr-udmr…aceeași mizerie, se confirmă ?!

  10. Canalele media românești mai bine ar face emisiuni de demascarea a franarii cercetării românești în Domeniu,de informare a ce se mai întâmplă cu Institutul Cantacuzino decât să dea zilnic numărul asazisitorul morți numai de Covid și nu și de alte boli cu tendința semanarii fricii. HEI POSTUL B1 TV SE AUDE ?? DOMNUL MANASTIRE ,și ceilalți auziți.? Romanii doresc sa știe ce este cu Tara lor. dr Bostina Petre bostinapetre@yahoo.com tel.0740015968

  11. Daca o mai lungim ,precum guma de mestecat,patentul acestui vaccin va ajunge prin AMERICA LATINA asa cum a poposit acolo si ASLAN

    • Eu am poposit la Rabnita , postez dintr-un dud , astept sa se coaca si imi dau pe mufa cu gerovital sa ascund zbarciturile , nu e cald in Transnistria ca-n AMERICA LATINA

  12. Inteleg ca acest vaccin face obiectul unei cereri de brevet. In aceste conditii, de ce nu sunt prezentate un minim de date privind studiile efectuate, chiar la o scara cat de mica? In rest, nu pot decat sa aplaud eforturile cercetatorilor de la Oncogen.

  13. Romanii au fost si vor ramane cei mai mari cercetatori de renume mondial , sa lasam timpul sa decida !

  14. Cretinii de la guvernare nu cor sa se produca acest vaccin in tara pentru ca nu mai pot sa fure bani cum fac cu asazisele vaccinuri din vest

  15. Gata ace bice si carice 🦔, da domnul Pârțu bani Jan Cote Jan Marebia de la tusica Angelica din fond ieuro si bang bang avem vaccin de 17 ani mai ne baga plavanu in anul Domnului 2o38 in carantina.

    • Acest vaccin este făcut cu un scop :
      să moară câți mai mulți oameni, așa vor cei care conduc planeta , n-ați înțeles asta pină acum?

  16. I clar dupa domnul Cantacuzino si domnul Bals neneaVirgil le-a spart rozeta 🌸 la toti lab la toti laborantii…

  17. Ne împărțim in 3 primul rand de protestanti vizezaza Cotroceni ceilalalti protestanti ataca parlament si victoria. Mezul protestelor Pârțu banu jos avem vaccin valoros! Romania nu uita Virgil ne va salva! 1 an de parnarie 17 de veselie!

    • De moment , atac MEZUL la o banana zburlita in boschetii din spatele garii Tiraspol , zeama contine potasiu , am scos placile dentare , o dospesc intre gingii si fac gargara cand lacrimeaza ……mmmmmmmm………am atacat-o in 3 reprize pana i-am turtit pielita …. vanez alta tantosa…..hihihihihi

  18. Ticalosii astia de la putere nu vor misca un deget ! Mai bine aruncam banii poporului roman peste granita, ca ne mai ramane si noua ceva !Pentru asta de ce nu se porneste o petitie ?

  19. lasa big pharma piata in afara celor agreeati de ei si care trebuie sa fie musai anual de facut sau poate chiar mai des????????

  20. E bezna totala . nimeni nu stie nimic , habar n-avem ce se intampla in spatele cortinei . Daca interesul national o cere , cu siguranta se vor aloca fonduri , ne vom dumiri curand cum stau lucrurile si cata credibilitate are articolul . Cand specialistii vor da verde , se vor schimba radical datele problemei , n-are rost sa chibitam , urma -alege , nimeni nu e tampit pe criza asta sa scape din mana o eventuala mina de aur pentru sanatate si economia nationala . Aveti nintica rabdare , stimabililor …!

    • La ce te poți aștepta de la un biet, trântit acolo pe un scaun de ministru din ambiția unui partid care nu mai contenește să tot denigreze ,,partidul predecesor”.,,Partidul meeeu” știe ce face pt că nu face altceva decât ce vreau eeeeuu”.Și n- o să i las să se ia după un om de știință care poate chiar știe ce spune.

  21. Congratulations Dr. Virgil Paunescu! I recognized you as a genius since I wrote an e-mail for you on March 29 2020! Probable you received an EUA from FDA and you need the phase 3 of clinical work with placebo. There are strict rules that you need to followup from day one. Many made the mistake building their own clinical research and much later after spending million of dollars they will need to start all over again! Congratulations and keep working!

  22. Mult respect si felicitari domnului profesor Dr. Virgil Paunescu si echipei domniei sale! Am mai gasit unele detalii si pe web site-ul institutiei de cercetari Oncogen. Citisem acum cateva saptamani ca erau negocieri cu o universitate din Germania. Nu am mai regasit nici acea stire si nici alte detalii. Mult succes domenule profesor! https://oncogen.ro/ro/cercetatorii-oncogen-propun-o-strategie-de-vaccinomica-personalizata-pentru-coronavirusul-din-china/
    https://oncogen.ro/ro/vaccinul-pentru-covid-19-in-faza-de-testare-la-oncogen/
    https://oncogen.ro/ro/recunoastere-din-partea-organizatiei-mondiale-a-sanatatii-pentru-oncogen/

  23. Felicitări d-l prof.V. Păunescu eram convinsă că veți reuși Cu ac. vcc. am și eu curajul să mă vaccinez mai ales ca l-ati testat intii pe d-voastra

  24. Felicitări D_le prof.dr.V.Paunescu !
    Vă felicit și că patriot,căci cine urmărea interesul personal ar fi alergat cu rezultatul cercetărilor în afara afara granițelor unde găsea susținere și finanțare fără multe eforturi. Nu luati in seama comentariile celor fără cultura medicală,care poate și din invidie.
    Domnul sa va binecuvânteze pe Dvs. și pe toți colaboratorii, cu sănătate și putere de muncă pentru
    a izbânzi și a demonstra lumii întregi
    ca toți înaintașii medicinii românești
    cu renume mondial au urmași vrednici de toată lauda ,care vor dărui lumii întregi,rezultatul strădaniile domniilor voastre!

  25. Felicitări !!
    E cea mai mare realizare a unui roman
    Va doresc sănătate ,putere de a lupta cu cei care v au denigrat

  26. FELICITĂRI,Doamne ajuta sa beneficiem de acest vaccin,care ne asigură imunitate100/100 pe termen lung, să vă de a Dumnezeu sănătate domnule Păunescu.

  27. Cedez 1/2din pensia linara ptr. fabricare si punere la indemana doctorilor romani in folosul Romaniei.

    • Astept să se practice spusele mai ales ale
      cecetarilor si ale mele.Dau pensia pentru aceasta.

  28. Felicitări. Trebuie să sprijinim produsele și inteligență românească, nu sa cumpărăm. Trebuie să folosim inteligență pentru a aduce bani în țară.

  29. Era si normal, data fiind inteligentza poporului rumun, sa realizeze un vaccin adevarat. Daca sistemul imunitar ar fi comparat cu o armata de aparare, asa cum nu mai avem noi, limfocitele T ar fi generalii care comanda soldateii de anticorpi, produsi de catre limfocitele B, adicatelea imunoglobulina. Daca acesti generali „T” ar fi precum „generalul” izmana, rahatul ala, oprea, omenirea ar muri toata in cateva zile, cel mult…Ramane de vazut, daca sobolanii care ne guwernereaza patria, vor da, de la noi, un leutz pentru producerea acestui vaccin care ar salva – pentru moment – pana la urmatoarea arma virusologica, -omenirea. Mira-m-as !

  30. Ar fi o buna idee sa se faca un teledon cum se facea innainte pentru cazuri umanitare. Romanii cred ca s ar vaccina toti cu acest vavcin.

    • Foarte bună ideea. ” Dați 1 LEU pentru VACCINUL ROMÂNESC” 👍 Cu siguranță ar avea succes!

  31. M-am săturat de invidia asta idioată din sistemul sanitar! Când vezi buni meseriași, profesori de valoare certă, recunoscută, cât de meschini sunt, îți vine greață!

  32. Principiul pe care se bazeaza vaccinul Oncogen e deja confirmat.Realizarea are nevoie de efort financiar si sprijin.Daca nu…vor profita alte natiuni care au bani si oameni intreprinzatori iar noi vom importa produsele ca de obicei.

  33. Cum putem oare a firma ca un vaccin care inca nu exista si care nu a fost studiat in trialuri clinice la om poate conferi imunitate timp de 17 ani? Cred ca este suficienta aceasta afirmatie pentru a avea rezerve serioase asupra vaccinului si asupra autorului.

  34. Lumea este debusolata si fara conducatori. Lumea este naiva iar poporul roman este o natiune care se indreapta spre distrugere. Tara este distrusa iar cei care vor sa faca ceva sunt suprimati. Nu exista ideea de patriotism, aceasta a murit de mult. Daca privim in trecut, ceea ce sa facut a fost o zacusca cu ingredientele cele mai stricate. Ce sa promovat este doar politicul nesitimit si legile proaste. Ziarele si televiziunile sunt doar un circ, asemeni epocilor antice sau medievale.Absolut totul este o afacere. Alte popoare au grija de semenii sai, nu insa si Romania. Ce se intampla cu banii cheltuiti pe atatea spitale modulare si de campanie? Cine este tras la raspundere? Aveti onoare si va ganditi la ziua de maine, la ziua cand nepotii vostri vor spune: eu unde ma duc? Daca vecinii vostrii vor disparea si nu vor veni altii mai buni, ci doar altii mai prosti sau mai tirani? Crezi ca vei reusi atunci, ce nu ai indraznit sa spui acum? Ma indoiesc. Omul trebuie sa dea ce are el mai bun din suflet, pentru a schimba ceva. Nu vei reusi totul deodata, dar o constructie se ridica incetul cu incetul, iar la baza sta intodeauna doar cateva caramizi, pentru ca restul va veni deasupra.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger