AcasăCORONAVIRUSAlertă! “Mama” tuturor variantelor de Covid, descoperită în China!

Alertă! “Mama” tuturor variantelor de Covid, descoperită în China!

(sursa foto: Facebook/Ministerul Sănătăţii - România)

S-a răcit vremea, iar scăderea temperaturilor favorizează creșterea cazurilor de răceli sau de gripă. Însă în tot acest context, par să crească tot mai mult îngrijorările și în privința COVID-19. Mai ales că se apropie tot mai mult iarna și există temeri că s-ar putea ajunge să se vorbească din nou de un val COVID.

Mai nou, s-a aflat că mai multe provincii din China au detectat două subvariante ale Omicron – BF.7 și BA.5.1.7.

Cele două noi subvariante Omicron – BF.7 și BA.5.1.7 – sunt foarte infecțioase, cu o transmisibilitate mai mare, conform business-standard.com.

Mai multe cazuri de BA.5.1.7 au fost detectate în orașul Shaoguan din provincia Guangdong, iar BF.7 a fost detectat în orașele Shaoguan și Yantai, potrivit timesnownews.com.

În tot acest context, experții au avertizat despre „viteza lor de răspândire rapidă”, potrivit aceleiași surse.

S-a intensificat testarea

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat anterior în legătură cu varianta BF.7 a Omicron, spunând că se așteaptă ca aceasta să devină noua variantă dominantă.

Între timp, atât Shanghai, cât și alte orașe mari din China, inclusiv Shenzhen, au intensificat testarea. Se știe deja că în această țară există o politică „zero COVID”, ceea ce presupune măsuri stricte menite să împiedice pe cât de mult posibil răspândirea virusului.

Citiți și: China, în cleștele politicii „zero Covid-19”. Infecțiile au crescut și se apropie congresul Partidului Comunist

Dictatura Covid-19 și testele PCR, noua normalitate în China. „Cabinele groazei”, instalate în metropole / „Marea Resetare”, pregătită la Davos, se aplică

author avatar
Andrei Coman