AcasăCORONAVIRUSAlexandru Rafila contestă relaxarea restricţiilor din Bucureşti: "Nu avem o radiografie fidelă...

Alexandru Rafila contestă relaxarea restricţiilor din Bucureşti: „Nu avem o radiografie fidelă a situaţiei”

rafila Alexandru Rafila contestă relaxarea restricţiilor din Bucureşti: "Nu avem o radiografie fidelă a situaţiei"

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, nu vede cu ochi buni relaxarea restricţiilor din Bucureşti. Deputatul PSD a explicat că autorităţile noastre n-au o imagine fidelă a ceea ce se întâmplă cu pandemia.

Asistăm la o aparență reducere a numărului de cazuri și în mod evident, dacă se iau decizii la relaxare, se ține cont de acest număr redus. Impactul potențial al tulpinii mutante nu a fost constatat până în momentul de față.

Eu cred că putem face astfel de aprecieri, pentru perioada următoare, dacă am avea o radiografie fidelă a actualei situații și nu o avem.

Și am putea să investigăm focarele cu un număr neașteptat de cazuri în anumite comunități. Și sigur că acolo a putea găsim și tulpină mutantă din Marea Britanie sau altă tulpină, care au o transmisibilitate cu 50% decât tulpină clasică„, a spus Alexandru Rafila.

Bucureşti, rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori

Municipiul Bucureşti a rămas pentru a treia zi consecutiv în zona portocalie în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, după ce vineri a înregistrat 2,52 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,69 cazuri la mia de locuitori.

În aceste condiții, este de așteptat să existe o relaxare a restricțiilor începând de sâmbătă.

Luni de la ora 00.00 se vor ridica parțial restricțiile din București. Se vor deschide în interior cafenelele, restaurantele și cinematografele, în limita a 30% din capacitate.

Alte două cazuri de infectare cu tulpina britanică, depistate la noi

Din păcate, în România, mai precis, la Bucureşti, au fost depistate încă două cazuri cu noua tulpină de coronavirus. Pacienții se simt bine, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare, informează Ministerul Sănătății.

În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

author avatar
Andrei Ștefan
204 afisari

3 COMENTARII

  1. Rafila e de acord cu Voiculescu.
    Dar nici el n are o statistica „fidela” …doar isi „da cu parerea”…

  2. Un glont in cap lui Rafila , Arafat si Belciug Cercel , astia 3 trebuie sa dispara pentru totdeauna din Romania …..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger