AcasăCORONAVIRUSAlexandru Rafila şochează! De ce spune că România ar putea atinge, din...

Alexandru Rafila şochează! De ce spune că România ar putea atinge, din nou, 10.000 de infectaţi cu Covid-19, pe zi!

alexandru rafilaAlexandru Rafila şochează! De ce spune că România ar putea atinge, din nou, 10.000 de infectaţi cu Covid-19, pe zi!

Medicul Alexandru Rafila trage un nou semnal de alarmă! El afirmă că există posibilitatea de a ajunge din nou la 10.000 de cazuri zilnic, însă apreciază că este important şi ritmul de creştere.

E de vreo două săptămâni această creştere. Acum e mai evidentă pentru că în secţiile ATI se simte din nou aglomeraţia. Spitalele de primă linie au cea mai mare din parte din paturi ocupate„, a spus Rafila la postul Digi24.

Importantă e viteza de creştere, unde cresc cazurile şi care sunt grupele de vârstă cele mai afectate. Mi-e greu să spun acum cât vor creşte. Lucrurile s-au schimbat faţă de anul trecut.

Se poate să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi. Dacă, însă, vor fi mai puţin din categoriile vulnerabile – pentru că deja acolo s-a vaccinat, se vaccinează în continuare – dacă persoane mai tinere, mai puţin afectate de boală, se vor infecta, serviciile spitaliceşti nu vor fi solicitate în aceeaşi măsură„, a mai afirmat Rafila.

De ce am putea reveni la acele luni groaznice?

Principalul motiv pentru care am putea reveni la 10.000 de cazuri pe zi, spune Rafila, este scăderea entuziasmului populației în privinţa vaccinării.

În umătoarele două luni, în România vor fi aduse câteva milioane de doze și de aceea există și riscul unei probleme de ordin logistic: unde vor fi depozitate atât de multe vaccinuri?

Cred că trebuie mai multă flexibilitate la vaccinare. Până acum vaccinarea a mers bine, sigur, au fost unele discuții că s-au vaccinat unii peste rând, dar lucrurile astea se întâmplă peste tot, cred în continuare că e important să nu aruncăm dozele, ci să le utilizăm„, a menționat reprezentantul României la OMS.

Alexandru Rafila este optimist: problema se va rezolva. În această lună vor veni 2,4 milioane de doze, în luna aprilie vor veni aproape 4 milioane de doze, deci peste 6 milioane de doze în două luni.

Asta înseamnă că noi, ca să putem folosi aceste doze, trebuie să vaccinăm 100.000 de persoane pe zi, fie că e vorba de prima doză sau de rapel. Aceasta trebuie să fie ținta programului de vaccinare în perioada următoare”, a punctat profesorul Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan
210 afisari

6 COMENTARII

  1. Vă tot uitați în gurile de canal ale acestor vânduți și trădători de Rafila, Arafat, Musta ș.a. Singurul rol pe care îl au este să mintă, să avertizeze, să amenințe și să-și încaseze banii. Care e rodul ” muncii ” lor?

  2. @ De parcă ar zice că au „datorii la COVID” ca scadenţele la datoria publică, de plată , ?

  3. & Rafila zice şi că se cocoaţă iarăşi securiştii pe funcţii, şi creşte COVID-ul, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger