AcasăCORONAVIRUSAlertă la Spitalul Colentina! Managerul a fost confirmat cu Covid-19

Alertă la Spitalul Colentina! Managerul a fost confirmat cu Covid-19

Spitalul colentina

Managerul Spitalului Colentina din Capitală a fost confirmat miercuri seară cu COVID-19. Medicul se simțea rău încă de luni și a fost testat la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

În acest moment, managerul Remus Mihalcea este internat cu simptome ușoare de COVID-19 (febră). Mihalcea ar fi contactat virusul din afara spitalului însă informația nu este oficială. Spitalul Colentina își continuă activitatea obișnuită, transmit surse citate de g4media.ro.

Este al doilea manager de spital cu Covid-19

Este al doilea manager de unitate sanitară confirmat cu noul coronavirus, primul caz fiind al managerului Spitalului Gerota din Capitală. Un alt caz de manager de spital infectat este cel al fostului șef al Spitalului de Urgenţă din Focşani, Constantin Mîndrilă, care a mers la spital chiar dacă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus, unde a interacţionat cu mai mulţi colegi, scrie Hotnews.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a transmis că Spitalul Colentina a primit avizul DSP Bucureşti pentru redeschidere. Unitatea a devenit spital suport Covid-19 la mijlocul lunii martie. Grupul de comunicare strategică anunță că o parte din spital își va relua activitatea normală. Spitalul va avea in continuare zona de covid, și separat va avea, cu circuit complet separat, zona de non-covid.

Record negativ în România: 555 de noi cazuri

Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns miercuri la 30.175, potrivit datelor publicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, după ce alte 555 de noi cazuri de infectare cu coronavirus – cel mai mare număr anunțat în România de la debutul pandemiei – au fost raportate în ultimele 24 de ore.

Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns astfel la 30.175. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 237 de pacienţi. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienţi vindecaţi şi 1.485 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 796.484 de teste, arată Grupul de Comunicare Strategică.

author avatar
Andreea Vlad