AcasăCORONAVIRUSAlexandru Rafila vine cu vești bune despre evoluția pandemiei în România

Alexandru Rafila vine cu vești bune despre evoluția pandemiei în România

Alexandru RafilaAlexandru Rafila vine cu vești bune despre evoluția pandemiei în România

România a ajuns să raporteze în prezent sub 200 de cazuri noi de Covid-19. Alexandru Rafila spune că această situație este legată de transmiterea comunitară.

Reprezentantul României la OMS anunță că am ieșit din situația în care vorbeam de o transmitere comunitară a bolii. Medicul consideră că cifrele legate de noile îmbolnăviri cu Covid-19 în această perioadă indică o transmitere sporadică a virusului.

În același timp, profesorul atrage atenția asupra faptului că în situaţia în care România vor ajunge noile tulpini ale virusului, mai contagioase, s-ar putea reveni la o transmitere comunitară a infecţiei din toamnă.

„La 130-150 de cazuri nu mai e transmitere intercomunitară a infecției în România. Chiar dacă cifrele sunt subevaluate, 500 de cazuri pe zi la nivel național nu înseamnă transmitere comunitară, e una sporadică. Trebuie să înțelegem că în România au circulat mai puțin variantele mutante, cu excepția variantei din Marea Britanie.

O posibilă transmitere comunitară a infecţiei din toamnă

Dacă încet-încet apar cazuri cu o variantă cu transmisibilitate mai mare, de exemplu varianta indiană are 40-50% transmisibilitatea mai rapidă decât varianta clasică, atunci putem să spunem că reapare transmiterea comunitară.”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24.

Specialistul susține că trebuie să continuăm „să pledăm pentru vaccinare, să o facem țintit”. În mediul rural nu se vaccinează, asta e realitatea și cred că în această vara am putea să facem în așa fel încât autoritățile să găsească cheia parteneriatului cu autoritățile locale încât în mediul rural să înceapă să existe interes pentru vaccinare.”, a adăugat Rafila.

Duminică, România a raportat 121 de cazuri noi de Covid-19.

author avatar
Andreea Vlad
259 afisari

6 COMENTARII

  1. Rafila este un impostor nenorocit. Zi, bă, despre emailurile partenerului vostru de crime, Fauci, lipitoarea dracului!

  2. Bai Rafila, bai pui de sekurist de neam prost, tu esti numai un impostor patentat, tot timpul vorbesti singur, si nimeni deja nu te mai asculta, bai tarane !! 🙂 Omule, in locul tau as incepe sa stau numai prin bunkarul ala al tau din Noua Zeelanda, e mai sigur acolo, ca de te rpinde ceva focuri de artificii prin Bukale in iarna asta, cam sunt sanse sa te puna la fript putin astia, asa ca mai bine stai undeva mai pe lateral, daca intelegi despre ce e vorba, nu te juca cu focul, ca sigur te va arde, si nu numai pe tine, bai tarane, direct in Iad o sa aterizezi de continui asa, iar miliardele furate de tine o sa le pape altii, bai trepadusule venit cu pluta pe Dambovita, toti rad de voi, cioclii cultului covidian !! 🙂

  3. & Dacă domnul Rafila a întocmit și o evidență cu membrii din conducerea PSD care s-au vaccinat și cu membrii și simpatizanții PSD care s-au vaccinat, pentru a fi oferită publicității, domnul Rafila fiind cunoscut și ca reprezentant al medicinei românești la OMS, ?

  4. @ Partidele politice care recomandă vaccinarea ar trebui să o și susțină cu mujloacele și personalul de care dispun, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alimentul de bază care a atins un preţ exorbitant la raft, cel mai mare din ultimii 15 ani. De ce s-a ajuns în această...

Preţurile alimentelor cresc, la raft, aproape de la o zi la alta. Astfel, s-a ajuns în situaţia ca un produs de bază să ajungă...

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...
proger