AcasăCORONAVIRUSAlertă la nivel mondial! A fost atins pragul de 30 de milioane...

Alertă la nivel mondial! A fost atins pragul de 30 de milioane de cazuri Covid-19!

Într-un raport realizat de Universitatea Johns Hopkins din statele Unite se arată că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Statele Unite (peste 6,6 milioane), India (5,1 milioane), Brazilia (4,4 milioane) şi Rusia.

Numai în Rusia au fost înregistrate de la începutul pandemiei și până acum, peste un million de persoane infectate cu noul coronavirus.

Cele mai îndoliate națiuni, potrivit statisticilor sunt AUA, India și Brazilia, unde au fost înregistrate 940.000 de decese provocare de acest virus ucigaș.

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu temutul virus SARS-CoV-2, Israelul a luat măsuri extrem de severe, introducând carantina la nivel național, începând de vineri.

Cetățenii se vor putea deplasa doar pe o rază de 500 de metri de locuință. Pentru prima oară în istorie, Marea Sinagogă a Ierusalimului va fi închisă de Anul Nou Evreiesc.

În Europa situația devine din zi în zi mai dramatică

Potrivit datelor furnizate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul de îmbolnăviri a crescut alarmant. În cursul acestei săptămâni au fost înregistrate mai multe cazuri de persoane bolnave de COVID-19 decât erau în luna martie. În Cehia, s-a depășit pragul de 2.000 de cazuri. În Franța, au fost depistate peste 10.000 de îmbolnăviri.

Cea mai afectată ţară europeană a rămas Spania, cu peste 625.600 de contaminări şi 30.405 decese asociate noului coronavirus.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Europa au fost confirmate 5 milioane de cazuri şi peste 228.000 decese, de la începutul pandemiei.

La sfârșitul perioadei de vacanță au început să crească și numărul de persoane infectare cu noul coronavirus. Numai în ultimele şapte zile au fost raportate peste 300.000 de noi contaminări.

Se lucrează intens pentru dezvoltarea unui vaccin salvator

Pe primele locuri în lume reprezentând numărul deceseror se situează SUA au raportat 197.633 asociate SARS-CoV-2, Brazilia, 134.935, şi India, 83.198.

China, ţara în care a izbucnit pandemia, a raportat până în prezent 90.294 de cazuri şi 4.736 de decese. Mai multe companii lucrează pentru dezvoltarea unui vaccin. Aproximativ 180 de vaccinuri-candidat sunt testate în lume, dar în niciun caz nu a fost încheiat studiul clinic.

author avatar
Eli Dan Davidescu
63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger