Cauta

Alertă! Medicii administrează tratament pentru HIV copiilor pozitivi la Covid

Bianca Gabor s-a externat ca să întrerupă tratamentul cu Kaletra dat copilului

Spitalele din România continuă să respecte protocoalele Covid aberante și administrează și acum copiilor cu vârste de sub 2 ani medicamente pentru HIV, care le distrug sănătatea. Răspunsul medicilor la îngrijorarea părinților este stupefiant: ”Nu avem un alt antiviral pentru copii!”.

Protocolul de tratament Covid trebuie schimbat de urgență. Spitalele administrează în continuare un medicament extrem de periculos, folosit în tratamentul pacienților infectați cu HIV. Este vorba despre Kaletra, care a fost interzis în cazurile Covid în toată lumea încă de la începutul verii anului trecut. Bianca Gabor, din Arad, a trecut prin momente de coșmar după ce a fost internată cu fetița de 1 an și 11 luni la Spitalul Județean de Urgență din localitate, având rezultate pozitive la testele Covid. Medicii de acolo i-au administrat fetiței medicamentul pentru HIV Kaletra, susținând că nu există un alt antiviral pentru copii. Bianca Gabor a scăpat de tratament pentru că era însărcinată în 4 luni. ”În seara de 6 aprilie m-am dus cu fetița la urgențe pentru că a făcut o convulsie din cauza febrei. Știam că este puțin răcită, că are un pic de roșu în gât. Eu aveam doar nasul înfundat și, la testarea Covid, am ieșit pozitive, și eu și fetița. Medicii mi-au spus că fetița mea are pneumonie, deși, în afară de febra pe care a făcut-o doar marți seara, copilul nu a mai avut nimic. I-au făcut analize și i-au dat, printre alte medicamente, Cefort, Hidrocortizon și Kaletra.

Deși copilul se simțea bine, medicii îmi tot spuneau că boala asta este necruțătoare, că vine de pe o zi pe alta, că nu știi la ce să te aștepți. Noroc că am fost tare psihic. Apoi marți, 13 aprilie, ne-au făcut analizele din nou și ne-au spus că analizele mele sunt foarte bune, dar ale fetiței sunt puțin mai bune ca la internare, dar nu sunt bune. De marți până vineri, când am plecat, fetiței mele ajunseseră să-i mai dea doar paracetamol și Kaletra, deși ea se simțea foarte bine. Când am cerut vineri să ne externeze, medicii s-au opus și au spus că eu pot să plec, dar copilul rămâne și că răspunde de el Protecția Copilului. Nu-mi venea să cred că au putut afirma așa ceva. Spuneau că am copilul foarte bolnav și că nu trebuie să plece acasă. Am internat fetița cu 12 kg și la externare avea 14 kilograme și o burtă foarte umflată”, ne-a spus Bianca Gabor.

Peste 10 medicamente, date unui copil de sub 2 ani

Printre medicamentele administrate fetiței de un an și 11 luni s-au numărat și Osmofundin, ce are ca indicație terapeutică profilaxia insuficienței renale acute, precum și Fitomenadion, pentru boli de ficat sau cu nivel scăzut de vitamina K1, datorită bolii, care nu aveau nicio legătură cu afecțiunea copilului. ”Am reușit să ne externăm vineri, pe 16 aprilie, și suntem foarte bine, având în vedere panica și teama care ne-a fost transmisă de medici. Medicul pediatru s-a uitat pe analize și mi-a spus că fetița mea are nevoie doar de fier pentru anemie. Și mi-a mai spus că nu aveau cum să iasă bine analizele de la atâta tratament cât i-au dat în spital. I-au administrat cel puțin 10 medicamente, inclusiv Kaletra. Mie nu mi-au dat niciun medicament, pentru că sunt însărcinată, dar nici nu am avut nimic, în afara nasului înfundat marți seara. Iar pe biletul de ieșire din spital au trecut la mine infecție acută de căi respiratorii superioare, infecție acută cu Coronavirus, Covid-19 formă oligosimptomatică, reacție hepatică și limfopenie intrainfecțioasă”, a mai afirmat Bianca Gabor.

6.600 de lei, decont pentru nimic

Pentru cele 10 zile de spitalizare în care i s-au făcut câteva analize, decontul de cheltuieli pentru Bianca Gabor a fost de 6.610 lei, din care 655 de lei analizele medicale, 135 de lei hrana, 12,8 lei administrarea materialelor sanitare și 5.949 de lei cheltuieli aferente spitalizării. Și asta în condițiile în care, în afară de analize și hrană, Bianca Gabor nu a beneficiat de niciun serviciu medical sau de vreun tratament. În cazul copilului, Selena Gabor, decontul a fost de 7.811 lei, din care 758 lei analize, 293 lei administrare medicamente, 150 lei administrare materiale sanitare și 6.610 lei cheltuieli aferente spitalizării. La cheltuielile aferente spitalizării, care sunt uriașe față de celelalte, nu putem presupune decât că intră salariile personalului medical și, eventual, utilitățile.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version