AcasăCORONAVIRUSAmerica se trezește! Nu mai ține povestea cu vaccinarea Covid

America se trezește! Nu mai ține povestea cu vaccinarea Covid

O nouă rundă de vaccinuri Covid vine în Statele Unite în această toamnă – dar mulți americani s-ar putea să nu-și suflece mânecile pentru a primi injecția.

Era inevitabilă o astfel de reticență: pandemia s-a terminat, iar oamenii nu  mai sunt dispuși să-și asume riscurile unei doze suplimentare.

În septembrie, Pfizer, Moderna și Novavax urmează să livreze noi vaccinuri Covid cu tulpină unică care vizează subvarianta omicronă XBB.1.5, cea mai imuno-evazivă tulpină a virusului până în prezent.Cu toate acestea,  va fi o „bătălie foarte dificilă” pentru a convinge oamenii să ia aceste vaccinuri, mai ales având în vedere gradul de absorbție scăzut al celor mai recente vaccinuri care au fost lansate, a declarat pentru CNBC Jen Kates, vicepreședinte senior al organizației de cercetare a politicilor de sănătate KFF.

Pandemia s a terminat iar americanii nu și vor sufleca mânecile pentru a primi o nouă injecție

Doar aproximativ 17% din populația Statelor Unite – aproximativ 56 de milioane de persoane – au primit vaccinurile bivalente –  Covid de la Pfizer și Moderna de când au fost aprobate în septembrie anul trecut, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Bivalent înseamnă că acestea vizează două tulpini ale virusului.

Mai puțin de jumătate dintre adulții cu vârsta de 65 de ani și peste au primit un vaccin bivalent, în timp ce ratele pentru toate celelalte grupe de vârstă se situează la aproximativ 20%.

Pfizer, Moderna și Novavax nu au furnizat estimări exacte cu privire la modul în care se așteaptă să fie absorbite noile lor vaccinuri.Dar, un purtător de cuvânt al Novavax a declarat că firma a început „fabricarea la risc” și „stochează suficient material pentru a susține viitoarea lansare pentru acest sezon”.

Toate companiile au menționat că se pregătesc pentru ca guvernul federal să transfere distribuția vaccinurilor către piața privată, ceea ce înseamnă că producătorii vor vinde vaccinurile actualizate direct furnizorilor de servicii medicale la prețuri mai mari. Anterior, guvernul achiziționa vaccinuri direct de la producători la preț redus pentru a le distribui gratuit populației. Indiferent de această schimbare, experții spun că absorbția de vaccinuri ar putea să nu fie foarte diferită de cea a rapelurilor bivalente. Iată de ce.

Un sondaj realizat în iunie de Gallup a arătat că 64% dintre americani cred că pandemia s-a încheiat în SUA și doar 18% sunt îngrijorați de contractarea virusului.

Ipsos și Axios au publicat un sondaj cu rezultate similare în mai, când America a pus capăt urgenței naționale de sănătate publică Covid, pe fondul unei tendințe de scădere a numărului de cazuri, spitalizări și decese. În plus, există o percepție a riscurilor asociate unui vaccin suplimentar – o zonă majoră de confuzie pentru americani, ceea ce ar putea, de asemenea, să împiedice absorbția.

„Oamenii sunt confuzi,  se întreabă de ce ar trebui să mai facă un rapel și care sunt riscurile lor”, a declarat  Dr. Brad Pollock, președintele departamentului de științe ale sănătății publice de la UC Davis Health. „Și atunci când sunt confuzi, probabil că nu vor face mimic până când nu există mai multă claritate. Nivelurile de risc nu sunt aceleași pentru toată lumea în acest moment și aproape toată lumea are o circumstanță diferită”.

Între timp, unii adulți sănătoși ar putea avea patru doze, dar ar putea fi nesiguri în legătură cu obținerea uneia suplimentare, deoarece beneficiul unei a cincea doze pentru cei mai puțin vulnerabili la Covidul sever nu este încă clar.

author avatar
Radu Jacotă
1.736 afisari

18 COMENTARII

  • ZIARE.COM , ACEST SITE DE EXCREMENTE UMANE CE FAC PROPAGANDA FASCISTA SI MINCINOASA CA PE TIMPUL DICTATURII SI AU ADOPTAT UN COMPORTAMENT FASCIST CU LISTE DE EXTERMINARE A CITITORILOR SUNT NISTE DEJECTII UMANE CE NU MERITA SA PUBLICE IN PRESA ROMANEASCA

   VEZI ARTICOLE CU COMENTARII FASCISTE , NAZISTE ALE comentatorului TroIIlistmaker_001 rank 2 DE PE ZOAIE.COM , SI MULTE ALTE ARTICOLE UNDE CITITORII SUNT LISTATI SI ZIARE.COM JUBILEAZA JEGUL PRESEI ROMANESTI , MAI RAU CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU

   https://ziare.com/razboi-rusia-ucraina/medvedev-amenintari-arma-nucleara-contraofensiva-ucraina-1818055

 1. Eu sunt un fan al injectării muricanilor. Și nu doar a lor ci a tuturor ălora care s-au mai lăsat injectați.
  Fără numărrrr să le fie dozele. Dar plătite de ei, din bănuții lor, nu de la buget.

  • zappone, cîte doze ți-ai băgat în vene? Pe toate, ai fost regulamentar? Sau ai chiulit, ți-ai băgat doar două?
   Te simți mai imun acum, așa-i? Motorașul turează mai cu energie? Îți pulsează venele la tîmplă stereo? Îți curge bornăul non-stop?
   Nu-i bai, tu te-ai injectat și pentru necredincioșii ca mine.

   P.S. Botnița o mai porți?

 2. Sa dea o lege sa il faca obligatoriu, asa poate iese lumea in strada si ii hacuieste. Lucrurile astea trebuie sa se termine odata.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri