AcasăCORONAVIRUS Alertă în Educație! Coronavirusul închide toate școlile din municipiul Galați. Ce mai...

 Alertă în Educație! Coronavirusul închide toate școlile din municipiul Galați. Ce mai urmează?

După ce majoritatea școlilor din municipiul Galați au suspendat cursurile față în față pe toată perioada alegerilor locale, acum , printr-o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, toți elevii vor face numai cursuri online.

Motivul este răspândirea explozivă a infectărilor cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, 57 de gălățeni s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.

Toți elevii trec la cursuri online

De asemenea decizia este valabilă și pentru toate grădinițele din oraș dar și a tuturor unităților școlare din comunele Vânători, Cudalbi și Foltești.

„În urma adresei transmise de Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la gradul de incidență al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul județului Galați, s-a constatat că patru localități depășesc pragul de 1 la mie. Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Galați, care se aflau pe scenariul I (verde), precum și pentru cele din comunele Vânători și Cudalbi. Comuna Foltești se afla deja în scenariul galben de funcționare, iar școlile vor continua în acest mod până la scăderea incidenței sub 1 la mie”, au anunțat reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați.

S-au închis școli imediat după deschidere

„Avem cazuri la Colegiul Pedagogic şi Liceul de Arte din Galaţi şi şcolile din Tg.Bujor şi Priponeşti. În primele trei situaţii sunt elevi din clasele a 7-a, a 9-a şi a 10-a. Acolo se vor face cursuri on-line doar în clasele în care sunt elevii infectaţi. La Priponeşti persoana infectată este doamna de serviciu, acolo a fost închisă întreaga şcoală”, a explicat inspectorul şcolar general al judeţului Galaţi, Onuţ Atanasiu, la numai o săptămână de la începerea anului școlar.

La nivelul judeţului Galaţi, potrivit raportării Instituţiei Prefectului Judeţul Galaţi, marţi, 29 septembrie 2020, au fost înregistrate 4.185 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul pandemiei şi până în prezent, mai mult cu 55 de cazuri faţă de ziua de luni, când au fost raportate 4.130 de îmbolnăviri, iar 180 au murit.

author avatar
Eli Dan Davidescu
188 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri