AcasăCORONAVIRUSAm ajuns un caz curios în toată lumea: OMS vine în România!...

Am ajuns un caz curios în toată lumea: OMS vine în România! Ce soluţii văd experţii pentru ţara noastră?

specialistii OMSAm ajuns un caz curios în toată lumea: OMS vine în România! Ce soluţii văd experţii pentru ţara noastră?

Experţii de la Organizația Mondială a Sănătății vor veni în România pentru a da o mână de ajutor autorităților în lupta cu valul 4 al pandemiei. Totodată, specialiştii de la nivel mondial vor încerca să impulsioneze campania de vaccinare din ţara noastră.

Reprezentanții OMS vor avea luni o teleconferință cu conducerea INSP în care vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

Rafila a confirmat că vine OMS

Informația a fost confirmată și de Alexandru Rafila. ”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România. În ceea ce privește vaccinarea, mâine va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS”, a spus Rafila.

Reprezentantul OMS în România îi consideră vinovați de eșecul sanitar în care ne aflăm pe reprezentaţii Guvernului Cîțu, care n-au luat măsuri de restricții la timp și au respins propunerea INSP de carantinarea a zonei București-Ilfov.

Eu am discutat acum o săptămână cu directorul regional al organizaţiei. Și-a exprimat îngrijorarea şi dorinţa de a ajuta românia să treacă peste această situație dificilă.

Avem două probleme cea de oprire a creştere a numărului de cazuri, de stabilitate şi descreştere şi asistenţă pentru pacienţii care sunt infectaţi în forma severă mai ales.

Secţiile de terapie intensivă care au nevoie de resurse şi echipament. Cea de-a doua problema este legată de îmbunatăţirea performanţei programului de vaccinare care poate să ne aducă linişte pentru primăvară”, a afirmat dr. Rafila.

România, studiu de caz pentru Suedia

Un medic român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, trage un semnal de alarmă asupra mentalității românilor, care n-au încredere în datele științifice atunci când vine vorba despre vaccinare.

Ea spune că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și foarte probabil România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume. Între timp, România a început să fie deja subiect de știri în presa internațională.

Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea – din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. – ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată.

Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat sâmbătă, la Digi24, medicul Laura Ghibu.

 

author avatar
Andrei Ștefan
866 afisari

6 COMENTARII

  1. Adică vin slujbașii lui Gates, binefăcător din tată-n fiu. Fără nici un interes ascuns.
    Fundația Gates este cel mai mare donator la OMS.

  2. E clar, UM Digi TV. Waxxerism pe față.
    Chiar, să-i studieze pe Imbri, Mahler, Moldovan, Cherecheș, Tătaru, Ghiță &Co și se vor lămuri de unde reticența.

  3. Bai, dar vine di afrikanul ala din Etiopia kapitalista, anume Tedros ala negru ? 🙂 Dar oare Matu le pune si un ditamai TAB-ul la dispozitie, sau ii lasa sa umble in kurul gol, sa intre in ei virusul romanesc ? 🙂 Tedros, iesi la interval, sa iti dam un cap in gura, ca meriti, bai komunistule ametit, sa te trezesti si tu la realitate, bai mankatorule de kakat omesist !! Ha ha ha 🙂 Vedeti, bai delegatia de la OMS, sa nu inceapa sa va vineze romanasii, ca astia nu prea stiu de gluma !! Totul e un ditamai butoi de pulbere, numai scanteia care sa aprinda toata sandramau super-korupta din Walachistan mai lipseste, sigur o vor face Rafiloiul sekurist, sau careva din gasca aia de criminali nazisti de-ai lui Matu, e mare lucru daca pana in decembrie nu incepe razboiul !! Pregatiti-va, vine iuresul cel mare, scapa numai cine si care poate, si aia e 🙂

  4. @ Diferențe favorabile comparativ cu toamna anterioară și primăvară, în sensul scăderii infectărilor și al cazurilor de la ATI, prin vaccinări și trecerea prin boală, ?

  5. Dsa cucoana din suedia dar vrem sa ne si tratam si lipseste med cu desavarsire nu doar vaccin!!! Poate astia de la oms ii declara totusi criminali ca asta sunt sa poata sa i lege ca altfel nimeni nu mai vegheaza si pt noi!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger