AcasăCORONAVIRUSAlertă la Guvern! Ministrul are Covid-19!

Alertă la Guvern! Ministrul are Covid-19!

Alertă la Ministerul Economiei! Ministrul are COVID-19Alertă la Ministerul Economiei! Ministrul are COVID-19

Alertă la Ministerul rus al Economiei! Premierul Mihail Mișustin a anunțat marți că ministrul Aleksandr Novak este bolnav de coronavirus.

„Din nefericire, Aleksandr Valentinovici Novak este infectat cu coronavirus”, a declarat Mişustin, la Blagoveşcensk, în Extremul Orient rus.

Ministrul Economiei, infectat cu SARs-CoV-2

Anunțul vine în contextul în care are loc cea de-a 21-a reuniune, prin videoconferință, a comitetului ministerial pentru acordul Opep.

Ministrul rus al Economiei va participa la reuniunea de la Blagoveşcensk prin videoconferinţă, aflându-se la Moscova.

Mai mulți jurnalişti care au însoţit delegaţia lui Mihail Mişustin au ieșit pozitivi la infecția cu SARS-CoV-2 și au fost trimiși de urgență la Moscova, potrivit The Moscow Times.

Primul vaccin anticoronavirus este rusesc

Rusia a aprobat reglementarea primului vaccin Covid-19 din lume, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, după mai puțin de două luni de testare la oameni.

Potrivit vicepremierului Tatyana Golikova, Rusia intenționează să înceapă vaccinarea personalului medical în august și vaccinarea în masă la începutul anului viitor.

Ministrul Sănătății, Mikhail Murashko, a declarat că o sesiune de două injecții va oferi imunitate persoanei infectate până la doi ani.

Testarea a fost efectuată pe soldați și pe studenți de la Medicină, aprobarea regulamentară ajungând cu câteva luni înainte de finalizarea programată, ceea ce a ridicat îngrijorări cu privire la faptul că Rusia pune prestigiul internațional înaintea siguranței.

Sputnik-V, vaccinul rusesc împotriva Covid-19

Rusia nu a făcut încă publice rezultatele științifice ale testelor clinice pentru vaccin, astfel că presupusa sa eficacitate nu poate fi verificată. Cu toate acestea, autoritățile ruse au anunțat că mai multe țări vor vaccinul rusesc Sputnik-V.

„Există interes considerabil din străinătate pentru vaccinul rusesc dezvoltat de Institutul Gamaleya. Am primit deja aplicații preliminare pentru peste un miliard de doze din partea a 20 de țări. Împreună cu partenerii noștri străini, suntem pregătiți să producem peste 500 de milioane de doze de vaccin pe an, în cinci țări, iar planul este de a crește capacitatea producției și mai mult”, a spus, marți, șeful fondului de investiții din Rusia, Kirill Dmitriev.

„Până acum, țări din America Latină, Orientul Mijlociu și Asia au arătat cel mai mare interes pentru vaccin. Suntem pregătiți să finalizăm un număr de contracte pentru achiziționarea lui”, a completat Dmitriev.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger