AcasăCORONAVIRUSAlertă OMS: condiții globale perfecte pentru apariția de noi variante Covid

Alertă OMS: condiții globale perfecte pentru apariția de noi variante Covid

Condițiile sunt propice pentru ca virusul Covid-19 să se transforme în mai multe variante noi și este periculos să presupunem că pandemia se apropie de final, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Oranizației Mondiale a Sănătății. 

De când varianta Omicron a fost identificată cu doar nouă săptămâni în urmă, peste 80 de milioane de cazuri  Covid au fost raportate la OMS – mai multe decât în întregul an 2020, a explicat Ghebreyesus.

“Săptămâna trecută, au fost înregistrate 100 de cazuri noi la fiecare trei secunde, iar o persoană și-a pierdut viața din cauza virusului la fiecare 12 secunde”, spune directorul OMS și avertizează că  “este greșită presupunerea că Omicron este ultima variantă a coronavirusului care va marca sfârșitul pandemiei”.

Urgența Covid-19 se poate încheia anul acesta

Ghebreyesus a recunoscut că “oamenii s-au săturat de pandemie”, dar dacă guvernele ar folosi toate instrumentele OMS – inclusiv atingerea obiectivului de vccinare a 70% din populația lumii și creșterea capacității de testare – “putem pune capăt Covid-19 ca o urgență globală de sănătate și putem face asta anul acesta”.

Discursul lui Ghebreyesus la consiliul executiv al OMS de luni a venit după ce a susținut o conferință de presă în timpul unei întâlniri cu Svenja Schulze, ministrul german pentru cooperare și dezvoltare economică.

“Pandemia de Covid-19 intră acum în al treilea an şi ne aflăm într-un moment critic.Trebuie să lucrăm împreună pentru a pune capăt fazei acute a acestei pandemii. Nu putem s-o lăsăm să treneze, oscilând între panică şi neglijenţă. Vaccinurile singure nu vor pune capăt pandemiei. Multe țări au nevoie de diagnostice, terapii care salvează vieți – inclusiv oxigen și sprijin pentru lansarea vaccinurilor”, a spus directorul OMS.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
439 afisari

4 COMENTARII

  1. „”condiții globale perfecte pentru apariția de noi variante Covid””
    Da bah Ghilibardis, dar ai aflat cine , unde au fabricat virusul si cum de a afectat la inceput numai zone industriale importante si orase strategice?
    In ce ma priveste ma doare-n P U L A de toate variantele tale de virus planificate sa apara si de toate injectiile inventate. NEMERNICULE>

  2. Tuciuriul asta nu intelege ca lumea toata e in strada? Vrea mai multi bani? Pe carca popoarelor de care-si bat joc unii ca el. Toti stiu mai bine ce ne este noua bine. Sa fie la ei si la familiile lor bine asta pe care ni-l fac ei noua. Sau asta n-are familie ca e homo si ce sa iasa din 2 barbati altceva decat un cretin ca el? Fereste-ma Domne de cel ce imi vrea binele ca de cel ce-mi vrea raul ma feresc singur – spune o vorba inteleapta. Astia toti ne vor ”binele” cu forta si pe bani de bani pt ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger