Cauta

America a scăpat de mascota Covid. Drum bătut, “Sfinte” Fauci!

Anthony Fauci este răspunsul nefericit al Americii la pandemie.

Ei bine, nu chiar atât de nefericit – doctorul se retrage din funcția de director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase al SUA în luna decembrie a acestui an, cu o pensie de boier: 350.000 de dolari pe an.

În timpul pandemiei, Fauci a făcut o greșeală pe care au făcut-o mulți experți: s-a asimilat cu întregul concept de știință pentru a conferi declarațiilor sale o aură de infailibilitate.

Poate că semăna foarte mult cu Donald Trump sau Joe Biden: bătrân, șovăitor și puternic influențat de oamenii din jurul său – cineva care tânjea mai presus de toate după aprobarea publicului.

La fel ca Biden, Fauci reprezintă perfect acea generație încăpățânată de americani care își conduce țara de zeci de ani. Pe măsură ce competența și facultățile lor se estompează, stăpânirea lor asupra puterii nu face decât să se întărească. A devenit șef al NIAID la doar 43 de ani, apoi a deținut această funcție timp de aproape 40 de ani, legat cu funia de scaun.

Propaganda cultului său a atins dimensiuni mistice. Primarul din Washington a declarat că ziua sa de naștere ar trebui redenumită „Ziua Dr. Anthony S. Fauci”.

Fauci cel mult mediatizat a apărut pe copertele revistelor Time, People, InStyle și altele. În februarie 2020, el a avertizat că 20 % din cazurile de Covid ar necesita spitalizare, o gafă (împărtășită de mulți) care a contribuit mai mult decât orice la alimentarea închiderilor în masă din primăvară.

În martie, a criticat măștile pentru motivul – corect, se pare – că acoperirea feței nu face cu adevărat mare lucru în afară de a-i face pe oameni să se „simtă” mai în siguranță. Apoi a spus că adevărata lui prioritate a fost păstrarea măștilor pentru lucrătorii din domeniul sănătății. Până la vară, însă, devenise un mare fan al mascării.

Uneori, aproape că a recunoscut că, în esență, a inventat sfaturi de sănătate pentru a manipula publicul să facă ceea ce credea el că este mai bine.

„Dar probabil că cea mai mare gafă a lui Fauci nu a fost legată de măști, ratele de infecție sau despre vaccinuri”, notează The Spectator. „A fost eșecul său mai larg de a vorbi cu bun simț științific atunci când a avut vizibilitatea și credibilitatea de a încerca măcar”. Ar fi putut sublinia faptul că blocajele ciclice timp de doi ani erau ineficiente și nefuncționale, dar nu a făcut-o niciodată.

Fanii și dușmanii săi îi acordă prea mult credit. În cele din urmă, Anthony Fauci nu a creat de fapt ghiduri pentru măști sau nu a impus închideri. El nu făcea nicio muncă substanțială pentru crearea sau testarea unui vaccin. A devenit doar mascota pandemiei. Și i-a plăcut fiecare secundă.

Ultimele stiri

  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state”
  • Bolojan face praf și Educația. Se pierde calitatea actului de învățământ
  • Domnule Bolojan, dacă nu vreți să fiți sub Ciolacu…
  • BRICS vs Trump
  • Tele-Spa în România: Cum te relaxezi la distanță – beneficiile consultațiilor wellness online
  • Ursula cu Piper(ea) 
  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Exit mobile version