AcasăCORONAVIRUSAlertă la Ministerul condus de Tătaru. Angajată depistată pozitiv la testul COVID,...

Alertă la Ministerul condus de Tătaru. Angajată depistată pozitiv la testul COVID, internată

Angajații Ministerului Sănătății au aflat că o colegă de-a lor a primit rezultat pozitiv la testul real time PCR pentru depistarea SARS-CoV-2.

Vestea că una dintre persoanele care lucrează în cadrul Ministerului Sănătății a fost depistată cu noul coronavirus și-a găsit confirmare chiar de la nivelul MS, luni seara târziu, când a fost dat publicității un comunicat în care se precizează că femeia este internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase.

Nu s-au făcut precizări cu privire la vârsta pacientei sau referitor la departamentul la care lucrează. Reprezentanții Ministerului condus de către Nelu Tătaru menționează, însă, că după ce s-a aflat rezultatul testării, respectându-se metodologia, Direcția de Sănătate Publică (DSP) București a început o anchetă epidemiologică. Astfel, au fost identificați 12 contacți direcți, persoanele în cauză fiind izolate la domiciliu și li s-au recoltat probe.

”Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz”, mai anunță MS.

Birouri dezinfectate

Totodată, s-a stabilit că se vor dezinfecta atât spațiile unde lucrau femeia și contacții acesteia, cât și toate spațiile și birourile din cadrul MS și că ”se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală”.

Luni se aflase oficial, în cadrul raportării zilnice de la ora 13, că în urma testelor efectuate la nivel național în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Și că până pe 10 august pe teritoriul României au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). ”30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare”, se preciza în informarea făcută publică de Grupul de Comunicare Strategică.

author avatar
Cristina Stefan
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger