AcasăCORONAVIRUSAlertă în spitalele din România. „Jumătate din pacienții de la ATI mor!”

Alertă în spitalele din România. „Jumătate din pacienții de la ATI mor!”

Valeriu Gheorghiţă, medic infecţionist la Spitalul Militar din Capitală, afirmă că aproape jumătate dintre pacienții infectați cu noul coronavirus, care sunt internați la Terapie intensivă, mor.

Potrivit medicului militar, indiferent de efortul depus de doctori pentru salvarea tuturor pacienților de la ATI, aceștia pierd lupta cu virusul.

Dacă ne uităm la rata de mortalitate, care în secţia de Terapie intensivă este în jur de 45%, ea este comparabilă cu ce se întâmplă în ţări mult mai dezvoltate din punct de vedere al sistemului medical. La ATI, la pacienţii intubaţi şi ventilaţi mecanic, o persoană din două nu supravieţuieşte, ţinând cont de faptul că la Terapie intensivă nu toţi pacienţii sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic.

Sunt pacienţi care indiferent de tipul măsurilor medicale care li se oferă intră pe o pantă ireversibilă din punct de vedere al cursului bolii„, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, medic infecționist la Spitalul Militar din Capitală.

OMS trage semnalul de alarmă

Momentan, nu există vaccinuri sau medicamente specifice pentru COVID-19. Tratamentele sunt în curs de testare prin studii clinice.

Tedros Adhanom Ghebreyesus liderul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat,  de asemenea,că secțiile de ATI ar putea atinge limita capacității de funcționare în săptămânile următoare.

Șeful OMS a precizat că dexametazona este deocamdată singurul tratament care funcționează în cazurile grave de COVID-19.

„Săptămâna trecută, numărul cazurilor (de COVID-19) a fost de trei ori mai mare decât în timpul primului vârf în luna martie”, a remarcat Tedros.

Situația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în România

Grupul de Comunicare Stretagică a anunţat, vineri, 4.026 noi cazuri de infectare cu coronavirus și 75 de decese, din care trei la categoria de vârstă 20-29 de ani. La terapie intensivă sunt 726 de bolnavi. Până vineri, 16 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane cu COVID-19 şi 5.749 au murit.

author avatar
Eli Dan Davidescu
273 afisari

3 COMENTARII

  1. Incompetenta si experimentele pe pacienți, asta omoară. Ăștia nu sunt doctori, sunt criminali ce fac experimente pe oameni. La Timișoara mor 3-5 la suta, in restul tării 50/100, trebuie sa ne intrebam de ce? In capitala sunt 10 spitale sunt zece tratamente diferite, cum se poate asa ceva? Asta e crima împotriva umanității

  2. voi doctorii sunte-ti platiti sa omoriti pacientii ! ….la beci cu voi astia care va dati mari doctori ! …la puscarie criminalilor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger