AcasăCORONAVIRUSAlexandru Rafila seamănă PANICĂ printre români! Se va întâmpla în luna septembrie...

Alexandru Rafila seamănă PANICĂ printre români! Se va întâmpla în luna septembrie şi va fi JALE!

alexandru rafilaAlexandru Rafila seamănă PANICĂ printre români! Se va întâmpla în luna septembrie şi va fi JALE!

Dr. Alexandru Rafila pune răul în faţă. El susţine că, în luna septembrie, valul 4 de Covid-19 va face prăpăd în ţara noastră şi că previziunile autorităţilor sunt mult prea optimiste.

Reprezenatul României la OMS consideră drept „optimiste” estimările autorităţilor conform cărora România va înregistra, în luna septembrie a acestui an, 1.600 de noi cazuri de COVID-19 zilnic. Rafila spune că, după cum arată calculele privind rata de infectare din ultimele şase săptămâni, numărul îmbolnăvirilor poate ajunge, la finele lunii viitoare, la 4.000 de cazuri zilnic.

O creştere de 10 ori în 6 săptămâni

Eu cred că este o estimare optimistă aceasta (un vârf de 1.600 de îmbolnăviri pe zi – n.r.). am făcut şi eu nişte socoteli aşa, mai rudimentare, probabil, dar m-am uitat ce s-a întâmplat în ultimele şase săptămâni.

E mai corectă abordarea săptămânală. Am făcut şi eu un mic calcul şi, de la 288 de cazuri în săptămâna 5-12 iulie, am ajuns săptămâna trecută la 2.500 de cazuri. Deci, e o creştere aproape de zece ori în decurs de şase săptămâni.

Ce am observat este că această creştere săptămânală este între 1,43 şi 1,63, deci o medie cam de 1,5 şi asta o să ne arate că la sfârşitul lunii septembrie, în ultima săptămână din luna septembrie, 21-27, eu cred că vor fi în jur de 4.000 de cazuri.

Însă cu o condiţie pot să estimez această cifră: dacă nu se întâmplă cumva vreo minune în ceea ce priveşte modul de testare pentru că noi am mai trecut în luna noiembrie a anului trecut, ştiţi, când în mod inexplicabil numărul de cazuri a fost redus datorită lipsei testării.

Adică, dacă o să fim serioşi de data aceasta şi o să testăm aşa cum trebuie – pentru că, pe măsură ce creşte numărul de cazuri, ideea este să opreşti transmiterea”, a afirmat Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi 24.

Ne mai întoarcem la lockdown?

Ceea ce am observat, din nefericire, trendul acesta este permanent crescător, de la începutul lunii iulie.

Și dacă la începutul lunii iulie aveam un număr de cazuri înregistrat într-o săptămână în jur de 250 – 300, acum am ajuns să avem 2.500 și probabil că săptămâna viitoare vom avea peste 3.500 de cazuri înregistrate într-o săptămână.

Acest trend ascendent se manifestă și e o crestere, timp de șase săptămâni, de 10 ori a numărului de cazuri.

Asta e realitatea. Nu trebuie să ne lase nepăsători, nu treuie să lăsăm ca lucrurile să se agraveze. Trebuie să luăm măsuri, din păcate, eu sper să nu ne mai întoarcem la lockdown pentru că acest lucru are un impact foarte mare”, a mai zis Rafila.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, afirma, săptămâna aceasta, că prognozele autorităţilor sunt că în luna septembrie România va înregistra 1.500 de noi cazuri de COVID-10 zilnic, la jumătatea lunii.

author avatar
Andrei Ștefan
860 afisari

13 COMENTARII

  1. Nu seamănă nici-o panică. ÎN SCHIMB, SE POATE VEDEA CÂT ESTE DE CRETIN ACEST ANDREI ȘTEFAN!

    • Imi pare rau dar nu pot sa te contrazic. De multe ori ma intreb daca individul ăsta nu este prietenul Sugiuk

      • Domnule Andrei Stefan, stii care sunt consecințele densității mesajelor intr-o țară in care Constituția precizează:
        Articolul 30
        (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
        (2) Cenzura de orice fel este interzisă.

        Înainte de a răspunde că ziarul este privat căutați informatii despre platformă si publisher. S-ar putea să aveți surprize. Programul pe care il folosiți rulează in special pentru articolele pe care le scrieți. Sper sa aveți ceva bani puși deoparte. Nu pentru mine, pentru câtiva tineri care vor sa debuteze in ziaristică crezând in onestitate.

      • Andrei Stefan este prietenul meu , nu va mai morfolesc flautele zburlite daca va mai legati de el .

    • Barbete, e-te-te minunea, suntem de acord ca Andrei Ștefan este cel mai idiot ziarici de pe cocuocul asta dar culmea este si ca-l lasă ăștia sa-si butoneze neroziile !

  2. Ce credibilitate mai are asta asta care acum un an-jumate ameninta cu milioane de morti.El si toti cioclii covidului ar trebui sa fie judecati pentru atentat la siguranta nationala.Cand te gandesti ca PSD-ul la luat de bun pe el si pe Cercel,alta hahalera.Cica ei sunt alternativa.Hai sictir!

  3. @ Ce sancțiuni se aplică medicilor fumători care alterează ,,imunitatea de turmă” pe simptomatologia COVID, ?

  4. ba, pana la urma astia daca stiu ei de valurile astea ca vin , cand vin si pe unde le face si gata!!!!!!!! fate ba bocitoare so mama omida !!!!

  5. Luati seama la ce zice dl. Barbu, Gheorghe de felul lui . Cum zici mata Bibiccule , mai rar ! Prostul dracu !

    • Labă tristă, vezi că dozele lui Faițăr și Moderna sunt inventate pentru lighioanele ca tine. Să te prezinți și la dozele ce vor urma, să nu chiulești, da?

  6. @ Sunteți de părere că la medici consumul de alcool și tutun ar trebui în mod riguros evaluat, stabilit, aprobat, pentru a nu fi afectate ,,imunitățile de turmă”, pe care le „gestionează, administrează”, ?

  7. Avand in vedera ca rafila nu a dat niciodata stiri pozitive…pot spune ca e pe aceasi directie de tropetist al panicii. Sunt curios cine il mai baga in sama….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger