AcasăCORONAVIRUSAlexandru Rafia avertizează: Numărul deceselor și cel al cazurilor de la terapie...

Alexandru Rafia avertizează: Numărul deceselor și cel al cazurilor de la terapie intensivă vor crește!

Alexandru Rafia avertizează: Numărul deceselor și cel al cazurilor de la terapie intensivă vor crește!Alexandru Rafia avertizează: Numărul deceselor și cel al cazurilor de la terapie intensivă vor crește!

Reprezentantul României la OMS Alexandru Rafila a făcut câteva precizări referitoare la evoluția pandemiei de coronavirus în România avertizând că numărul de decese va crește,precum și cel al cazurilor noi.

Declarațiile specialistului vin în contextul în care România a raportat pe 7 august un nou record în ceea ce privește numărul deceselor ale unor persoane infectate cu SARS-CoV-2, dar și în cazul infectărilor noi raportate într-un itnerval de 24 de ore.

Alexandru Rafila: Numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare

„Este o creștere evidentă, dar nu este o creștere rapidă. Este o creștere lentă a numărului de cazuri. Sunt convins că dacă am face o curbă o să vedem că în această curbă are în continuare un caracter crescător, dar cred că numărul de cazuri în terapie intensivă și decesele vor crește în perioada următoare, pentru că acestea urmează unei acumulări mari de cazuri noi.

Am avut peste 1.000 de cazuri noi zilnic în ultimele două săptămâni și consecința acestei acumulări de cazuri numeroase va fi, după un anumit interval, creșterea numărului de decese și numărului de cazuri în secțiile de terapie intensivă. Putem discuta și de variații zilnice foarte mici, dar îngrijorarea se îndreaptă către terapie intensivă”, a explicat specialistul la Digi24.

Situație coronavirus în România, 7 august. Record de decese și de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Au fost raportate 1.378 de cazuri noi de COVID-19, din 23.956 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de cazuri noi, într-o singură zi. De asemenea, au fost înregistrate 50 de noi decese din cauza infecțiilor cu coronavirus, un nou record.

Până astăzi, 7 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 59.273 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), potrivit Grupului de Comunicare Strategică. 29.289 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.897 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.378 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 605 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
136 afisari

1 COMENTARIU

  1. Premierul Mark Rutte catre olandezi : ” RESPECTATI REGULILE SAU IN CURAND VETI FI BLOCATI IN LOCUINTE ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger