AcasăCORONAVIRUSAlertă! Noua tulpină de Covid a început să se răspândească. Primele cazuri...

Alertă! Noua tulpină de Covid a început să se răspândească. Primele cazuri descoperite în afara Europei

covid-19Alertă! Noua tulpină de Covid a început să se răspândească. Primele cazuri descoperite în afara Europei

Panică maximă în toată lumea după ultima răspândire a noii tulpini a coronavirusului. În Australia au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie.

Autoritățile australiene au confirmat luni depistarea a două cazuri de contagiere cu noua tulpină a coronavirusului identificată pentru prima dată în Marea Britanie, transmite Reuters.

Oficialii din New South Wales (NSW), cel mai populat stat al Australiei, au raportat duminică șase noi cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor care s-au întors din străinătate și aflate în carantină, anunțând că două dintre cazuri sunt contagieri cu noua tulpină mai contagioasă a coronavirusului.

Australia confirmă două cazuri cu noua tulpină de coronavirus

Însă autoritățile australiene au subliniat că nu cred că persoanele infectate au circulat în comunitate. „Am avut câțiva călători care s-au întors din Regatul Unit cu mutația specifică”, a declarat directorul medical al NSW, Kerry Chant.

Autoritățile australiene, care au dispus încă din luna martie închiderea granițelor pentru toți cetățenii străini și cei care nu sunt rezidenții permanenți ai Australiei, au anunțat însă că nu iau în calcul suspendarea legăturilor aeriene cu Marea Britanie.

Carantină pentru cei care vin din Marea Britanie

Toată lumea care vine din Regatul Unit intră într-o carantină de 14 zile la hotel și nu există niciun risc atât timp cât carantina funcționează atât de bine”, a declarat directorul medical al Australiei, Paul Kelly.

Noua mutație a coronavirusului, denumită VUI-202012/01, a fost depistată până acum în Marea Britanie, Australia, Danemarca și Italia, potrivit Sky News.

Se crede de asemenea că aceasta ar fi ajuns și în Franța, Italia și Africa de Sud dar cazurile nu au fost confirmate oficial încă.

author avatar
Andreea Vlad