AcasăCORONAVIRUSAlexandru Rafila a precizat prima condiţie ce trebuie bifată pentru a mai...

Alexandru Rafila a precizat prima condiţie ce trebuie bifată pentru a mai „relaxa” restricţiile din pandemie

alexandru rafilaAlexandru Rafila a precizat prima condiţie ce trebuie bifată pentru a mai "relaxa" restricţiile din pandemie

Ministrul Sănătăţii a spus că în prezent se urmărește cu foarte mare atenție evoluția numărului de cazuri internate de la terapie intensivă, pentru că scăderea la terapie intensivă este mult mai lentă decât scaderea persoanelor care sunt internate.

Alexandru Rafila a precizat că momentul în care gradul de ocupare al secțiilor de ATI COVID va scădea sub 5% se va putea discuta concret despre ridicarea treptată a restricțiilor.

Trebuie să scădem la sub 900 de paturi ocupate la ATI

Așteptăm să scădem sub 50% grad de ocupare la terapie intensivă, asta înseamnă sub 900 de paturi ocupate și cred că atunci putem discuta despre ridicarea primelor măsuri de restricții sau măsuri de protecție, pentru că utilizarea măștii în exterior nu e o restrictie, ci o măsură de protecție individuală și colectivă”, a declarat vineri, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Acesta a precizat că primele măsuri de relaxare vor viza purtatul măștii și obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare.

Va rămâne doar recomandarea, nu altceva, a utilizării măștii în spații extrem de aglomerate chiar dacă sunt deschise, renunțarea la limitările orare și eventual pentru accesul în magazinele acestea de mare suprafață, care să nu mai fie condiționat de utilizarea certificatului electronic, eventual mărirea pragului de la 30% la 50% a activității în unități culturale sau de alimentație publică”, a mai zis Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan