AcasăCORONAVIRUSAlexandru Rafila prevesteşte VALUL cel mare. Ce trebuie să facem ca să...

Alexandru Rafila prevesteşte VALUL cel mare. Ce trebuie să facem ca să intrăm pe o pantă descendentă

alexandru rafilaAlexandru Rafila prevesteşte VALUL cel mare. Ce trebuie să facem ca să intrăm pe o pantă descendentă

Conform lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, săptămâna viitoare este posibil ca numărul de cazuri noi de COVID să ajungă la 25.000 sau 28.000 pe zi. El spune că viteza de creştere a infectărilor este în scădere.

Diferenţa se va face la perioada de incubare a virusului, la Omicron fiind vorba de 3-5 zile.

Vestea bună: cazurile cresc c-o viteză mai mică

Valurile cu creştere rapidă au, de obicei, şi o scădere rapidă. Opinia mea este că undeva în jurul datei de 10 – 15 februarie vom atinge acest maxim al numărului de cazuri.

În circa 2-3 săptămâni. Un lucru e important însă, şi e bine să-l înţelegem, rata de reproducere a acestei infecţii a scăzut, maxima a fost în prima săptămână de după sărbători.

În prima săptămână din ianuarie, am avut o rată de reproducere de 1,87 – adică practic o persoană infectată îmbolnăvea aproape alte două persoane, acum avem 1,25 şi, în ultimele opt-nouă zile, am avut o scădere progresivă de la 1,87 la 1,25. Şi 1,25 este îngrijorător, pentru că înseamnă că numărul de cazuri creşte, nu va scădea.

Avem 19.000 acum, probabil că săptămâna viitoare vom avea 25.000 sau 28.000. Dar viteza de creştere a scăzut”, a declatat Alexandru Rafila duminică, la Prima TV.

Două condiţii pentru a intra pe panta descendentă

Alexandru Rafila a adăugat că panta descendentă a infectărilor cu SARS-CoV-2 depinde de două lucruri: numărul de persoane care s-au îmbolnăvit în valul 5, pentru a ajunge la un fel de „imunitate de turmă”, şi de protejarea categoriilor vulnerabile.

Ministrul Sănătăţii a subliniat și că pastila anti-COVID este o soluţie pentru tratament, care se administrează cu precauţie şi numai după evaluarea pacientului, dar nu are rol de prevenţie.

Sper să se ajungă la 150.000 de teste pe zi. Această testare trebuie pusă într-un anumit context. Nu se testează oricine. Sunt teste decontabile destinate persoanelor cu simptome sau care au fost contacţi direcţi ai unor persoane infectate.

E clar că va creşte testarea. Am oferit această posibilitate prin includerea medicilor de familie. Întreaga manoperă este decontată printr-un pachet standard.

În România este o combinaţie – avem trei sferturi. O parte din cazuri sunt produse şi de varianta Delta. Multe dintre cazurile grave de la ATI sunt cazurile produse de tulpina Delta care era mai patogenă”, a mai explicat Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan
549 afisari

4 COMENTARII

  1. Prezicătorul de ROMÂNIA a tot ştiutorul văzutelor si nevăzutelor.
    Jeguri ordinare ce sunteți! Tirani împuțiți. Criminali pe modelul Mengele. Nazişti până în măduva oaselor. Javre puse pe exterminare.
    Slugă a OMS si Pfizer ce eşti!
    Iei bani de la criminalii mondiali ca să omori oamenii cu un ser utilizat pe animale. Fascişti şi bestii cu fețe de om. Asta sunteți majoritatea celor ce vă considerați medici. „Eroii” de căcat ai țării. Cu arahatul vostru în frunte. Să vă dăm foc la toți!

  2. Testele pentru covid nu sant valabile! S-a recunoscut si un SUA ca nu pot detecta infectia.
    Atunci ce se masoara? Cate lume stranuta in fiecare zi?

  3. Da, bai jidanule de Rafilstein, mai facem un mic experiment, apoi ii lasam cu lesa mai lunga, sa se obisnuiasca, apoi iar ii bagam putin in fibrilatii, si tot asa, pana ii salvezi pe toti ratatii tai de cobai fazani !! Bai, ca sa va fie clar, nici draku nu mai umbla cu maskarada pe mekla, numai cativa userei imputiti nazisti care lucreaza ca si sclaveti pe la multinationale il au in dotare, dar aia nu conteaza, ca sunt deja destul de bine si riguros spalati pe creier cu Persil sau Dero !! Ha ha ha 🙂 Bai, noi suntem multumiti ca am ajuns sa taim aceste vremuri de-a dreptul istorice, cand omenirea este deja pe duca, foarte putini o sa ramana intregi la corp si la minte pana prin 2029 – 2032, cand se va instala pe tron Anti-Hristul !! Da, bai demonilor din Cultul Covidian, numai sclavetii au aderat la cultul vostru nazist, nici un om normal la cap nu se baga in seama cu voi, ca stie ca sunteti adoratorii satanei, toti o sa ajungeti in Iad !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger