AcasăCORONAVIRUSAlexandru Rafila pune tunurile pe Vlad Voiculescu: "Ministerul Sănătăţii n-a făcut nimic...

Alexandru Rafila pune tunurile pe Vlad Voiculescu: „Ministerul Sănătăţii n-a făcut nimic pentru controlul pandemiei” (VIDEO)

rafilaAlexandru Rafila pune tunurile pe Vlad Voiculescu: "Ministerul Sănătăţii n-a făcut nimic pentru controlul pandemiei"

Reprezentantul României la OMS a criticat, din nou, în termeni foarte duri, reacţia Ministerului Sănătăţii în faţa pandemiei. Rafila este de părere că autorităţile nu gestionează criza aşa cum trebuie.

Aș împărți problemele în două. Prima se referă la organizarea sistemului de sănătate, începând cu partea de sănătate publică, testare, controlul pandemiei cu mijloace de sănătate publică. Lucrul ăsta în mod evident nu s-a întâmplat.

Sunt tot mai puține cazuri raportate în fiecare zi şi tot mai multe cazuri în spitale şi în secțiile ATI. Au întârziat măsurile care trebuiau luate din timp, şi anume, adaptarea unor spitale la situația în care avem foarte multe solicitări.

Am văzut în ultimele zile ordine de ministru contradictorii, unele includeau Spitalul Foișor pe lista de spitale care trebuie transformate în spitale COVID, după care Spitalul Foișor a dispărut într-un ordin ulterior. Ieri, ordinul dat de domnul Arafat și avizat de ministrul Sănătății a inclus din nou Spitalul Foișor.

Asta arată o lipsă de coerență şi de planificare, de viziune asupra felului în care lucrurile trebuie să funcționeze în sistemul de sănătate„, a spus Rafila la postul Antena 3.

A încercat USR-PLUS o diversiune?

Ministerul Sănătății nu a făcut absolut nimic, pe de o parte, pentru pregătirea sistemului de sănătate şi pentru controlul pandemiei, pe de altă parte.

Am văzut ieri o încercare de diversiune grosolană, mutarea discuției, de către USR PLUS, pe subiectul centrelor de vaccinare organizate de Ministerul Apărării. Lucrurile nu au legătură cu situaţia pe care o trăim în prezent.

Toată lumea a fost de acord că această campanie a funcționat destul de bine, în ciuda Ministerului Sănătății, aş spune, şi nu despre asta era discuția, ci despre asigurarea asistenței medicale şi despre controlul pandemiei„, a spus deputatul PSD Alexandru Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan