AcasăCORONAVIRUSAlexandru Rafila anunță dezastrul. Noi restricții în România? „Situaţia se schimbă radical!”

Alexandru Rafila anunță dezastrul. Noi restricții în România? „Situaţia se schimbă radical!”

Alexandru RafilaAlexandru Rafila: Nu începutul școlii este de vină pentru recordul negativ de miercuri. / FOTO: Mediafax

Medicul Alexandru Rafila, reprezentant în România al Organizației Mondiale a Sănătății, a făcut o analiză a situației din țară, după numărul record de cazuri Covid-19.

Din datele furnizate de Grupul de Comunicare Strategică reiese că România se află pe un trend ascendent. Analizând aceste date, Alexandru Rafila a ajuns la concluzia că pandemia va fi mai greu de controlat și vor trebui luate măsuri.

Alexandru Rafila consideră că numărul mare de cazuri de infectări este cauzat de reîntoarcere multor cetăţeni din concedii: „Această creştere nu este legată în niciun fel de inceputul anului scolar. Probabil că este vorba de reîntoarcerea multor concetăţenii din concedii. În momentul în care 80% din paturile de la Terapie Intensivă vor fi ocupate, probabil intrăm într-o situaţie foarte delicată. Ar trebui să existe nişte scenarii pe care autorităţile să le aibă în vedere pentru a nu pune şi mai multă presiune pe sistemul sanitar”.

Începerea anului școlar nu justifică numărul record de îmbolnăviri

În legătură cu afirmațiile făcute de unii politicieni că începerea anului școlar va spori numărul de infectări cu noul coronavirus, Rafila a spus că acest scenariu nu are corespondent în realitate, deoarece, o creştere a numărului de cazuri se va înregistra abia după 10-15 zile.

Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra un număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile.

Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical„, a explicat profesorul Rafila.

author avatar
Eli Dan Davidescu
531 afisari

2 COMENTARII

  1. Iar vb aiurea.
    Vai…au crescut imbolnavirile pt.ca s au intors oamenii din CO.Poate fi…dar daca socotesti cati au fost plecati in CO si cate sute de mii de rezidenti si cetateni straini tranziteaza Romania , saptamanal, fara o restrictie ca in alte state, o sa ne doara capul !
    China nici acum nu si a deschis toate aeroporturile.Studenti romani care invata in China, se scoala la ora 3 sa intre on line la cursuri…
    Degeaba testam si tratam pana nu o sa mai avem paturi ! daca nu intrerupem contactul macrocomunitatii romanesti cu altii…Va fi un perpetuum mobile…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger