AcasăCORONAVIRUSAlte patru localități din jurul Capitalei au intrat în carantină - LISTA....

Alte patru localități din jurul Capitalei au intrat în carantină – LISTA. Ce spune prefectul de Ilfov: ”Măsurile vor da rezultate după…”

Alte patru localități din jurul Capitalei au intrat în carantină - LISTA. Ce spune prefectul de Ilfov: ”Măsurile vor da rezultate după...” (foto: digifm.ro)

Capitala a ajuns să fie înconjurată de localități intrate în carantină, ca urmare a incidenței COVID.

După ce alte patru localități ilfovene – Balotești, Mogoșoaia, Snagov și Ștefăneștii de Jos – au intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de miercuri seară, 24 martie, de la ora 22, s-a aflat că lista acestora a depășit 20. Mai exact, că sunt 22 de localități în județul Ilfov pentru care a fost instituită măsura de carantină zonală.

Prefectul județului spune că efectele acestor măsuri nu se vor vedea imediat și că e nevoie ca oamenii să respecte restricțiile. ”Măsurile vor da rezultate după ce va trece puțin timp, sau mai multe zile, nu imediat. A trebuit să fie impuse, pentru că incidența a ajuns la nivelul la care cei de la DSP (Direcția de Sănătate Publică-n.n) au făcut analizele de risc și au înaintat către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență propunerile de carantinare. Așteptăm ca și toți cetățenii să respecte măsurile și restricțiile impuse prin această măsură de carantină”, a declarat prefectul ilfovean Daniel Zamfir, joi dimineață, într-o intervenție la postul B1 TV.

Prefect: Ilfovul are o particularitate deosebită

Referitor la cauzele care au dus la această creștere a ratei de infectare, reprezentantul Guvernului în județul Ilfov a adus în discuție câteva aspecte, inclusiv o situație deja cunoscută de foarte multă lume – faptul că sunt mulți oameni care locuiesc în Ilfov și merg la lucru în Capitală, dar și invers.

”Este foarte greu să ne gândim că există un singur factor care să influențeze atât de mult creșterea acestei rate. Trebuie să ne gândim că Ilfovul are o particularitate deosebită, fiind așezat de jur împrejurul Bucureștiului și există o mare mobilitate între Ilfov și București. (…) Foarte mulți cetățeni din Ilfov lucrează în București și invers (…). Pentru a ajunge în București, cei care vin din afara Ilfovului (…) trebuie să tranziteze Ilfovul și cred că și acestea pot să fie unele dintre situațiile care pot să ducă la o creștere a incidenței atât de mult”, a explicat Zamfir.

Recent, se aflase de la nivel oficial că măsura de carantinare zonală s-a prelungit, cu 14 zile, pentru comuna Clinceni cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, începând cu data de 23.03.2021, ora 05:00, dar și că localitățile ilfovene Chitila, Ciorogârla, Corbeanca și Măgurele au intrat în carantină, pentru o perioadă similară: 14 zile, începând cu data de 22.03.2021, ora 22.

Lista localităților din Ilfov pentru care s-a instituit carantina zonală, comunicată de Prefectura locală:

Lista-localitati-carantinate-la-24.03.2021-ora-22
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger